tiistai 31. joulukuuta 2013

DIY - Vuoden hyvät muistot talteen

Eilisen postauksen piti olla vuoden viimeinen. Löysin kuitenkin aivan upean vuodenvaihteeseen liittyvän idean, jonka päätin välittömästi toteuttaa ja pitäähän se luonnollisesti jakaa teidän kanssanne. Viipymättä.Tuo idea on hyvien muistojen purkki. Meillä tuo purkki nostettiin tänään näkyvälle paikalle hyllyn päälle. Purkin vieressä kupissa on valmiita lappusia ja kynä. Vuoden mittaan jokainen perheenjäsen tallentaa ilon hetkiä ja muistoja mukavista tilanteista pienelle lapulle ja sujauttaa lapun purkkiin. Muisto voi tietysti olla myös vaikka valokuvan muodossa. Odotan oikein seuraavaa vuodenvaihdetta, jolloin avaamme purkin, luemme yhdessä laput ja muistelemme vuoden mittaan tapahtuneita asioita. Erityisesti odotan niiden lappujen näkemistä, jotka joku perheenjäsenistä on laittanut purkkiin muiden tietämättä.


Idea tähän purkkiin löytyi, kuinkas muuten kuin Pinterestistä. Valmiin, ilmaisen printattavan etiketin purkkiin löydät täältä klik. Samasta osoitteesta löytyy myös printattavia lappuja, joita voi käyttää muistojen kirjoittamiseen. Laput tosin olivat mustapohjaisia, joten meillä lapuiksi päätyivät aivan tavalliset valkoiset, pienet paperinpalat. 

Tästä tulee meille perinne. Kuopusta autamme tietysti lappujen täyttämisessä siihen asti kunnes hänen kirjoitustaitonsa vahvistuu. Eskarilaisemme harjoittelee tällä hetkellä tosin kovasti kirjoittamista ja toivon, että hänen taidonnäytteensä tulevat jatkossa olemaan hieman positiivisempia kuin viime viikolla neidin huoneen oveen ilmestynyt ensimmäinen näyte - lappu, jossa luki: TURHATULAMUNHUNEESEENISI!

Vielä kerran: upeaa vuodenvaihdetta!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa uutta vuotta sinullekin ♥

  VastaaPoista
 2. Tämä on tosi ihana idea! Meillä oli muistojen laatikko jokunen vuosi sitten käytössä. Tytöt koristelivat vanhan kenkälaatikon ja sinne kirjoiteltiin sitten mukavia asioita. Luimme lappuset ystävänpäivänä. Pitänee kaivella taas boxi esille... Hyvää uutta vuotta koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivakaa ihmeessä! Ystävänpäivä onkin ihan täydellinen päivä kerrata muistojen laatikon asioita :) Meillä purkissa on jo kolme lappusta kasassa... Hyvää uutta vuotta koko teidänkin perheelle <3

   Poista
 3. Onpa ihana idea! Eihän se vielä ole myöhäistä tälläistä aloittaa...?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä! Onhan tätä vuotta vielä yli 350 päivää jäljellä :D

   Poista
 4. Hyvä idea! Pitääkin koittaa saada käyttöön...

  Aika hurmaava tuo eskarilaisen lappu, siitä se lähtee!

  R&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä purkista saa aina välillä muistutella, mutta uskon, että tämä vielä pienellä avustuksella muuttuu vielä osaksi arkea. Vuoden lopussa on hauska lukea mitä kukin meistä on kokenut hyviksi muistoiksi ja tapahtumiksi. Ja juu, kirjoitustaitoa kartutetaan edelleen ja nyt on siirrytty jo englannin kieleen. Tänään olemme saaneet lukea kuopuksen toimittamaa Äri pirs -lehteä (Angry birds) :)

   Poista