torstai 26. joulukuuta 2013

Mätivaahto - tästä en luovu

Niin ne vain alkavat joulun pyhät lähestyä loppuaan. Pyhät ovat olleet ihanan rauhallisia. En osaa normaalisti oikein olla touhuamatta mitään, mutta jouluna se ei jostain syystä ole ollenkaan vaikeaa. On ihanaa, kun ruuat ovat useammaksi päiväksi valmiina. Ruuanlaitosta selviää aaton jälkeen pelkällä lämmittelyllä. Siivoilutkin on tehty, eikä ole mahdollista hoitaa tuhatta ja sataa juoksevaa asiaa. Ei siis ole mitään "pakollisia" kotitouhuja odottamassa. Voi vain herkutella, nautiskella ja maata puolet päivästä yökkärissä palapelin ääressä.


Tuo herkuttelu on meillä tarkoittanut lähinnä jouluruualla herkuttelua. Olemme nautiskelleet sitä niin paljon, ettei vatsaan ole enää tahtonut mahtua juurikaan mitään makeita herkkuja. Lähes säälittävää... ;) Yksi joulupöytämme vakkarisuosikki, jota ilman joulu ei ehkä edes tulisi, on äitini pöydästä kopioitu mätivaahto.

Menin lukemaan ihanasta Jouluttelua -blogista blineistä ja siitä huolimatta, että vatsanahkani on tälläkin hetkellä piukeampaakin piukeampana, en saa nyt rauhaa niiltä. Mieli tekisi testata ensimmäistä kertaa tehdä itse blinejä ja laittaa niiden päälle tätä mätivaahtoa. Ehkä uutena vuotena. Tai sitten loppiaisena.


* * * * *
NUUNIN MÄTIVAAHTO

smetanaa
mätiä
sipulia
mustapippuria
(suolaa)

Vatkaa smentana vaahdoksi. Huomioi, että laktoositon tai vähärasvainen smetana ei vaahtoudu kuten perussmetana. Hakkaa sipuli pieneksi silpuksi. Valuta mäti huolellisesti siivilässä. Sekoita mäti, smetana ja sipuli keskenään. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa.

* * * * *

Tänään tätä mätivaahtoa on laitettu saaristolaisleivän päälle. Aivan herkkua.

Ihanaa Tapaninpäivän myöhäisyötä ja viikon jatkoa!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti