perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän ajatuksia

Itsenäisyyspäivä on valjennut täällä harmaana ja räntäsateisena. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä.

Itsenäisyyspäivää osaa arvostaa vuosi vuodelta yhä enemmän ja päivä vie ajatukseni monenlaisiin asioihin. Osa noista asioista ei varsinaisesti suoraan edes liity itsenäisyyteen, mutta pienellä tai pidemmällä aasinsillalla ne toisaalta ovat ainakin jollain tavalla kytköksissä.


Itsenäisyyspäivä vie ajatukset omiin isovanhempiin, isoisovanhempiin ja heidän aikalaisiinsa. Minkälaista heidän elämänsä on ollutkaan silloin kun Suomi ei vielä ollut itsenäinen, tai silloin kun itsenäisyydestä taisteltiin. Vaikka asia ei varsinaisesti liitykään suoraan itsenäisyyteen, huomaan miettiväni tänä päivänä paljon myös Suomen rauhallisuutta ja sitä, miten hyvä meidän kaiken kaikkiaan on täällä. Maailmalla tapahtuu paljon, mutta Suomi on vielä toistaiseksi pysynyt suhteellisen turvallisena alueena. Toivotaan, että niin on myös silloin kun lapsemme ja heidän lapsensa ovat aikuisia.


Suurella kunnioituksella veteraaneja ja lottia kohtaan sytytän siis illalla kynttilät ikkunallemme. Kynttilöiden polttamisen aikaan illalla ulkona kävellessä tulee jollain tavalla valtava me-tunne. Monilla ikkunoilla näkyvät kynttilät osoittavat niin konkreettisesti miten useissa kodeissa ajatellaan tänä iltana samoja asioita. Ollaan ME. Varmasti myös monissa niissä kodeissa, joissa ei tuota vanhaa perinnettä noudatetakaan.

Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia: