keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Leikitään ruualla | jouluherkkuaskarteluja

Olen tainnut taantua. Viime aikoina on leikitty ruualla ja eilen tytöt olivat kuulemma saaneet isältään huutia eteisessä oleesta karahkasta: "ei kaikkia risuja tarvii kantaa sisälle". Pienen selittelyn jälkeen tytöt olivat saaneet vakuutettua isänsä, että risu oli minun jäljiltäni.




Risusta myöhemmin lisää, mutta ensin näitä ruokaleikkejä. Autoin tyttöjämme koulun piparkakkukisatöiden ideoinneissa ja löysin Pinterestistä erilaisia ideoita töihin pikkutilpehööriksi. Nämä samaiset tekeleet sopivat myös vaikka lasten jouluherkuiksi tai talviseen synttäripöytään.






Lumiukkoon liimattiin vaahtokarkit sokerikuorrutteella vartaloksi. Suolatikkukäsille tein ensin apureiät cocktailtikulla ja sen jälkeen työnsimme kädet paikoilleen. Strösseleistä saatiin silmät, suu ja napit ja valmista tuli.






Pikkuautoon leivoimme puolikkaita pikkutonttuja (Pinterestin ideassa tonttujen tilalla oli nallet) ja tontut kiinnitettiin Fanipalaan tai vastaavaan sokerikuorrutteella. Ranskanpastilleista tehtiin pikkuautoihin pyörät.




Koulun piparkakkunäyttelyn teemana oli millä joulupukki pystyisi tuomaan lahjat jos jouluna ei olekaan lunta. Tuota taitaa pukki joutua tänä vuonna miettimään oikein tosissaan. Ehkä Santa Xpress, Joulun taikareki tai joku muista koulun upeista piparitöistä pääsee tositoimiin.

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Niin söpösiä ♥
    Meidänkin jampat raahaa kaikenmoisia risuja sisälle joka päivä, pitäiskö mun alkaa askarrella niistä jotain..? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilman muuta pitäisi Miru! Ja ennen kuin huomaatkaan, kannat pikkujamppojen kanssa kilpaa miitä risuja sisälle ;)

      Poista
  2. Voi, mitä hyväntuulen leivonnaisia!:D Hyvä juttu, että innostuitte leikkimään, sehän on vain hyväksi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterest on aika ihana aarreaitta tällaistenkin leikkien aloittamisessa. Ja kun oikeaan fiilikseen pääsee, on vaikea lopettaa :)

      Poista
  3. Siis nää on niin hienoja <3 <3
    Jos ruualla leikkimisestä syntyy jotain näin kivaa, niin hitsit, huomenna mäkin alan leikkimään (heti töiden jälkeen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ethän sitten kerro Outi kenellekään, että minä yllytin ;) Ettei tule karahkan sisälle kantamisen lisäksi enempää sanomista...

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Välillä on hauskaa antaa lapsetukselle valta ;)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Pieniä ideoita, mutta hauskoja juttuja. Mitä sitä tehtiinkään ennen Pinterestiä Jaana... ;)

      Poista
  6. Ihanan hilpeä tunnelma tuossa pipari työssä :) Meillä myös ensi viikolla keskitytään kaikkeen tämmöiseen touhuiluun kun saadaan ensimmäisen lapsenlapsen ristiäiset juhlittua tänä viikonloppuna :) Oikein ihanaa loppuviikkoa sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teillä on tulossa ihana viikonloppu - onnellisia, suloisia, vauvantuoksuisia ristiäisiä ♥

      Minusta on aivan ihanaa kun strösseleihin ja muihin koristeisiin on tullut niin paljon vaihtoehtoja sekä muotoihin, että väreihin. Niillä saa peruspipareistakin ihan erilaisia kuin ennen.

      Poista
  7. Ihania! Mitä loistavin askarteluidea lasten kanssa. Luulisin, että meilläkin pojat innostuisivat vastaavasta. Itse ainakin askartelen mieluummmin syötävää kuin pahvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötävät askartelut ovat hauskoja Katja - eikä näille tarvitse etsiä säilytyspaikkaa kaapeista siinä vaiheessa kun koristeita ei enää tarvita ;)

      Poista
  8. Nää lumiukot on niin mahtavat! Taidetaan viikonloppuna taikoa jotakin samanlaista myös lasten kanssa... perinteistä piparitaloa en nyt jaksaisi, ehkä jotain irtoseiniä ja muuta..?

    Myrskyisää torstaita sinne!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään tuskin tehtäisiin joka vuosi piparirakennelmia ellei koulussa olisi tuota tapahtumaa. Toisaalta piparinäyttely on kiva motivaattori ja olen ollut iloinen, että tytöt haluavat siihen osallistua, vaikka välillä ajoitus meinaa aiheuttaa pari harmaata hiusta ;) Mukavia herkkuaskarteluja ja kivaa viikkistä Teija!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Pinterestistä löytyy tosiaan vaikka mitä ideoita ja toisaalta intoa ja inspiraatiota kehitellä ihan omiakin versioita :)

      Poista