maanantai 8. syyskuuta 2014

Kylässä kauniissa kodissa

"Oletko ajatellut, että voisit alkaa esitellä blogissa kauniita, aivan tavallisten ihmisten koteja?", kysyi eräs ystäväni. Ihan mahtava idea! Minusta on ihanaa imeä vaikutteita ihmisten kodeista, katsoa erilaisia oivalluksia ja kerätä vinkkejä, joita voisi käyttää omassakin kodissa. Niin moni kun panostaa nykyisin paljon sisustamiseen ja kauniita koteja on paljon. Nolottaa myöntää, mutta olen myös niitä ihmisiä, jotka ihan vain vaivihkaa kurkkivat ohi kulkiessaan pimeällä sisään verhottomista kotien ikkunoista.

Mutta nyt ei tarvitse kurkistella vaivihkaa, vaan pääsemme ihan luvalla kyläilemään. Tervetuloa ensimmäiseen kauniiseen kotiin! Tässä kaksikerroksisessa omakotitalossa asuvat perheen vanhempien lisäksi koulunsa tänä syksynä aloittanut 7-vuotias tyttö, 5-vuotias reipas kerhopoika sekä touhukkaat 2-vuotiaat kaksospojat. Perhe on muuttanut tähän kotiinsa vuonna 2008.

Olohuone on talon alakerrassa, pari askelmaa muuta alakertaa alempana. Perheen äiti kertoo, että monet kodin tasot on tyhjennetty vilkkaan pikkuväen touhujen alta. Yhdelle tasolle on kuitenkin päässyt äidin uusin keräilykohde: puiset kynttilänjalat. Pari askelmaa olohuoneen yläpuolelta löytyy ruokailutila, sekä saarekkeella erotettu keittiö.


Perheen työhuone on myös ekaluokkalaisen tytön valtakuntaa kun tulee läksyjenteon aika. Kodissa on esillä paljon lasten tekemään taidetta, kuten työpöydällä oleva auringonkeltainen taideteos.


Yläkerran aula on perheen arkiolohuone. Ylhäältä löytyvät myös makuuhuoneet.


Graafisuus ja mustavalkoisuus ovat muun kodin tapaan tyylinä vanhempien makuuhuoneessakin. Perheen poikien huoneen sisustus on äidin käsialaa, mutta tytär astelee äitinsä jalanjäljissä ja on innokas sisustaja. Tyttären tyyli ei ole pettänyt hänen valitessaan itse uusia tyynyjä sänkynsä päälle.  


 Aika lähteä kotiin kauniin eteisen kautta. Kiitos kun saimme tulla kyläilemään!


Kiinnostaako sinua katsella kuvia tavallisten ihmisten kauniista kodeista? Tehdäänkö tästä jatkokertomus, joka ilmestyy aina silloin tällöin? Jos kiinnostaa, niin jatketaan kyläilyjä. Ja jos asut Turun lähistöllä, olet halukas päästämään minut kameroineni teille kuvaamaan ja avaamaan ovesi sitä kautta blogin lukijoille, niin lähetä sähköpostia arjentimantteja(at)gmail.com. Kauniita koteja on erilaisia ja monenlaisilla tyyleillä toteutettuja. Olisi kiva saada mahdollisimman monipuolisia sisustuksia kyläiltäväksi.

Inspiraatiota viikkoosi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

27 kommenttia:

  1. Nämä postaukset uppoaa ainakin minuun. Kaunis (ja siisti) koti :) Lisäpointsit kivasta eteisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että uppoavat Sanna! Eteisestä pidin minäkin ja etenkin niistä herkullisen värisistä naulakon nupeista :)

      Poista
  2. Voi miten kaunis koti - erityisesti tykkään siitä, että kodissa annetaan lasten näkyä!
    Ja kiitos - jatkokertomusta odotellen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisistä puhutaan, että joku on sisäisesti kaunis ja tuo koti on todellakin ulkoisen kauneutensa lisäksi myös sisäisesti kaunis Lady.

      Poista
  3. Aiempi kommenttini ei tainnut tulla perille? Löysin siis sattumalta blogiisi ja minuunkin upposi tämä juttu hyvin. Tosi kaunis koti, missä olet vieraillut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, vai on Blogger kenkkuillut taas Piia... Kiva kuitenkin, että olit sinnikäs ja laitoit vielä toisen kommentin. Tervetuloa uudelleenkin! Tuo koti on kovasti myös minun makuuni.

      Poista
  4. Todella kaunis koti! Hienoja yksityiskohtia! Ja täällä seurataan myös innolla seuraavia esittelykohteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jenni, että pidit! Kuulostaa siltä, että kyläilyihin on tulossa jatkoa ;)

      Poista
  5. Ehdottomasti näitä lisää! Kaunis koti ja kivoja yksityiskohtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kodin kuvista oli tosiaan vaikea valita mitkä päätyisivät postaukseen asti Kati. Niin paljon kaikkea kaunista jäi vielä postauksen ulkopuolellekin...

      Poista
  6. Todella kaunis koti! Mielellään tällaisia kotiesittelyjä katsoisi lisääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että esittelykierros kiinnostaa :) Mielessä on jo muutama kaunis koti ja lisää vinkkauksia otetaan mielellään vastaan.

      Poista
  7. Wau, ihana koti! Luulenpa että tämän kodin omistajat näkevät kotinsa ihan uusin silmin sinun vierailun jälkeen. Toiset monesti katsovat kotia ihan eri silmällä millä itse. Itse huomaisi vaan likatahrat siellä ja täällä, joku toinen taas monia hienoja pieniä yksityiskohtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta Nanne! Omakin koti näyttää paljon paremmalle kun sitä katsoo välillä kameran läpi, yksityiskohta kerrallaan. Omiin nurkkiin kun tulee niin sokeaksi ajan mittaan - hyvässä ja huonossa mielessä. Toivotaan, että tämä perhekin sai tästä postauksesta jotain positiivista itselleen :)

      Poista
  8. Kaunis koti. Haluan ehdottomasti nähdä lisää, joten kannatetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis koti todella minustakin. Ja hauska kulla, että tulee kannatusta JohannaL. Juttusarja jatkukoon :)

      Poista
  9. Mukavan elämänmakuinen koti! Mä tykkään kyllä kaikista kodeista, joista aistii sen olevan tärkeä asukkailleen - tunne, jolla ei ole sinänsä tyylin kanssa mitään tekemistä :) Kivoja kurkisteltavia! Terveisin, rva Lahoa rautaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuopa se taitaa olla yhdistävä tekijä kaikissa kauniissa kodeissa rva Lahoa rautaa: niitä asutaan rakkaudella <3

      Poista
  10. Ihan kuin tämän kodin olisi nähnyt aiemminkin :) aika samanlaisia koteja on nyt melko paljon. Samat asiat toistuvat meillä "mustan- ja valkoisen" ystävillä. Mutta kaunis koti. TODELLA kaunis! ja tykkäsin hurjasti pojan(ilmeisemmin) raitatapeteista! Ja eteinen oli kiva! Lisää näitä, on mukava tirkistellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustavalkoisuus on tosiaan aikamoisen suosittua ;) Juu, poikien huoneessa on satamatapetin kaverina tuo reipas raitatapetti. Hauska yhdistelmä! Jatketaan siis tirkistelyjä ;)

      Poista
  11. Onpa ihana idea, ja tosiaan muiden kotien näkeminen on todella mielenkiintoista. Kaunis koti on kyllä ja itsekin pidän kodeissa yleensäkin siitä, että löytyy persoonallisuutta ja asukkaiden näköisiä juttuja eikä pelkkää tusinakamaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniiden kotien näkeminen (etenkin livenä, mutta muutenkin) laukaisee välillä ihmeellisiä juttuja. Minulla tuo koti laukaisi ihmeellisten paikkojen siivousvimman. Eli sellaisten, joita harvemmin tulee puunattua, ja joita esimerkiksi mies nyt tuskin edes huomaa siivottaneen :) Persoonalliset jutut ovat tosiaan kotien sisustuksen helmiä.

      Poista
  12. Kaunis, raikas ja valoisa koti! Olet löytänyt hienoja kuvakulmia.
    Mun on pakko päästä pikkuhiljaa meidän kodin beigestä värimaailmasta
    eroon. Suunnittelin aiemmin, että tapetoisin seinät kauttaaltaan vaaleanharmaalla
    tapetilla. Mutta ehkä puhtaan valkoinen harmaalla tehosteseinällä olisikin parempi...
    hmmmm... Täytyypä makustella väriasiaa vielä uudellen. Kiitos inspiraatiokuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait inspiraatiota Teija! Tuo koti on tosiaan ihanan valoisa ja kaunis. Puhtaan valkeat seinät yhdistettynä harmaaseen tehosteseinään kuulostavat upean raikkailta. Minullakin on kotona yksi tapettiseinä, joka huutaa muutosta päivä päivältä kovempaa. Ihan tarkkaan en tiedä vielä mitä siihen haluaisin, mutta tekisi mieli jotain betonityyliä...

      Poista
  13. Ihanaa kun teillä on avaran näköistä, meillä on muuten kivan avara koti mutta lastenhuoneet on kärpäsen kokoisia eikä lapset niissä sen vuoksi oikein viihdykään leikkeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu Nanni, että lapset, isommatkin, leikkivät useimmiten siellä missä on muitakin ihmisiä - eli muualla kuin omassa huoneessaan ;) Tai näin meilläkin on aina ollut. Oikean ja järkevän kokoisen lastenhuoneen suunnittelu on vaikeaa, olettaen, että siihen on ylipäätään mahdollisuutta. Esittelyssä olleessa kodissa huoneet oli kalustettu taitavasti siten, että avaruus säilyi niissäkin, vaikka neliöitä ei niin hurjasti ollutkaan.

      Poista