tiistai 20. toukokuuta 2014

HAASTE 11-11-11


Sain Iso kahvi, kiitos -blogista yhdentoistakohdan haasteen ja hieman myöhemmin samanlaisen myös Myttyrällä -blogista. Kiitos molemmille!


Haaste on 11-11-11, jossa ideana on
 • Kertoa 11 asiaa itsestään.
 • Haastetun pitää vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt.
 • Haastetun pitää valita 11 blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja esittää heille 11 uutta kysymystä.

11 ASIAA MINUSTA
 1. Harrastan listoja. Sitä voi oikeasti sanoa jo tosiaan harrastukseksi, sillä rakastan listoja. Ja miten ison tyydytyksen sitä saakaan kun voi vetää todo-listalta asioita yli. Listoihin päätyvät toki myös muut asiat kuin tekemättömät työt. Listojen takia olenkin muistikirjojen suurkuluttaja.
 2. Olen koukussa Candy Crashiin. Ehkä hieman nolo myöntää, mutta jep, noin on. 
 3. Olen projekti-ihminen. Kaipaan erilaisia projekteja. Jos tuolla rintamalla on pitkään hiljaista, alan tulla levottomaksi. 
 4. Voisin elää jäätelöllä. Aikaisemmin pidin suklaajäätelöistä, mutta nykyisin raikkaammat maut ovat suosikkejani. Tosin suklaajäätelöllekin on aikansa ja paikkansa. Vielä toistaiseksi en ole maistanut jäätelöä, josta en olisi pitänyt.
 5. Haaveilen uusista ruokapöydän tuoleista. Haaveenani olisivat Eamsin DSV tai DSR-tuolit. Edullisempi vaihtoehto olisi Kodin1:n Bess-tuolit.
 6. Jaksaakseni arjessa tarvitsen välillä hiljaisia hetkiä, ilmaan minkäänlaista hälyä. Luonnon äänet ovat sallittuja. 
 7. Olen toisaalta-mutta-toisaalta -tyyppi. Pidän monen tyylisistä asioista ja esineistä, osaan nähdä asiat monelta kantilta ja ymmärrän erilaisia ajattelutapoja. Välillä tuottaa haasteita kertoa oma valinta tai mielipide kun useampi vaihtoehto tuntuu yhtä hyvältä; toisaalta, mutta toisaalta.
 8. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja että asioilla on taipumus järjestyä.
 9. Olen harrastanut nuorempana kilpakävelyä. Reima Salonen asui tuolloin samassa kaupungissa kuin minä ja hän oli suuri idolini.
 10. Kevään ensimmäisen vastaleikatun nurmikon tuoksu on yksi suosikkituoksuistani. 
 11. Olisi ihanaa olla aamuvirkku. Lähteä ulos kävelemään kuulaaseen, hiljaiseen aamuun ja tulla sen jälkeen kotiin rauhalliselle aamiaiselle. Mutkumutku, olen niin vahvasti aamun torkku. 
Tulipa pitkästi. Mahdatkohan vielä jaksaa lukea...? Koska haastajia oli kaksi on näitä vastauksiakin 11+11.


ISO KAHVI, KIITOS -BLOGIN KYSYMYKSET
 1. Bravuuriruokasi? Voih, vaikea... Bravuurini voisi olla vaikka saada jotakuinkin maistuva ruoka kyhättyä kokoon kun "kaapissa ei ole mitään" ;)
 2. Arkiruokavinkkisi? Lautaselle saa nopeasti arkisen kasvislisäkkeen puuttuvan salaatin tilalle kun lämmittää kruunuvihannekset ja lorauttaa joukkoon sitruunaoliiviöljyä.
 3. Paras ruokajuoma? Kivennäisvesi arkena, juhlan hetkellä hyvä viini.
 4. Suolainen vai makea? Toisaalta, mutta toisaalta... Jos on ihan pakko valita, niin makea.
 5. Mikä ruoka maistuisi juuri nyt? Melkein mikä vain, ihan kaamea nälkä... Joku sellainen ruoka, jossa on paljon mausteita ja valkosipulia.
 6. Juustokakku vai täytekakku? Juustokakkuja teen itse usein ja ehkä siksi täytekakku maistuu harvinaisempana herkkuna aina niin hyvältä.
 7. Tumma-, valko- vai maitosuklaa? Maitosuklaa
 8. Kerro yksi ruokatarvike, joka sinulta löytyy aina? Lanfranchin sitruunaoliiviöljy.
 9. Jamie Oliver vai Gordon Ramsay? Jamie Oliver
 10. Minkä maan / maanosan ruokakulttuuri on lähellä sydäntäsi? Italian. Haluaisin päästä jonkun nonnan oppiin ja oppia ymmärtämään italialaisen ruuan tekemisen perinpohjaisesti.
 11. Suosikkikeittokirjasi? Sikke Sumarin ensimmäinen keittokirja, Ruokaa rakkaudella.

