maanantai 6. tammikuuta 2014

DIY - Kierrätysmagneetit

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitinkin, on tämä joulun jälkeinen aika ainakin minulle perinteisesti hieman etsikkoaikaa käsitöiden ja askartelujen suhteen. Tähän aikaan ei liity mitään varsinaista teemaa, joka inspiroisi tekemään. Lupasin kuitenkin toisessa aikaisemmassa postauksessani kertoa Happy Joe -siideripulloihin liittyvän lähes Niksi-Pirkka -tasoisen vinkin. Ja tässäpä se pienen tarinan jälkeen.


 Keräsimme viime kesänä sopivia juomapulloja babyshower -kutsuille. Happy Joe -siideripullot olivat juuri oikean kokoisia ja aivan täydellisen mallisia tarkoitukseen. Niitä me sitten perheen herrahenkilön kanssa tyhjensimme - eikä kun nautiskelimme - jotta saimme kaikille juhlavieraille samanlaiset pullot juhlajuomaan. Kyseisten pullojen korkeissa on käytetty samaa ideaa, joka ammoisina aikoina oli myös Coca Cola -pullojen korkeissa. Korkin sisäpuolelle on painettu hauska mietelause tai toteamus. Oli lähes sääli heittää noita korkkeja menemään.


Kesällä en keksinyt siihen hätään mitään käyttöä korkeille, mutta nyt kun korkit tulivat uudelleen eteeni viikonlopun kotikatsomon juomavalinnan vuoksi, päätin tehdä korkeista magneetteja. Ehkä menee jo siihen rajalle onko epätoivoista uusiokäytön keksimistä, mutta silläkin uhalla mennään. Irrota siis korkin sisäpinnalla oleva suojamuoviläpyskä ja puhdista korkin sisäpinta. Askartelukaupoissa myydään erikokoisia magneetteja muutaman kappaleen pusseissa. Liimaa magneetti vahvalla liimalla korkin taakse ja anna kuivua. Valmis.


Leppoisaa loppiaista!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ovat minustakin hauskan näköisiä ja mietelauseiden joukossa oli tosi kivoja juttuja.

   Poista
 2. Todella hauska idea! Eipä ole tullut itselle mieleen, vaikka noita mietelauseita olenkin lueskellut siiderin lomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tässähän paljastuvat kaikki muutkin onnellisesta Joesta tykkäävät ;) Niin ja hei, se hunaja on jo katkaissut yhden tukehtumisyrityksen ja pelastanut parit yöunet. Ollut ihan vakiokäytössä viimeaikoina. Kiitos vielä!

   Poista