lauantai 12. joulukuuta 2015

Takan luontojoulu

Takka sai vihdoin oman jouluasunsa. Meidän joulumme on tänä vuonna luontojoulu. Olen ihaillut monissa blogeissa upeita karahkoja ja ihmetellyt mistä lähtisin etsimään samanlaisia. Eihän meidän lähellä ole moisia.






Vaan kuinka kävikään. Yhden myrskyn jälkeen kompastuin lähes yhteen tuollaiseen karahkaan kotipihallamme. Seuraava löytyi kotimme viereisestä pöpeliköstä, vain pari askelta tonttimme rajalta. Kyllä niitä siis näyttää löytyvän kun vain osaa katsoa ja pitää silmänsä auki.

Karahka pääsi vanhaan pulloon ja sai ympärilleen kuparisen valolangan, käpyjä, painonsa (ja ehkä enemmänkin) verran muistoja täynnä olevan kiven ja sammalpalloja. Kesällä rannalta kotiin kannettu toinen karahka sai uudeksi kodikseen takan.




Aikaisemmin olemme polttaneet takassa oikeita kynttilöitä, mutta olen arka jättämään palavia kynttilöitä huoneeseen, jossa ei olla koko ajan. Airamilta löytyi näyttäviä, vahapintaisia paristokynttilöitä (korkein näistä on 30 cm!) ja ne täydensivät takan tunnelma-asun. Nämä voi nyt huoletta palamaan takkaan. Ajastintoiminnolla kynttilöitä ei tarvitse edes sammuttaa välillä, vaan ne sammuvat itsekseen ja syttyvät uudelleen kun tullaan taas iltaan.




Tuo ruskeassa pullossa oleva risu on muuten se, josta tytöt saivat isältään huutia. Eilen kannoin sisälle taas yhden männynoksan ja se on odotamassa lopulliselle paikalleen pääsemistä. Nyt kun risujen ja oksien sisälle kantaja on selvinnyt tuli palaute tällä kertaa suoraan oikeaan osoitteeseen. Mutku eihän niitä kauniita oksia nyt vain voi jättää pihalle maahan... Eihän.

Tunnelmallista viikonloppua!

Anu

* Blogiyhteistyö Airamin kanssa. Kiitos! *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

  1. Kaunista ja tyyliä täynnä niin takka kuin koko huonekin! Miten hyvä idea nuo ajastimella toimivat kynttilät! Karahka, puunoksa, mikä kelottunut ihanuus onkaan sopii täydellisesti luontojouluunne! Onnistunut ja harmoniaa huokuva olkkari joulutunnelmassa! Hyvää Lucian päivää huomiselle ystäväni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna, joka olet osaltasi auttanut minua löytämään tämän luontojoulun ♥ Ajastinkynttilät sopivat täydellisen hyvin tähän käyttöön, ei tarvitse taivutella itseään tuonne takan sisälle sytyttelemään ja sammuttelemana kynttilöitä :)Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Ihania luontojuttuja! Seesteisen näköistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Olen niin ihastunut näihin luontojuttuihin, että meillä on kaikki tontut edelleen laatikoissa. Saa nähdä mennäänkö koko joulu näin, vai kaivetaanko vielä ne tontutkin esille.

      Poista
  3. Kauniit risut pitää ehdottomasti pelastaa :)
    Kauniilta näyttää oksa valoineen <3
    Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei niinhän ne pitää pelastaa Outi ;) #pelastakaarisut

      Mukavaa viikkoa sinulle ♥

      Poista
  4. Teillä on kaunis takka! Ja olet sen niin kauniisti koristellut. Mainioita nuo Airamin kynttilät, minä en myöskään uskalla jättää kynttilöitä vartioimatta. Ja törmäilet karahkoihin. Kivoja törmäilyjä ja tuottavat jouluista tulosta.
    Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo takka on ollut hieman murheenkryyni, sillä siinä ei ole poltettu puuta koko sen 40-vuotisen olemassaolon aikana. Mieli tekisi laittaa tuli pesään, mutta ensin täytyisi tehdä sille jotain. Tietäisi vain mitä. Mutta kaunis se on näinkin tietysti. Tunnelmallista joulunalusaikaa sinullekin Tuula ♥

      Poista
  5. Niin ihanan ja tunnelmallisen näköistä! ♥ Ja ei, ei todellakaan niitä oksia nyt voi ulos jättää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää Pelastakaa risut -yhteisön jäseniä ;) Ikävä noiden risujen on tuolla ulkona sateessa ja harmaudessakaan olla - mukavampi sisällä, vai mitä Heidi :D

      Poista
  6. Kiva tunnelma noissa kuvissa. Olen vähän samanlainen yltiövarovainen noiden kynttilöiden kanssa, mutta parempi olla (yli)varovainen kuin huolimaton. Joulumieli hieman kateissa täällä, mutta onneksi tässä on vielä hieman aikaa vielä keräillä sitä. Oikein mukavaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsä, että joulumielesi on kateissa - toivottavasti löydät sen Satu ♥

      Pidän paristokynttilöistä todella paljon nyt kun ne ovat niin oikean näköisiä vahapintaisina ja lepattavine liekkeineen. Itse voi rentoutua paremmin kun tietää, että nurkan takana "palava kynttilä" ei ole sytyttämässä tulipaloa.

      Poista
  7. Hyvältä näyttää takan asetelma. Ihanan tunnelmallista teillä ja kiva tuo avotakka muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi ♥ Kynttilät ja jouluiset valot tekevät kyllä ihan omanlaisensa tunnelman. Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  8. Ah, niin tunnelmallinen takkahuone ♥
    Mies oli ostanut tuollaisen kuparivalolangan ja se oli avattuna eteisessä. Annoin hänelle heti palautetta, että minkäs ihmeen sähkökaitteen hän on mennyt purkamaan ja jättänyt sen lojumaan.. ;D Niin väärinymmärretty mies - nimittäin nyt oon ihan ihastunut tohon lankaan :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa sun miehellä hyvä silmä Miru kun on osannut tuollaisen hankkia! Mutta juu, mistä sä olisit voinut tietää mistä on kyse ;) Mäkin pidän tuosta kuparilangasta tosi paljon. Sen saa niin paljon muovisia sisariaan kauniimmin ja huomaamattomamminkin pulloon tai havuun kiinni ja jos haluaa muotoilla lankaa, niin sekin onnistuu.

      Poista
  9. Ihana tunnelma <3 Itsekkin menen lähipäivinä omaa pihakuusta vähän karsimaan... :D

    VastaaPoista
  10. Voi miten kaunista - ja hienoja löytöjä luonnosta!
    Ja minua alkoi kiinnostamaan tuo kuparinen valolanka, joten kiitos vinkistä!
    Ihanaa joulun odotusta, Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna olen kantanut sisälle enemmän risuja, käpyjä ja kiviä kuin aikoihin - ne ovat niin ihania. Samoin tuo valosarja on tosi kiva ja näppäräkin käytössä Lady. Käy ihmeessä katsomassa jos löydät sellaisen jostain. Tunnelmallista joulunalusaikaa sinullekin ♥

      Poista