sunnuntai 19. tammikuuta 2014

DIY Lyhty jäätiilistä

Pakkaset jatkuvat ja niistä täytyy nyt ottaa kaikki ilo irti, ennen kuin loppuvat.

Kerroinkinkin aikaisemmin, että pidän kovasti lumilyhdyistä. Samoin perinteiset ämpäreihin jäädytettävät lyhdyt ovat hurjan kauniita. Minulta tekniikka on niiden kanssa vain jotenkin hukassa. Saan veden jäätymään joko kokonaan tai sitten vain pieni osa siitä on ehtinyt jäätyä kun olen jo kumoamassa kimpaletta ulos ämpäristä. Kultainen keskitie on vielä löytymättä tässä asiassa.


Päätin kokeilla lyhdyn tekemistä jäätiilistä. Ensimmäinen versio oli tällainen nopea koeversio, mutta tämäkin näyttää minusta kivalta. Seuraavaksi haluaisin kokeilla tehdä enemmän tiiliä, latoa ne lappeelleen ja limittäin ja pinota kerroksia päällekäin. Millähän mahtaisivat pysyä yhdessä niin, etteivät kerrokset lähde luistelemaan toistensa päältä? Esikoisen koululuokka oli tehnyt vastaavia jäätiiliä ja he olivat värjänneet jäädytettävän veden ensin vesivärillä. Sekin voisi näyttää hienolta lyhdyssä.


Oletko muuten kuulut Paakin jouluvaloista? Aivan mahtava kyläläisten yhteinen jouluhanke, joka ei tosin tänä vuonna onnistunut leutojen säiden vuoksi. Naapurusto jäädyttää yhdessä satoja jäälyhtyjä ja valaisee niillä kylän tien. Viime jouluna lyhtyjä oli 900! Lisää kuvia Paakin jouluvaloista löydät esimerkiksi heidän Facebook-sivultaan klik. Tällainen olisi aivan upea kotitie. Mahtaisivatko omat naapurit lähteä mukaan jos ehdottaisi vastaavaa omalle kotikadulle?

Kuva otettu Paakin Jouluvalojen Facebook-sivulta.
Mukavaa päivää!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti