keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Päivän väri on musta

Hei, olen Anu ja olen hulluna siivousvälineisiin. Jos olet lukenut blogiani jo kauemmin, tiesitkin sen. Myös arjen estetiikka on minulle tärkeää. Niinpä uudet keittiötarvikkeet laukaisivat tänä aamuna valtavan siivousoperaation. Eihän näitä voi tiskien ja tahraisen välitilalasin keskelle laittaa. Eihän?


Oletko jo tutustunut Musta5101-tuotemerkin tuotteisiin: tiskiharjaan, bamburättiin ja ihanaan mustikantuoksuiseen tiskiaineeseen? Olen ihaillut niitä jo jonkin aikaa, mutta eilen illalla sellaiset kotiutuivat meille. Tällainen visualisti on aina onnellinen kuin arjen perustarvikkeiden pakkauksiin ja ulkonäköön panostetaan ja nämä ovat minun mielestäni aivan upea esimerkki siitä, mikä lopputulos voi olla. Linkin takaa löydät mielenkiintoisen tarinan Musta5101-tuotteiden takaa. Ainakin minulle se toi ison lisäarvon kauniille tuotteille.


Musta5101-sarjassa kauneus ei ole ainoa asia, joka on plussaa. Ekologisuus on sarjassa tärkeää ja tuotteet ovat kotimaisia. Yllätyin kun kuulin, että esimerkiksi tiskiaine valmistetaan omassa kotikaupungissani. Astiaharjat valmistetaan tehtaan ylijäämämateriaalista ja pehmeä harjaosa on luonnonmateriaalia. Harjaa suositellaan pestäväksi aina välillä tiskikoneessa käyttöiän pidentämiseksi ja valmistaja kerää loppuunkäytetyt astiaharjat takaisin kierrätykseen, materiaaliksi uusiin Musta5101-harjoihin. Aivan upeaa ja loppuun asti mietittyä.


Kolmikon täydentää bambuviskoosista tehty keittiörätti. Olen jo jonkin aikaa sitten siirtynyt käyttämään bamburättejä, joita olen neulonut itse. Rätit ovat paljon kauniimpia kuin perusrätit ja ne on helppo heittää pesukoneeseen ja käyttää taas uudelleen. Mielenkiintoista testata myös tällainen ei-neulottu-bambukeittiörätti.

EDIT 5.2.14: Käyttökokemuksia viikon kokemuksella. Tuo tiskiharja on aivan yliveto! Johonkin kommenttivastaukseen taisin jo kirjoittaakin, että tiskiharjan harjasosa on normaalia pehmeämpi ja se tuntuu tarraavan likaan todella hyvin. Se pitää niin paikkansa. Tämän jälkeen on vaikea palata enään kovempi harjaksiseen harjaan.

Kummasti sai keittiö taas uutta ilmettä. Pidän kovasti. Entä sinä?

Mukavaa päivää!

Anu

* Musta5101-tuotteen on saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä Zinoti Oy:tä. Kiitos. 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

6 kommenttia:

 1. Todella kauniita! Ja mustikantuoksuinen tiskiaine kuulostaa iiihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat minustakin. Oikein odotin, että tulisi jotain käsinpestävää, jotta pääsisin testaamaan :)

   Poista
 2. No, nyt kyllä Tupu innostui.
  Näitä täytyy saada ihan pakosti, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaat varmasti kuka muukin on innostunut ;) Tuo harja oli muuten aivan ihana käyttää. Sen harjakset ovat pehmeämmät kuin normaaleissa astiaharjoissa ja ne tuntuivat tarravan likaan tosi hyvin. Voin kyllä lämpimästi suositella. Jälleenmyyjät löytyvät valmistajan sivulta http://zinoti.wordpress.com/musta5101/jalleenmyyjat/.

   Poista
 3. Tosi kivannäköiset arjen kaunistajat! Itse en ole koskaan käyttänyt bamburättejä....asia täytyy korjata. Terkuin rva Lahoa rautaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Mä olen aivan koukussa bamburätteihin. Kauneus, sisustukseen sopivat värit ja ekologisuus ovat aika huippuyhdistelmä. Ja mikä parasta, tuntuvat toimivan sitä paremmin mitä enemmän rättejä on käyttänyt ja pessyt. Ensimmäisillä käyttökerroilla ja ennen ensimmäistä pesua voi tuntua, ettei liina ime mitään, mutta pesun jälkeen alkaa lyyti kirjoittaa :)

   Poista