sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Toinen adventti ja jouluinen juustokakku

Hyvää toista adventtia! Tuntuu hurjalta, että ensimmäinen viikko joulukuuta on takana ja on aika sytyttää jo toinen adventtikynttilä.

Olimme jo jäädä ilman adventtikynttilöitä, kunnes löysin Indiskasta nuo ihanat kynttilämerkit. Samasta myymälästä löysin myös kauniin väriset kynttilät ja vielä alustankin. Hieman katajaa pihalta somistukseksi ja siinä se on. Meidän perheen adventtikynttiläasetelma.


Tänään olemme nimipäiväkahvitelleet läheisten kanssa. Joulun alla on helppo laittaa tarjottavia kahvipöytään: pipareilla, tortuilla ja pienillä jouluherkuilla pääsee jo pitkälle. Tällä kertaa jätin kuitenkin piparit ja tortut pois ja valmistin kahvipöytään jouluisen juustokakun niiden pikkuherkkujen kaveriksi. Resepti löytyi Santa Marian mainoksesta ja oli muuten hyvää. Tämä juustokakku on mainio valinta vaikka jouluaaton jälkiruuaksikin. Isona valttina siihen on maun lisäksi se, että kakku hyydytetään pakastimessa, joten kakun voi leipaista jo hyvissä ajoin valmiiksi aattoa odottamaan. Yritin etsiä reseptiä Santa Marian nettisivuilta linkittääkseni ohjeen sinne, mutta en löytänyt ohjetta vielä netistä.


* * * * *
JOULUINEN JUUSTOKAKKU

POHJA:
10 Digestive-keksiä
100 g voisulaa
1 rkl kanelia

TÄYTE:
3 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula ja kaneli. Painele seos noin 24 cm halkaisijaltaan olevan voidellun irtopohjavuokan pohjalle. 

Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään ja lisää kermavaahtoon. 

Levitä täyte pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. 

* * * * *

Ohjeen mukaan kakun voi koristella granaattiomenan siemenillä ja pistaasipähkinärouheella. Meiltä ei löytynyt noita kumpaakaan, joten käytin koristeeksi pähkinöitä ja pehmeitä hopeakuulia. 

Mukavaa sunnuntai-iltaa! 

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti