torstai 3. joulukuuta 2015

Kirjasuosituksia hyvänmielen tarinoista ja etu

Lukeminen on ihana tapa rentoutua. Parhaimmillaan kirja vie mukanaan aivan toiseen maailmaan ja lukemiseen uppoutumisen jälkeen huomaa välillä miettivänsä kirjan tapahtumia kuin ne olisivat tapahtuneet oikeasti.
Jossain vaiheessa kerroinkin, että oma lukemiseni on ollut viimeisinä vuosina hyvin vähäistä. Lasten ollessa pienempiä huomasin, että keskittyminen ja aika riittivät vain aikakauslehtiin. Sen jälkeen tulivat blogit. Eikä asiaa ole helpottanut yhtään päälle pukkaava aikuisnäkö (siihen tosin auttaisi lasien päivittäminen...).

Tämän syksyn aikana olen kuitenkin lukenut pari todella hyvää kirjaa ja lukemisen ilo on löytynyt uudelleen. Osittain myös siksi, että on ollut mahdollista keskittyä kirjaan pidempiä aikoja kerrallaan keskeytyksettä. Sen verran harvinaista herkkua oma aika on edelleen, että kirjan haluaisi olevan Juuri Oikeanlainen. Kun lukee harvemmin, ei mikään ole ikävämpää, kuin että on odottanut sopivaa aikaa herkutella hyvältä vaikuttavaa kirjaa, vetänyt tumppusukat jalkaan ja filtin päälleen ja aloittaa kirjan, joka ei imaise mukaansa pidemmänkään lukemisen jälkeen. Se ei vain ole oman maun mukainen.
Joulun pyhinä aion valloittaa sohvannurkan, etsiä käsiini hyvän kirjan ja lahjaksi olen toivonut ikiomaa konvehtirasiaa täydentämään nautintoa. Jotta hutien mahdollisuus olisi pienempi, pyysin apua ystävältäni, joka rakastaa kirjoja ja lukemista ja elää syvällä kirjojen maailmassa myös työnsä puolesta Adlibriksella.

Olen lukenut Maeve Binchyn kirjat ja niistä pidän kovasti. Myös Eat Pray and Love - tai Talo Firencessä -tyyppiset tarinat kiehtovat minua - ylipäätään hyvänmielen kirjat, joissa on sujuva kerronta. Toisaalta pidin kovasti myös Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi -kirjasta. Näillä eväillä sain Marjolta suositukset, jotka sain luvan jakaa myös täällä blogin puolella. Toivottavasti niistä on iloa sinullekin! Olen lisännyt oman kommenttini Marjon tekstin alle.Tämä äärimmäisen hauska ja hyväntuulinen kirja tuo vallatonta vertaistukea ja uskaliastakin näkökulmaa kaikille keski-ikäisyyden kynnyksellä kärvisteleville naisille (sekä heidän lähipiirissään eläville miehille). Aakkosjärjestyksessä etenevä kirja on aitoa heittäytymistä ja hillitöntä hihitystä parhaimmillaan ja ehdoton uranuurtaja kalkkunakirjallisuuden saralla. Ihana lukukokemus, jonka jälkeen peilistä ei tuijotakaan enää harmaankelmeä, kaksoisleukainen kaksoisolentosi, vaan aikuinen nainen parhaassa iässään ja kunnossaan!
-- Voiko tuota myyntipuhetta vastustaa...?

Naispuoliseksi mielensäpahoittajaksikin kutsuttu kirja on täynnä hersyvää huumoria, jonka lomaan on sijoitettu näppäriä arkipäivän niksejä mm. ruokasoodan käytöstä niin patjojen raikastajana kuin veritahrojen poistajana. Tunnistatko sinä itsessäsi Britt-Marien maneereja: olet järjestelmällinen ja luetteloit tekemättömiä asioita, tokaiset ”Haa” jokaisen lauseen väliin - ja käsi sydämellä: järjestelitkö sinä tämän kirjan luettuasi ruokailuvälinelaatikkosi uuteen uskoon? Pyydän saada ilmoittaa, että minä tein niin. 
-- Jos olet lukenut blogiani jonkunkin aikaa voit vain kuvitella, että tämä kiinnostaa minua (ja että olen vielä joululomalla raikastamassa patjojamme soodalla) - entä sinua?

Lumoavan kaunis ja vangitseva rakkausromaani kulkee monella eri aikatasolla kurkistaen mm. 60-luvun Britanniaan. Tämä ihana romantiikan täyteinen, muttei liian siirappinen kirja imaisee lukijan mennessään, se on helppolukuinen ja viihdyttävä, koskettava ja todentuntuinen. Jättää selkeän hamstraamisen himon ja palavan intohimon lukea lisää saman kirjailijan teoksia.
-- Kuulostaa juuri sellaiselta tarinalta, josta pidän ja jonka jälkeen tapahtumat jäävät mieleen pyörimään kuin ne olisivat tapahtuneet oikeassa elämässä.

