torstai 12. joulukuuta 2013

Mitä tekis basilikasta? No raejuustolisukkeen!

Lähikaupan hevi-osaston käytävällä leijaili aivan taivaallinen basilikan tuoksu. Ehdin jo kävellä yrttien ohi, mutta tuoksu sai kääntymään takaisin ja nappaamaan yhden puntin ostoskärryihin. Miten yrteissä ja etenkin basilikassa voikin olla niin uskomattoman hyvä tuoksu.


Kotona mietin miten muuttaisin tuoksut mauiksi ja päätin sekoittaa jo aikaisemmilla valmistuskerroilla hyväksi havaitun basilikaraejuuston.

* * * * *

BASILIKARAEJUUSTO

basilikaa
raejuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
(suolaa)

* * * * * 

Ohje on yksinkertainen. Eipähän noista aineksista niin monimutkaista pystyisi ehkä saamaankaan... Silppua basilikan lehdet pieniksi ja sekoita ne raejuuston sekaan. Lisää pitkä loraus hyvää oliiviöljyä, muutama ropsaus mustapippuria myllystä ja halutessasi pieni rippanen suolaa.


Tällä kertaa nautiskelimme basilikaraejuuston kasvissosekeiton päällä. Raejuustosta saa keittoannokseen lisää ruokaisuutta ja se tuo mukavasti särmää muuten pehmeän makuiseen ruokaan. Se toimii myös broilerin lisukkeena, salaatin kyljessä tuomassa lisäproteiinia tai hyvän leivän päällä makua antamassa.

Onko sinulla joku suosikkiresepti, johon käytät basilikaa? Vinkkaa ihmeessä, sillä vaikka yrtit tahtovatkin näin talviaikaan jäädä (ainakin minulla) kesää pienemmälle käytölle, maistuvat ne tähänkin aikaan vuodesta aivan huippuhyviltä.

Mukavaa päivää!

Anu


Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti