sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Yrttiset chilipähkinät ja -mantelit

Taas alkaa karata mopo käsistä joulutarjoilujen kanssa vai liekö siivouspäivän välttelyä. Makeiden herkkujen lisäksi alkoi nimittäin tehdä mieli myös jotain pientä suolaista herkkua glögin kanssa.  Olen aikaisemmin tehnyt vain makeita paahdettuja manteleita. Nyt päätin kokeilla suolaista versiota.Lopputuloksena olivat yrttiset chilipähkinät ja -mantelit. Mausteita vaihtelemalla näihin voi tehdä vaikka mitä makuvariaatioita. Tällä kertaa käytin mausteena blogiyhteistyön merkeissä Santa Marialta saamaani Coriander and Chili -mausteseosta*, joka on tämän syksyn uutuustuote. Se sopikin pähkinöihin ja manteleihin hurjan hyvin.

* * * * *
YRTTISET CHILIPÄHKINÄT JA -MANTELIT

1,5 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl manteleita
1 tl timjamia
1/4 tl suolaa
hieman vajaa tl Santa Marian Coriander and Chili -mausteseosta
1 rkl öljyä

Mittaa mausteet, pähkinät ja mantelit kulhoon. Lisää öljy ja sekoita. Paahda maustettuja pähkinöitä ja manteleita pannulla niin, että ne saavat pintaansa pientä väriä. Ole varovainen, etteivät pala. Jäähdytä leivinpaperin päällä pöydällä.

* * * * *


Pitäisiköhän tehdä näitä uudeksi vuodeksikin. Nämä pähkinä-mantelit kun voisivat sopia hyvin myös juustojen kanssa. 

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Anu 

*Coriander and Chili -mausteseos saatu blogiyhteistyöstä Santa Marian kanssa. Kiitos!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia:

  1. Samantapaisia valkopippurilla ja rosmariinilla maustettuja pähkinöitä olen tehnyt pari kertaa nyt joulun aikaan. Hyvin ovat maistuneet vieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti ovat maistuneet, kuulostavat tosi hyvitä! Näihin kaikkiin pähkinöihin ja manteleihin jää luvattoman helposti koukkuun ;)

      Poista