MYTTYRÄLLÄ -BLOGIN KYSYMYKSET
 1. Pidätkö haasteista? Pidän kyllä. Ainakin niin kauan kuin niissä ei tarvitse valokuvata itseään. 
 2. Miksi aloitit bloggaamaan? Pitkä tarina ja monia syitä. Yksi syistä on kuitenkin se, että pidän kirjoittamisesta ja pidän valokuvaamisesta ja pidän hyviksi kokemieni asioiden jakamisesta, samoin kuin vastaavien vinkkien saamisestakin. Blogissa nämä asiat voi yhdistää. Myös ammatillinen kiinnostus blogimaailmaan innosti aloittamaan oman blogin.
 3. Toiveammattisi? Markkinointihenkilö jossain sisustukseen tai ruokaan liittyvässä yrityksessä.
 4. Oletko talvi- vai kesäihminen? Kesäihminen. Kesä ei tosin tuntuisi miltään ilman talvea, joten talvessakaan ei ole vikaa, kunhan se on oikea talvi lumineen ja sopivine pakkasasteineen.
 5. Kahvi puutarhassa vai kahvilassa? Vaikea valinta. Tosi vaikea. Ehkä ihana kahvila olisi minun valintani. Hyvää kahvia, paikanpäällä leivottuja herkkuja ja se, että itse saisi vain nautiskella. Lappeenrannan Majurska on yksi ihana suosikkini - hieman kaukainen suosikki kylläkin.
 6. Asutko isossa kaupungissa vai pienellä pitäjällä? Kotikaupungissani on noin 25 000 asukasta, joten eiköhän tämä pieneksi lasketa.
 7. Lempipaikkasi kotona? Arkihuoneemme, joka on valoisa paikka ja kaiken keskellä :)
 8. Villasukat vai paljaat varpaat? Paljaat varpaat. Joskus kuljen syksylläkin pitkään ilman sukkia ja vedän vain nilkkurit jalkaani.
 9. Onko vaatekaappisi muodin mukana vai muodikkaasti jäljessä? Lähinnä kai muodikkaasti jäljessä. 
 10. Lomalle Eurooppaan vai kotimaahan? Tämä vaihtelee, mutta juuri nyt lähtisin ehkä mieluummin Eurooppaan. 
 11. Ensimmäinen asia, joka tulee nyt mieleen? Miten ihminen VOI olla näin toisaalta, mutta toisaalta -tyyppi. Pinnistelin oikein, että sain vastattua vai yhden asian monessa kohdassa.
 LOPPUUN VIELÄ OMAT KYSYMYKSENI...
 1. Onko sinulla mottoa? Jos on, niin mikä?
 2. Miten hemmottelet itseäsi?
 3. Suositko pukeutumisessasi ja sisustamisessa samoja värejä?
 4. Jos joutuisit lähtemään kotoasi ja saisit ottaa mukaasi vain yhden tavaran, mikä se olisi?
 5. Paras kesäjuoma? Ja nyt ei saa vastata: vesi.
 6. Mansikka, vadelma vai mustikka?
 7. Meri vai järvi?
 8. Kesäpiipahdusvinkki kotiseudultasi; kiva kahvila, myymälä, nähtävyys, uimaranta tai vaikka hauska leikkipaikka?
 9. Miksi bloggaat? 
 10. Mitä tekisit jos voittaisit nyt 100 000 euroa?
 11. Lempituoksusi?

