tiistai 7. tammikuuta 2014

Pirteät paprikat

Valoa kohti mennään. Juuri nyt näyttää että se tapahtuu hitaasti, mutta varmasti kuitenkin joka tapauksessa. Suunta on oikea. Valoa ja väriä löytyy myös tästä loppiaispäivällisen lisukkeestamme, joka on yksi suosikkini. Sikke Sumarin reseptit ovat lähes järjestäin juuri oman makuni mukaisia. Niin myös tämä, joka on jo pitkään kuulunut keittiömme vakioresepteihin.


Reseptiä on tullut ajan mittaan hieman (mutta tosiaan vain hieman) tuunattua oman näköiseksi ja tässäpä versioni. 

* * * * *
TÄYTETYT PAPRIKAT

paprikaa
tomaattia
vuohenjuustoa
basilikanlehtiä 
(juustoraastetta)
oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kannat voi jättää paikoilleen ja halkaista myös ne. Laita paprikan sisälle hiukan öljyä, ropsauta myllystä suolaa ja mustapippuria. Pehmitä paprikoita 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Kuivaa paprikan puolikkaiden sisältä ylimäärinen neste, jotta valmiista paprikoista ei tule vetisiä. Puolita tomaatit ja lisää jokaiseen paprikan puolikkaan sisälle puolikas tomaatti. Laita basilikan lehti tai useampi lehti revittynä tomaatin päälle ja sen päälle reilu viipale vuohenjuustoa. Maustetut vuohenjuustot ovat omia suosikkejani tähän ruokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja myllystä ropsaus pippuria. Jos haluat, voit ripotella hieman juustoraastetta vielä kaiken päälle.

Laita paprikat takaisin uuniin ja paista 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja se on kauniin kullanruskeaa. 

* * * * *


Sen lisäksi, että nämä paprikat ovat aivan ihania maultaan, ovat ne minusta myös todella kauniita. Ja kauneushan on puoli ruokaa. Näitä on ilo tarjota. 

Valoisaa mieltä harmaaseen päivään!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.  

4 kommenttia:

  1. Nam!! Terveisin nälkäinen Lahon raudan rouva sorvin ääreltä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työniloa rouvalle sinne sorvin äärelle :D Eikös kohta voi jo aloittaa aikaisen lounaan...? Terveisin lounasaikaa kovasti odottava toinen rouva, joka saa tänään herkutella vielä eiliseltä päivälliseltä säästyneellä paprikalla :)

      Poista
  2. Kiitos! Kuulostaa ihanalta. Rakastan täytettyjä paprikoita, rakastan vuohenjuustoa...ei tarvinne sanoa muuta. Loistavan yksinkertainen.
    R&T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset ovat monesti niitä parhaita! Näitä kannattaa testata myös fetalla. Sekin versio toimii hyvin.

      Poista