keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kattausideoita joulupöytään 1

Sain isänpäivänä kattausinspiraation ja jatkumona siihen halusin lähteä leikittelemään lisää kattauksia. Jos pöytäliina on sama ja astiat ovat samat, miten onnistuu kattaustyylien vaihtaminen?




Sain Sylvi Saloselta Turusta lainaksi aivan ihania Brosten astioita, aterimia ja muita somistustarvikkeita ja niillä lähdin leikkimään. Tiesitkö muuten, että sen lisäksi, että Sylvi Salonen on perinteikäs käsityökauppa, on se myös aivan ihana lahjatarvike- ja sisustusmyymälä? Etenkin kakkoskerroksesta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista, esimerkiksi todella laaja valikoima Brosten tuotteita.

Leikittelyn tuloksena syntyi kolme erilaista kattausta, joista tässä postauksessa on kahden ensimmäisen kuvat. Seuraavaan postaukseen jää vielä se kolmas sekä bonuskattaus tehtynä niin erikoisten mukien ympärille, että mukit olivat jo aivan huippuihanat.

Ensimmäinen kattaus on perinteinen: kuusikynttilöitä, hyasintteja mukeissa ja Nääsgränsgårdenin hyväntuuliset, pulleat tontut. Pellavaisten servettien koristeena lautasella on käytetty kynttiläkoruja.







Toinen kattaus on pelkistetty. Kaikki mahdollinen on riisuttu pois ja koristeena vain näyttävä ruukku havuoksineen, sekä saman sarjan kynttiläjalat ja niissä upeat kynttilät. Paristokäyttöisillä valopalloilla (joita löytyy muuten myös hehkulampun mallisina, ihanat nekin) tuli pieni joulun häivähdys muuten melko askeettiseenkin kattaukseen.







Mustat Brosten ruokailuvälineet korostuvat minusta upeasti kun ne kääräistiin pellavaisen lautasliinan sisälle ja paketti sidottiin mustalla nahkasuikaleella.

Tällaiset olivat kaksi ensimmäistä kattausta. Toivottavasti löysit jotain ideaa tai sait inspiraatiota omaan joulupöytääsi. Jatketaan lähipäivinä, ehkä jo huomenna sillä lupaamallani toisella osalla.

Mukavaa keskiviikkoa!

Anu

* Kattaukset toteutettu blogiyhteistyössä Sylvi Salosen kanssa *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Aivan ihanat nuo pellavaiset lautasliinat <3 Kaunis kattaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen hurahtanut noihin pellavalautasliinoihin ihan täysin S. Niiden ympärille on kiva kehitellä kattauksia kun jo pienellä jujulla saa kaunista aikaiseksi.

      Poista
  2. Kauniit kattaukset <3 Tosi kivat patterivalot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Valopallot ovat minunkin suosikkilistallani. Ne ovat kivoja missä tahansa asetelmissa ja kiva kun ei tarvitse piilotella sen suurempia johtomääriä minnekään. Toisaalta niistä saisi hauskan esillepanon ripustamalla niitä ryhmässäkin jonnekin.

      Poista
  3. Onpa kauniita astioita ja täydellisesti sopii pellavaliinat ja nahka! Kaunista on Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Brosten astiat ovat aivan ihania! Tyyli on hiukan krouvimpi, mutta hienosti ne sopivat sekä perinteisempään, että pelkistettyyn tyyliin. Arvaa Tiia tuliko astiakuume...?

      Poista
  4. Pellavaiset lautasliinat ja musta rusetti - tykkään!!!!
    Kauniit astiat ja kokonaisuudet muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät Marianna! Musta nahkakaistale sopi minustakin kivasti tuohon pellavaliinaan.

      Poista
  5. Aivan ihana kattaus ja nuo lautasliinat on upeat ♡☆♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, kiva kuulla ♥ En ole juurikaan käyttänyt kangasservettejä, mutta tänä jouluna nuo pellavaservetit tulevat olemaan joulupöydässämme. Ne ovat löytöni outlet-tapahtumasta, jonne lähdin jonottelemaan suuret pellavaservettikuvat silmissäni ;)

      Poista
  6. Kummatkin kattaukset kivoja :) Mulla on vielä suunnitteluvaiheessa joulukattaus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jaana! Minullakin oma joulukattaus vielä mietinnässä. Luultavasti nappaan jotain ideoita näistä ja toisaalta jotain isänpäivän kattauksesta - ja jotain uutta kivaa pitää tietysti keksiä :)

      Poista
  7. Tosi kauniita molemmat! Ekassa ihanat astiat pääsevät mun mielestä enemmän esille, toisessa taas kiinnittyy huomio lautasliinoihin ja rusetteihin.<3 Kuva, jossa tiiliseinä näkyy taustalla, on mun suursuosikki näistä. Siinä on täydellinen harmonia, ja silti mielenkiintoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit, niin ihan totta Taina. Lautaset ovat selvemmin itsessään tuota perinteisempää tyyliä ja siksi ne ehkä pääsevät siinä paremmin oikeuksiinsa. Toisaalta ne pehmentävät tuota pelkistetympää kattausta, jossa ne nostavat muita yksityiskohtia enemmän esille. Tuosta tiiliseinäkuvasta tuli itsellenikin onnistumisen iloa :)

      Poista
  8. Voi Ihanuus miten kauniita kattauksia molemmat <3
    Pellavaiset lautasliinat on ihanan rouheat, sellaiset
    hankin itsellenikin hiljattain Hemtexin alennusmyynnistä.

    Oikein hyvää joulunodotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sinä sielunsisko. Jostain syystä ei yllätä, että meillä on tullut samanaikainen ihastuminen pellavaisiin lautasliinoihin(kin) ;) Ihanaa joulunodotusta sinullekin ♥

      Poista
  9. Kauniit toteutukset ja hillityn hallittu tonttumaisuus on kaunis! Tosin tuo pelkistetty kattaus on niin ihana, että se on kyllä lempparini. Kiitos inspiraatiosta! Nahkasuikale on tosi kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin syönyt hattuni jos olisit valinnut näistä toisin Kati ;) Kiitos nahkasuikaleista! Mitä Kotilaiturilta ei löydy, sitä ei tarvita. Näin se vain on.

      Poista
  10. Kauniita kattauksia ja kiitos ideoista. Tuosta jälkimmäisestä/pelkistetystä kattauksesta sainkin idean meidän joulupöytään. Mukavaa loppuviikkoa ja mielenkiinnolla jään odottelemaan tuota kolmatta kattausta! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löysit idean Kaisa! Kattauksilla on kiva leikitellä ja näitä oli hauska tehdä. Oman mausteensa antoi vielä se, että testailuja sai tehdä aivan eri tyyppisillä astioilla kuin mitä omasta kaapista löytyy.

      Poista
  11. Hyviä ideoita ja kauniita toteutuksia :) Mukavaa joulunalus aikaa :)

    VastaaPoista