perjantai 23. toukokuuta 2014

Paras ystäväni pihatöissä

Lupasin edellisessä postauksessa kertoa Mikolan Luomutilalta saamani vinkin, jolla olen saanut kesäkukkani pysymään jo muutamina vuosina hengissä koko kesän läpi. Parhaat asiat ovat yksinkertaisia ja niin on tämäkin. Vinkki on myös aivan täydellinen tällaiselle helppoutta hakevalle puutarhaihmiselle.


Tuo kesäkukkien kukoistuksen salainen ase on kaikessa yksinkertaisuudessaan kanankakka. Homma toimii niin, että kesäkukkia istutettaessa ruukun pohjalle laitetaan ensin pieni kerros multaa. Mullan päälle ripotellaan kanankakkaa, sen päälle jälleen kerros multaa, jotta kasvin juuret eivät joudu suoraan kosketukseen kanankakan kanssa ja mullan päälle kasvin voikin sitten istuttaa normaalisti.


Ei hätää, vaikka olisit jo ehtinyt tehdä istutukset. Kanankakkapanoksen voi laittaa myös jälkikäteen. Paina tuolloin multaan, istutusastian reunaan ja kasvin juuripaakusta selvästi erilleen sormellasi sormen levyinen ja syvyinen kuoppa. Tekemääsi kuoppaan voit sitten ladata lannoitepanoksen.


Tämän jälkeen kasvin lannoittamisen voikin sitten unohtaa koko kesäksi ja pelkkä kastelu vedellä riittää. Istutan kanankakan päälle nykyisin kaikki kesäkukkani, yrtit ja kasvikset. Aikaisempina vuosina sain jossain vaiheessa kesää ostaa aina uuden kierroksen kukkia ensimmäisen erän nuukahdettua, mutta tämän vinkin kuultuani yksi erä on riittänyt ja kasvit ovat voineet hyvin.

Ihanaa, aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

4 kommenttia:

 1. Hei, blogissani olisi sinulle haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JohannaL haasteesta! Tulen kurkkailemaan :)

   Poista
 2. Ja hyvä vinkki onki :) Samaa olen itsekäyttänyt. Toinen mitä käytän kuumalla pihalla on saviruukun isot "lohkot" pohjalla. Ne sitoo kosteutta ja luovuttavat sitä pikkuhiljaa. Näin ei pääse kukat kuivumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupapanat toimivat tosiaan hyvin :) Tuo saviruukkulohkovinkki oli minulle uusi juttu ja onkin tosi hyvä idea meidän kuumalle takaterassille, jossa välillä tuntuu, ettei mikään vesimäärä riitä kasveille. Kiitos, kiitos!!

   Poista