Koska Moyes -nälkä jäi, suosittelen myös tätä toista suomennettua kirjaa, joka sekin on riipaisevan kaunis rakkauskertomus. Se päästää lähelle, kurkistaa syvälle sieluun ja riipaisevalla tavalla riuhtaiisee lukijan irti ajasta. Se piirtää maailman, joka on värikäs ja maistuu suolaisilta kyyneliltä, mutta josta kuvastuu myös lämpö, toiveikkuus ja kaunis luopumisenhetki, toisen tahdon kunnioittaminen silloinkin, kun se jättää itseen ikuisen muistijäljen ja loputtoman kaipauksen. Ehdottomasti uuden ajan Love story!
-- Tuleekohan tästä kirjailijasta uusi Maece Binchyni eli kirjailija, jonka jokaisen kirjan tulen ahmimaan? 
Kyllä en mehukkaampaa ja sysimustan suomalaisen sielunmaiseman paremmin kuvaavaa kirjaa tähän nyt löytänyt. Tämä hyväntuulisen huumoripläjäyksen ja ehdottoman klassikkoteoksen soisi olevan jokaisen suomalaisen lastulevykirjahyllynkin perusopus – ainakin jos tiedät mikä on Voortti Eskortti tai vaksimasiina. 
-- Voortti on tuttu ja mielensäpahoittajista olen kuullut paljon kehuja. Kokeiluun menee siis tämäkin.


Kirjojen kansikuvat: Adlibris


Miltä kuulostivat, löysitkö tuttuja kirjoja (voitko vahvistaa Marjon suosituksen) tai innostuitko itse jostain näistä?  Luulen, että tiedän läheisesti yhden, joka tulee viettämään jouluna paljon aikaa nenä kirjassa näiden suositusten avittamana, luultavasti jo ennenkin pyhiä. Onnea on kirjojen ystävä, joka tuntee sekä kirjat että sinut - KIITOS Marjo ♥ Ja jos oma kirjasuosikkisi puuttui listasta, niin vinkkaathan siitä kommentteihin, niin osaan lisätä senkin lukulistaani.

Adlibrikselta haluttiin vielä antaa pieni erityisjoululahja kaikille Arjen timanttien lukijoille. Alennuskoodilla timantteja15 saat Adlibriksen verkkokaupasta 20.12.2015 klo 23.59 asti 5 % alennuksen tilauksestasi. Jos siis löysit näistä suosituksista jotain sinua kiinnostavaa tai kaipaat muuten luettavaa, kannattaa klikkailla verkkokaupan puolelle.

Mukavaa torstai-iltaa!

Anu

* Yhteistyössä Adlibris *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

14 kommenttia:

 1. Hei, olen lukenut tuon kerro minulle jotain hyvää ja oli kyllä tunteisiin vetoava kirja, onko tuo saman kirjailijan toinen kirja samantyylinen? Ihana blogi sinulla. Hyvää joulun odotusta. T. Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ymmärsin, että Moyesin kirjat ovat takuuvarmaa luettavaa. Itse en ole vielä lukenut kumpaakaan, mutta jospa viikonlopun aikana ehtisi. Kiitos Heli kauniista sanoistasi ja ihanaa joulun odotusta sinullekin tästä harmaasta säästä huolimatta ♥

   Poista
 2. Kerro minulle jotain on tarkoitus ollut lukeakin. Ja jos jostain tilaan kirjoja niin se on aina Adlibris :) Kiitos muista vinkeistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen selvästi kulkenut laput silmilläni kun en ole kuullut aikaisemmin mitään Jojo Moyesista - tuttu nainen siis sinullekin Katja Helin lisäksi. Toivottavasti muistakin vinkeistä on iloa!

   Poista
 3. Täällä on nyt muutama kirja mennyt vapailla, ja sisko toi vielä pussillisen pokkareita, ettei lukeminen vaan lopu. ;) Kyllä hyvä kirja, vie niin mennessään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti tilanteesi alkaa selkeytyä Suffeliini ♥ No, positiiviselta kannalta sinulla on nyt aikaa lueskella ja tehdä joulujuttuja. Keskitytään niihin!

   Poista
 4. Huonosti tulee luettua nykyään. Usein vedän helpomman kautta ja katson leffan jos sellainen on kirjasta tehty. Minä tosin luen lapselleni vieläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minullakin on Outi ollut - paitsi etten ole saanut edes keskityttyä leffoihin. Nyt eletään selvästi uuden ajan kynnyksellä, sillä sekä kirjojen, että leffojen maailma alkaa avautua uudelleen. Oi, lapsille ja heidän kanssaan lukeminen on ihanaa. Meillä tytöt ja etenkin vanhempi, joka on varsinainen kirja-ahmatti lukevat nykyisin itse valtavan paljon, mutta yhtenä iltana kun nuorempi tuli pyytämään, että lukisin hänelle, niin oli tosi kivaa taas pitkästä aikaa.

   Poista
 5. Kiitos hyvistä kirjavinkeistä. Minullekin on lukemisen ilo vasta palannut takaisin ja uudet kirjatuttavuudet ovat tervetulleita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos vinkit osuivat oikeaan saumaan Hertta-Viola! Aika ihana tunne löytää lukemisen ilo uudelleen ja aika siihen - vai mitä :) Minä ainakin nautin...

   Poista
 6. Kiitos kirjavinkeistä! Ne ovat kullanarvoisia, etenkin kun ei ehdi arvosteluja erikseen googlailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että näistä löytyy jotain lukuaarteita sinullekin Kati! Minun piti aloittaa ensimmäinen kirja eilen illalla, mutta sänkyyn päästyäni silmäluomet painoivat sittenkin liian paljon. Uusi yritys vielä tänään ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eipä kestä kiitellä Johanna - toivottavasti vinkeistä on iloa!

   Poista