lauantai 11. tammikuuta 2014

Lehtikaalisipsejä ja muita testailuja

Tänään saatiin meillekin jo hentoinen lumikerros maahan. Päivä on ollut heti paljon pirteämpi ja valoisampi. Ihanaa.

Tämä ilta on ollut testailujen ilta. Viime keväänä puhuttiin paljon lehtikaalisipseistä. Innostuin ideasta ja ostin kesällä pari lehtikaalin taimea omiinkin viljelyksiin. Tuo viljelykokeilu loppui kuitenkin melko nopeasti, sillä kaali keräsi toukkia, joita en saanut häädettyä ja niinpä kaalinlehdet menivät toukkien suuhun. Eivät omiimme. Eilen näin kuitenkin kaupan heviosastolla lehtikaalia ja päätin kokeilla sipsejä.


Siispä kaalinlehtiin sitruuna-avokadoöljyä, suolaa ja ropsaukset chiliä ja pellit uuniin. Ohjeen löydät Ruokalan sivulta. Kuten jossain blogikirjoituksessa varoiteltiinkin, tuli uunista kuivauksen aikana melko hurja kaalin haju, mutta valmiit sipsit olivat ihan mukavan makuisia. Ihan suosikkeja näistä ei tullut, mutta kokeilun arvoisia olivat kuitenkin ja tulevat varmasti syödyiksi.

Toinen testailuni liittyi kuvaamiseen. Investoin itselleni uuden zoomin ja jalustan ja testailin niitä  päivän ja alkuillan aikana. Ja pienestä se voi olla kiinni; jalustalla kuvatessa kuvat onnistuivat ainakin entistä paljon paremmin ja tärähtäneiden hämärähyssykuvien osuus pieneni huomattavasti. Jee! Seuraavaksi täytyy tarttua sitten jo härkää sarvista kiinni ja opetella kameran säädöt...Innostuin kuvaamisesta niin, että kamera oli kaivettava esille vielä uudelleen puristaessani huomisen aamun juomamme sitrushedelmiä. Miten appelsiinit, veriappelsiinit ja limet voivatkin olla niin kauniita. Puristettu mehu jalostuu huomenna Peggyn kuplivaksi spritzeriksi.

Jaanhans. Sitten kotikatsomoa valmistelemaan. Ihanaa lauantai-iltaa sinulle!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia:

  1. Itsellä lehtikaalisipsit vieläkin testaamatta, herkullisilta näyttävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Olin näihin sipseihin hieman hitaasti syttyvä, sillä seuraavana päivänä maistuivat oikein hyviltä ja tulen tekemään näitä toistekin. Ilmeisesti paistovaiheen melko tukeva kypsän kaalin haju vei hieman omasta innosta ensimmäisenä iltana. En nimittäin erityisesti välitä kypsästä kaalista...

      Poista