...JA NOIHIN KYSYMYKSIIN HAASTAN VASTAAMAAN blogeja, joissa voi ja osassa varmasti onkin paljonkin enemmän lukijoita kuin tuo 200, mutta katsoin liittyneitä jäseniä. Ja koska vastasin tuplakysymyksiin, niin ajattelin, että tässä kohdassa saan hiukan fuskata... Saanhan?
Lahoa rautaa
Elämää Koivurannassa
Helmiamanda
Vispilävintiön temmellyskenttä
Tähän asti Hiilteeltä
Meidän perheen kotona
Onnenapiloita
Mukavaa viikkoa! Nämä postauksen kuvat ovat satoa tämän aamuiselta pihakävelyltä.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

12 kommenttia:

 1. Hei! Ihana kun jaksoit vastata molempien lähettämiin kysymyksiin. Kiitos! Ja yllättyskin oli mukana "Lappeenrannan Majurska" asun itse naapurikunnassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksoit siis lukea loppuun asti ;) Kiitos itsellesi haasteesta! Ai sinä ole Lappeenrannan suunnalta. Lappeenranta on tosi kiva kesäkaupunki ja Majurska ihan must-paikka jos sillä suunnalla liikutaan.

   Poista
  2. Juu täältä kaakkois-kulmasta Saimaan ääreltä :) ja tottakai jaksoin lukea loppuun!

   Poista
 2. Ihana lukea uusia puolia sinusta tai sanoisinko tutustua paremmin :) Reima Salonen perheineen on muuten vanhempieni perhetuttu. Tosi kauniita kuvia olet napannut puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän se tutustuminen tosiaan näinkin :) Maailma on pieni. Reima oli tosiaan iso idolini ja oli ihan huippua treenata samaan aikaan samalla kentällä hänen kanssaan. Tämä aika on ihanaa puutarha-aikaa: kasvit heräävät ja alkavat kukoistaa ja tuoksut ovat aivan mahtavia.

   Poista
 3. Voi että miten osasitkin kuvata niin hyvin tätä "toisaalta niin, toisaalta näin" -tyyppiä! Mä olen ihan samanlainen! Mä olen oikeasti välillä miettinyt, miksen osaa tehdä nopeita selkeitä päätöksiä. Pyörittelen aina niin monelta kantilta ja suurin ongelma siinä on se, että jään jahkailemaan, teinkö väärän valinnan! Tämän jahkailun ansiosta minulle iskee myös lähes aina annoskateus! :D "Ottaisiko salaatin? Olisi mukavan kevyt olo.. Ehkä pitäisi sittenkin ottaa pasta, on niin kova nälkä." jne... Olen myös tullut siihen tulokseen, että minusta ei koskaan voisi tulla poliitikkoa, koska minun on tosi vaikeaa valita selkeä näkökanta.. Helpottavaa kuulla, että muutkin aikuiset ihmiset ovat "toisaalta" -ihmisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta on kiva olla toisaalta-mutta-toisaalta -tyyppi ja nähdä monia puolia asioista - toisaalta se voi olla hieman raskasta. Ja hei, TOISAALTA, sustahan juuri tulisi hyvä poliitikko, koska heiltä ei välttämättä saa ihan selkeää vastausta asioihin, vaan tulee ympäripyöreää asioiden pyörittelyä ;)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, koitan vastailla kysymyksiin. Mutta sinulla on vain 7 kysymystä. Tarkoituksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys ;) Nyt kysymyksiä on 11 kuten pitikin. Kiitos kun huomasit ja kiva kun otat haasteen vastaan!

   Poista
 5. Kiitoksia haasteesta näin tooooodella jälkijunassa. Yritän vastailla näihin kysymyksiin jossain vaiheessa, ovat kyllänimenmukaisesti todella haasteellisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva jos otat haasteen vastaan! Mutta voihan pöh, olivatko kysymykset haastavia? Tarkoitus ei ollut - älä ota paineita vastauksista <3

   Poista