lauantai 14. joulukuuta 2013

Lintujen joulupuu

Pihapiirimme linnut saivat tänään oman joulupuunsa. Joulupöytä on nyt katettu heille.


Ripustin takapihamme rusokirsikan oksille muutaman joulupallon ja valot sekä koristellut linnunruuat. Katsotaan miten pitkään ruuat saavat pysyä oksilla lintujen ilona, sillä pihallamme vilistelee paljon oravia. Viime talven talipallot saivat olla paikoillaan vain juuri sen aikaa, että itse selvisin sisälle niitä viemästä. Sen jälkeen ne olivat kadonneet. Siis talipallot  - ja oravat myös.


Nämä linnunruuat tein itse sulattamalla kookosrasvaa ja sekoittamalla sinne joukkoon siemeniä: auringonkukkaa ja kauraa. Teimme vastaavia esikoisen koululuokan vanhempien kanssa talkootyönä jonkin aikaa sitten ja nyt innostuin tekemään samanlaisia myös kotona.  


Toivotaan myös, että linnut erottavat juhlapöytänsä kattauskoristeet varsinaisista ruuista. En tiedä miten ja millä aisteilla linnut erottavat asioita toisistaan. Tiedätkö sinä? Täytyy siis pitää vahtia ja seurata tilannetta, ettei kenellekään käy köpelösti.

Pääsin tekstin kirjoittamisessa tähän asti kun huhu joulupuusta oli ehtinyt jo ensimmäisten tinttien korviin. Hyvin tämä ensimmäinen paikalle pyrähtänyt porukka tunnisti ainakin ruuat koristeiden joukosta. Tulipa hyvä mieli.Mukavaa viikonloppua!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti