tiistai 27. elokuuta 2013

Päivä käyntiin tuorepuurolla

Kaurapuuro ei aina iske aamuisin. Etenkään lapsilla. Ainakaan meidän perheessämme. Tuorepuuroa meillä syödään kuitenkin mukisematta ja hyvällä ruokahalulla. Se on oikeasti hyvää ja mikä parasta, helppoa ja nopeaa tehdä.


Kuten olen kertonutkin, olen aamiaisihminen, mutta en aamuihminen. Aamunousemiset ovat aina yhtä tylsiä. Vetkutan sängyssä olemista viimeiseen asti ja sen jälkeen aamutoimet on tehtävä kiireellä - ja aina samassa järjestyksessä, jotta ne ehtii tehdä ennen lähtöä. Väärä järjestys sotkee rutiinit (lue: hidastaa tekemistä) ja sen jälkeen ollaan myöhässä :-) Ja myöhässä olemisesta en tykkää sitten ollenkaan. Lasten syntymien jälkeen aamuihin on pitänyt kuitenkin ottaa enemmän aikaa tekemisiin. Lasten kanssa kun rutiineiden väliin tulee, tai ainakin tuli kun he olivat pienempiä, erilaisia yllätysmomentteja.

Onko pakko nousta...
 
Tuolla taustalla aamiaisen on meidän perheessämme oltava sellainen, joka valmistuu nopeasti ja joka olisi myös hyvää, jotta sen syömisestä ei tarvitsisi taistella. Tuorepuuro täyttää nämä kriteerit. Reseptejä on hyvin erilaisia ja osassa valmistelut aloitetaan jo edellisenä iltana. Oma versioni on - yllätys, yllätys - pikaversio, jonka olen aikanaan löytänyt Marttojen kautta ja mikä parasta, se on hyvin sovellettavissa sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

* * * * *

Tuorepuuro

4 henkilölle

n. 5 dl jugurttia, jonka joukossa voi olla myös esim. rahkaa, piimää tai marjakeittoa
n. 1 dl kaurahiutaleita
2-3 dl pakastemarjoja

Ainekset sekoitetaan keskenään ja puuro jätetään tekeytymään noin 10 minuutiksi. Tänä aikana marjat ehtivät sulaa ja kaurahiutaleet turvota. Sen jälkeen: syömään! 

* * * * *


Meillä homma toimii siten, että teen puuron ensin, sen jälkeen laitamme itsemme kuntoon ja kun suihkussa on käyty ja vaatteet ovat päällä, pääsemme aamiaiselle. Kaurahiutaleiden lisäksi laitan puuroon usein erilaisia siemeniä (pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä tms.) ja Kuidukasta. Kuidukasta käyttäessäni vähennän usein hieman kaurahiutaleiden määrää, mutta kokeilemalla näet, minkälaisesta koostumuksesta pidät.

"Nesteenä" meillä on usein maustettua jugurttia. Myös esimerkiksi vaniljarahka toimii jugurtin kaverina tai yksinäänkin oikein hyvin. Ja meidän makuumme vadelmat ovat marjoina aivan parhaita tähän.

Hyvä ruoka, parempi mieli, sanotaan mainoksessakin. Ja kun päivän aloittaa hyvällä aamiaisella, voi hyvän mielen toivoa jatkuvan koko päivän! Onko sinulla jotain hyvää vinkkiä helpoksi aamiaiseksi? Kerro ihmeessä kommenttikenttään, otan ilolla ideoita vastaan!

Mukavaa päivää!

Anu

2 kommenttia:

 1. Heips, tänne vanhoihin teksteihin olen ehtinyt ;)
  Meillä arkiaamun pikatehoaamiainen on seuraavanlainen ja siksi tehokas, että uppoaa myös heihin, jolle ei muuten maistu aamiainen ollenkaan mutta tiedossa on pitkä päivä ja olisi hyvä saada rakennusaineita elimistöön jo aamusta alkaen.
  Korkeaan purkkiin banaani paloina,
  Leseitä/manteleita/ pellavansiemeniä tms. kuitua kourallinen,
  Loraus appelsiinimehua ja
  pakastemansikoita 3-5 dl ( riippuu mikä purkki sattuu käteen pakastimesta)
  loppu purkki täytetään maustamattomalla jogurtilla ( maustamaton rahkakin käy osittain tai kokonaan)
  Sauvasekoittimella pirtelöksi ja eikun pillillä juomaan.

  Nopea tehdä ja syödä ja päivän vitamiinipommi nautittuna!

  R&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kun ristii vielä tosiaan pirtelöksi, niin ei ihme, että maistuu kaikille. Meillä vastaavaa tehdään usein välipalaksi ja sekin on aina taattu hitti. Pakastemarjat tekevät juomasta ihanan kylmänraikkaan ja tällaisen joukossa meillä menee valtavasti myös pakastettuja punaviinimarjoja, jotka eivät välttämättä muuten ole ihan niin herkkuja. Täytyykin tehdä joskus myös aamiaiseksi.

   Oletkin kahlaillut oikein urakalla ;)

   Poista