lauantai 18. tammikuuta 2014

Digidetoxia testaamassa

Heippa,
Katsotaan onnistunko ajastamaan tämän viestin. Toivottavasti. Päätin nimittäin testata viikon mittaista digidetoxia. Kuten kunnon panttaajan pitää, päätin minäkin kuitenkin tankata ennen panttaamista ja ajastaa tämän ja pari seuraavaa viestiä.


Bloggaamisesta on tullut iso osa elämääni ja vapaa-aikaani. Lasken tuohon bloggaamiseen liittyvän myös toisten blogien lukemisen, sekä ideoiden ja inspiraation keräämisen esimerkiksi Pinterestistä. Tuo maailma on koukuttanut minut positiivisella tavalla niin täysin ja imaissut mukanaan, että huomaan, että sormistani alkaa pikkuhiljaa kasvaa pienet, hyvin innokkaina pomppivat rihmastot tähän läppärin näppikselle. Juurtumaan en niitä päästä, mutta siinä ne pomppivat sormieni mukana.

Markkinointi-ihmiset puhuvat paljon siitä, miten digitaalinen maailma alkaa pikkuhiljaa viedä aikaa television katsomiselta sekä lehtien ja kirjojen lukemiselta. Huomaan oman käytökseni valuvan koko ajan enemmän ja enemmän tuohon suuntaan. Televisiota tulee katsottua nykyisin tosi vähän, lehtiä ei "ennätä" lukea ja kirjojakin aivan liian harvoin. Kirjoja tulee välillä ikävä, mutta muuten en näe tässä muutoksessa kuitenkaan oikeastaan mitään väärää tai ongelmaa: maailma muuttuu ja tavat muuttuvat. Ne voivat muuttua takaisinkin, jos vanha tapa tuntuukin paremmalta. Blogit ovat minusta yhdenlaisia "aikakauslehtiä". Blogeja lukiessaan vain voi valita haluamansa täsmäsisällön, joka sopii kullekin päivälle tai mielialaan. Samoin sosiaalista mediaa voi käyttää siten kuin kunakin päivänä haluaa.


Toisaalta, mutta toisaalta... On mielenkiintoista nähdä minkälaiset vieroitustärinät saan, kun olen viikon ilman sosiaalista mediaa ja ilman blogia. Hiukan ajatus kauhistuttaa, mutta on aivan ihana ottaa tilalle hyvin kirjoitettuja kirjoja ja lukea kasa kaikkein mieluisimpia lempilehtiä. Paperiversioissa kun on kuitenkin aivan oma (tuoksunsa ja) tunnelmansa. Ehkä vilkaisen jopa hiukan televisionkin suuntaan. Mutta ylipäätään, katsoa miten paljon tämä paasto tuo mukanaan lisää aikaa.

Mites luuletko, että saisit vieroitusoireita jos olisit viikon ilman tietokonetta ja tablettia ja käyttäisit puhelintakin vain puhelimena? Onko sinun maailmasi vielä ennallaan vai oletko sinäkin kallistumassa tai jo valunut digimaailmaan? Luen mielelläni sinun ajatuksiasi tästä kommenteissa - kunhan saan detoxini vain ensin käytyä läpi. Eli jos siis vastaan kommentteihin ennen viikon loppumista, olen sortunut - jos vastaan aikaisintaan ensi sunnuntaina, on paastoni pitänyt.Eikä tätä kannata ottaa kovin vakavasti - en ota minäkään ;)

Mukavaa viikonloppua!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä paastolle, se on oikeasti varmaan todella puhdistavaa ja ihanaa vaihtelua. Pitäisi kokeilla! Mutta kun työnkin puolesta 'joudun' pyörimään Facebookissa, Pinterestissä ja Bloggerissakin, niin on vähän hankalaa toteuttaa.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohi on, enkä edes lipsunut kuin kerran. Piti lähettää yksi sähköposti ja ihan pienesti vain vilkaisin pari muutakin juttua... :) Tämä paasto liittyi lomaan ja oli siksi hiukan helpompi toteuttaa, mutta irtautuminen digimaailmasta(kin) oli tosiaan hyvää vaihtelua. Seuraava vaihe voisi olla ottaa digidetox-iltoja arjessa, vaikka 5:2-tyylillä ;)

      Poista