perjantai 10. tammikuuta 2014

Intialaista ja thairuokaa arkeen

Arkiruokien pitää meillä olla pöydässä mielellään alle puolen tunnin ja työvaiheita valmistuksessa ei saa olla montaa. Pyrkimys on kuitenkin siihen, että ruoka olisi maistuvaa, eikä mielellään kovin yksipuolista. Melko usein totuus on kuitenkin, että raaka-aineet löytyvät pasta-makaroni-jauheliha -linjalta.


Lapsia tuo ei tunnu haittaavan, mutta me vanhemmat kaipaamme vaihteluakin. Viime syksynä löysin kaupasta Chicken Tikka - ja Raita -mausteseokset ja arkemme oli pelastettu. Lautaselle löysi melko useinkin tiensä intialaiseen tyyliin tehty päivällinen: riisi, tikka-mausteseoksella maustetut broilersuikaleet, raitakastike sekä nan-leipä (joka löytyi esipaistettujen patonkien vierestä leipähyllyltä). Ja mikä parasta, koko perhe syö hyvällä ruokahalulla. Santa Marialta löytyy muitakin mausteseoksia tuosta sarjasta, mutta kokeilemistani seoksista tuo on ehdoton suosikkimme.


Sain blogiyhteistyön merkeissä Santa Marialta testattavaksi uuden mausteseoksen: Satay Chickenin*. Tässä broilerin annetaan marinoitua tunnin verran mausteseoksessa. Ohjeessa suositeltiin käyttämään kastikkeena vielä Satay Sauce -nimistä kastiketta, mutta meillä pöytään päätyi cross kitchen -hengessä tälläkin kertaa tuttu raitakastike makuja pehmentämään. Broilerin kaveriksi laitoin taas tutut riisin, salaatin, ja nan-leivän, jota lapset kutsuvat meillä tosin namleiväksi (kertoo siitä miten paljon leivästä pidetään). Hyvää oli ja maistui kaikille, vaikka lisukkeet ja päämausteseos eivät varsinaisesti yhteen kuuluneetkaan. Marinoitumisaika teki sen, että ruuan valmistuminen kesti sen verran pidempään, että tämä sopii meillä arkea paremmin viikonloppuihin.


Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jos tuntuu, niin mausteita voi laittaa hieman ohjetta vähemmän, niin ruoka ei ole aivan niin mausteista. Meillä niin on tehty tuon raidan kanssa.

Taas ollaan perjantaissa. Saa nähdä tuoko viikonloppu mukanaan tänne eteläänkin luvatut pakkaset. Mukavaa viikonloppua!
 
Anu

*Satay Chicken -mausteseos saatu blogiyhteistyöstä Santa Marian kanssa. Kiitos!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti