sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kymppisynttäreitä

Tänään siirtyy esikoinen uudelle kymmenelle. Täyden kympin tyttö! Ja äitiä hirvittää, että pienen syntymästä on jo niin paljon aikaa... Eilen juhlittiin mummikummisynttäreiden merkeissä upeassa auringonpaisteessa. Kaverisynttäreitä vietetään vielä myöhemmin.


Muistelimme aikaisemmin tällä viikolla, että olemme asuneet nykyisessä kodissamme kuusi vuotta ja koko sinä aikana ei ole ollut yhtään sellaista esikoisen synttärijuhlapäivää, ettei ulkona olisi voinut kahvitella. Vaikka aikaisemmin viikolla näyttikin, että tuo putki katkeaa tänä vuonna, ei niin käynytkään, vaan saimme nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja ulkona tarkeni hyvin istua.


Tarjottavana meillä oli feta-pinaattipiirasta, Peggyn ihanaa mascarpone-mustikkapiirakkaa sillä muutoksella, että laitoin rahkan tilalle yhden purkin vaniljarahkaa ja lopun määrästä turkkilaista jugurttia, mutakakkua päivänsankarin pyynnöstä, sekä täytekakkua. Täytekakun kostutin laimennetulla sitruunamehutiivisteellä ja makeutukseksi lorautin ihan aavistuksen vaahterasiirappia. Täytteeseen vatkasin vispikerman ja Flora Vispin sekoitusta sekä purkin mascarponejuustoa ja sekoitin joukkoon pussillisen murskattuja Pätkikisiä. Kakun väliin laitoin vielä mansikoita ja mustikoita. Kakku onnistui mielestäni todella hyvin, olkoonkin, että oikaisin pohjassa ja - uskallanko paljastaa... - annoin Pirkka-tädin leipaista sen.


Nyt nauttimaan virallisesta syntymäpäivästä ja ihanasta helteestä. Aurinkoista sunnuntaita sinullekin!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.



6 kommenttia:

  1. Onnittelut 10 vuotiaalle ja ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sankari kiittää onnitteluista! Ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin JohannaL <3

      Poista
  2. Onnea sankarille! Ihanat juhlat teillä... Meillä kaikilla syntymäpäivät sellaiseen vuodenaikaan ettei ulos ole asiaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista SJ! Tässä on tosiaan puolensa, että synttärit ovat tähän aikaan vuodesta. Kahtena aikaisempana vuotena olemme järjestäneet kaverijuhlatkin puutarhajuhlina ja hauskaa on ollut.

      Poista
  3. On kyllä niin ihanat tarjottavat! Itse yritän tässä kovin miettiä omien kolmekymppisten tarjottavia. Niihin on vielä pari viikkoa aikaa, mutta haluaisin jo pikkuhiljaa päättää mitä kaikkea aion tehdä. Mutta kun niitä kaikkia kokeiltavia, ihania reseptejä olisi niiiiiin paljon!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Voi sulla on synttärit tulossa ja pyöreät vielä. Arvaapa kenellä toisella on synttärit noin kahden viikon kuluttua? Samoja kaksosia ollaan siis ;) Tuohan se haaste kaikissa tarjottavissa on kun maailma on pullollaan ihania reseptejä. Valitse niistä sitten ne kaikkein parhaimmat ja ehdi testata vielä ennen h-hetkeä. Ei helppoa. Tsemppiä urakointiin!

      Poista