sunnuntai 25. elokuuta 2013

Hirvikärpäsiä ja omenapiirakkaa

Elokuinen aurinko on hellinyt tänäänkin. Meillä on ollut ohjelmassa jos ei maailman, niin ainakin meidän perheen lyhin metsäretki sekä superherkullinen omenapiirakka.


Lähdettiin aamulla koko perheen voimin metsäretkelle etsimään mustikoita ja sieniä. Metsäretkestä tuli kuitenkin ennätysnopea ja sekä sienet, että mustikat jäivät löytymättä. Saimme nimittäin erityisen lämpimän vastaanoton ko. metsän hirvikärpässuvulta. Ne tulivat moikkaamaan meitä suhteellisen sankoin joukoin. Aitoja jäyhiä varsinais-suomalaisia kun olemme, ei meihin iskenyt tuo tuttavallisuus. Juoksujalkaa hölkkäsimme kanttarellien vakiopaikat läpi ja sen jälkeen äkkiä pois. Hirvikärpäset ovat niin inhoja, vaikka eivät kai mitään oikein meille ihmisille teekään. En laittaisi ollenkaan hanttiin jos palaisivat kaikki sinne mistä ovat aikanaan tänne Suomen puolelle tulleetkin.

Facebookin Ihan itse tehty -sivuilta bongasin aikaisemmin viikolla herkullisen näköisen omenapiirakan kuvan ja tähän päivään asti olen pystynyt olemaan tekemättä sitä. Nyt itsekuri kuitenkin petti. Kakusta ei tullut aivan saman näköistä kuin kuvassa ollut oli, mutta hyvää se oli. Tätä tehdään toistekin. Tosin silloin en anna kakun päälle kaadettavan kinuskin jäähtyä näin paljon kuin tänään. Jos haluat kokeilla kakkua, löytyy sen ohje Dansukkerin reseptipankista eli klik tänne.


Nyt ulos nautiskelemaan ihanasta auringosta. Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

Anu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti