tiistai 17. joulukuuta 2013

Vinkkejä joulusiivoukseen

Joulusiivous tekemättä? Minulla on vielä ainakin. Tosin en harrastakaan jouluna juuri normaalia suurempaa siivousta, vaan teen normisiivouksen ja keskityn enemmänkin tuomaan kodin sisustukseen kaikkea kaunista. Suursiivouksen ehtii tehdä sellaiseenkin aikaan kun ei ole ihan niin paljon muuta puuhaa.


Jos olet kuitenkin puunaustuulella, on tässä muutamia nettimaailmasta löytämiäni vinkkejä, joulusiivoukseen(kin). Kaikkea en ole itse testannut, mutta se kuuluisa Joku Muu on varmasti. Ehkä sama Joku Muu, joka kodin on sotkenutkin...

Hanoista saat säihkuvän kirkkaat kun peset ne etikalla. Tiskialtaat ja metalliset tiskipöydät puhdistuvat tavallisella pyykinpesuaineella tai konetiskipulverilla.


Sanomalehti on edullinen ikkunan tai peilin kuivattaja. Kuuleman mukaan sanomalehden musteessa on jotain, joka saa lasin kiiltämään.

Steariinitahrat saat pois kankaasta kun laitat kankaan tahrakohdan molemmille puolille talouspaperia ja silität silitysraudalla. Steariini sulaa ja imeytyy talouspaperiin. Ja jos joulupuuro palaa pohjaan, laita kattilaan vettä ja pyykinpesujauhetta. Keitä seosta viitisen minuuttia ja pese normaalisti. Puhdas.


Tai jos haluat oikaista oikein kunnolla, on tässä muutama Kätevän emännän vinkki:

"Ripottele uunipellille kardemummaa ja pane uuni päälle. Kohta kotiin leviää ihana pullan tuoksu"
"Kastele rätti tolulla ja pane se sitten sohvan alle. Pian tuoksuu todella puhtaalta ja raikkaalta."
"Pane pölynimurin pussiin hiukan vaniljasokeria tai kardemummaa. Imuroidessa ei enää haise pölyltä."

Ja vielä viimeiseksi hyvin viisaalta ystävältä saatu vinkki: valot pois ja paljon kynttilöitä palamaan. Eivät näy villakoirat. 


Tapa tuo Kätevän emännänkin tapa tietysti tehdä joulusiivous ;) Niin tai näin, siivoamista hammasharjalla tai tuoksuvalla siivousrätillä sohvan alla, mahdollisimman stressitöntä joulunalusviikkoa! Tuo toiseksi viimeisen kuvan kodinhoitohuoneessamme oleva rekrytointi-ilmoitus ei muuten ole tuonut yhtään yhteydenottoa. Omituista. 

Löytyykö sinulta jotain käytännössä hyväksi todettua vinkkiä jompaan kumpaan siivoussarjaan? Vinkkaa ihmeessä kommenttiosiossa meille kaikille!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

4 kommenttia:

  1. Hiemanko houkuttaisi heittää Tolurätti sohvan alle :D

    VastaaPoista
  2. Kivoja vinkkejä! :) Ruokasoodalla saa myös tiskialtaat yms. säihkyväksi ja käy mainiosti esim. maton tahroille. Ripetellaan soodaa tahralle, hierotaan märällä liinalla ja annetaan vaikuttaa hetki. Sitten pyyhitään vaan puhtaalla liinalla ja avot -puhdasta on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkivaihtarista! Täytyykin testata heti omaan tiskialtaaseen, joka tällä hetkellä on aika kaukana säihkyvästä :)

      Poista