tiistai 28. tammikuuta 2014

Pähkinäinen mansikkamysli

Inspiraatio tulee monesti pienestä. Tällä kertaa se iski kun törmäsin kaupassa pakastekuivattuihin mansikkaviipaleisiin. Mansikat olivat niin kauniita, että niitä lähti pieni pussillinen mukaan kotiinkin. Kauneus ei kulkenut tälläkään kertaa yksin, vaan mansikat myös maistuivat ihanilta. Mansikoilta.


Mansikkaviipaleet oikein huusivat ympärilleen kotitekoista mysliä. Googlailin erilaisia reseptejä ja niitä yhdistellen syntyi omani. Meillä syödään mysliä melko paljon, mutta välillä hirvittää miten paljon kaupan mysleissä on sokeria. En tiedä onko tässä nyt loppujen lopuksi sokeria tai kaloreita sen vähempää kuin kaupan mysleissäkään, mutta ainakin tiedän tarkasti, mistä myslimme on syntynyt.


* * * * *

PÄHKINÄINEN MANSIKKAMYSLI

5 dl kaurahiutaleita
1 dl manteleita
1 dl erilaisia pähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
1,5 rkl kanelia

1,5 dl vettä
 1 dl ruokosokeria
1,5 rkl hunajaa
1 dl öljyä
1,5 tl suolaa

pakastekuivattuja mansikoita maun mukaan

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet sekä hieman pienityt mantelit ja pähkinät.

Kiehauta vesi, hunaja ja sokeri. Anna sokerin sulaa ja lisää seokseen öljy ja suola. Sekoita neste hiutale-siemen -seokseen.

Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteisessa uunissa noin tunti, 15 minuutin välein sekoitellen. 

Anna jäähtyä ja lisää lopuksi mansikat.

* * * * *  


Näin yhden kerran myslin tekemisen kokemuksella tuntuu, että myslin voin tehdä samalla periaatteella kuin italialaiset tekevät pitsansa. Joukkoon voi heitellä yhtä ja toista mitä kaapista löytyy. Ehkä pitäisin kuitenkin nuo kaurahiutaleet aina pohjana. Pähkinät ja mantelit kun jättää hieman suuremmiksi paloiksi, saa mysliin ihanaa suutuntumaa. 

Tällä lähtee päivä hyvin käyntiin!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti