lauantai 13. syyskuuta 2014

Viinipäiväntasauksen aika

On tullut aika nostaa malja syksylle, rakkaudelle ja ystävyydelle. Tänään on viinipäiväntasaus.


Kevään viinipäiväntasauksen aikoihin kirjoittelin enemmän tästä ihanasta uudesta juhlapäivästä, joka on lähtöisin Hellan ja viinilasin välissä -blogin pariskunnalta. Ajatus on kaikessa yksinkertaisuudessa siirtyä näin syksyllä valkoviinistä punaviiniin ja keväällä toisinpäin. Kuulin viinipäiväntasauksesta ensimmäisen kerran keväällä ja silloin vietimme sitä omalla tavallamme. Tänäänkin juhlimme kevyesti ihan oman perheen (vanhempien) kesken nautiskellen meille uutta punaviiniä, josta ystävä oli lukenut hyvät suositukset. Josko ensi keväänä olisi aika astua askel eteenpäin ja kerätä ystävät mukaan juhlaan. Silloin kun olemme keskenämme jo treenanneet pariin otteeseen.Juhlan aiheita ei ole koskaan liikaa, eikä syitä kehittää ihanan ajatuksen ympärille jotain pientä ekstraa. Jokainenhan voi tehdä sen omalla tavallaan; pitkän kaavan ja suuren ystäväjoukon kera, tai lyhyemmin ja pienemmällä porukalla. Tärkeintä on ajatus ja pysähtyminen hetkeksi juuri tähän hetkeen ja nauttia siitä. Joko sinä olet löytänyt viinipäiväntasauksen? Jos kiinnostuit, niin klikkaa tästä itsesi mukaan Viinipäiväntasauksen Facebook-ryhmään.

Nostetaan siis malja ystävyydelle ja syksylle sekä kaikelle sille hyvälle mitä se on tuonut ja tuo mukanaan! Skål.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo viinipäiväntasaus! Ja olen samaa mieltä - aina kun löytyy pieninkin syy juhlia, pitää juhlia - ja jos syytä ei löydy, keksitään se;)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, niin minustakin ja just noin Lady :) Olen niiiin samaa mieltä kanssasi! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin <3

   Poista
 2. No, just eilen laittaessani Faceen kuvaa kuohuviinilasista kyselin, että olikos nyt joku värinvaihtopäivä!;)) Aivan mahtava idea, mutta hitsi kun mä en oo oppinu tuota punaista juomaan. Kyllä mä venetsialaisissakin taannoin join pari lasillista, mutta jotenkin siitä tulee mulle huono olo helposti. Oikeassa olet myös siinä, että niitä syitä juhliin kannattaa etsiä ja vaalia yhteisiä hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa.:)
  Mukavaa lauantai-iltaa!:) Kippis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, värinvaihtopäivä on tosiaan menossa Taina ;) Harmillista, mutta punaviini taitaa vaikuttaa loppujen lopuksi aika moneen tuolla tavalla. Mutta ei hätää, voihan valkoisellakin (tai jollain ihan muullakin juomalla) olla hyvin hengessä mukana. Ajatus tärkein <3

   Poista
 3. Ei elämässä tosiaan voi liikaa juhlapäiviä olla. Mikä ihana idea! <3
  Viinin juomisemme on ollut lasten saamisen jälkeen todella vähäistä, mutta joulunalusaikaan tulee iltaisin juotua glögiä punaviinillä. Kun tästä taas joskus ehtii siemailla vuoden muinakin aikoina, otetaan mekin näihin osaa. :)
  Ihastuttavaa viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset teemapäivät ovat minusta ihania, kun niistä saa syyn kehitellä jotain pientä ekstraa arkeen. Aina oma luovuus kun ei ala kukkia aivan samalla tavalla ihan tavallisena lauantaipäivänä. Suht pientä kulutus on meilläkin, mutta kierrekorkit ovat minusta aivan huippukeksintö. Niillä saa hyvin pidennettyä viinin käyttöaikaa ja voi nautiskella lasin silloin, toisen tällöin. Mutta ilman viiniäkin pärjää hyvin :) Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin <3

   Poista
 4. Ihana idea ♥ kaunis. Itse olen vain punaisen ystävä... kesällä ei kyllä tuli viiniä edes maisteltua, eli päivä sinällään sopii loistavasti myös minulle :) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taidatkin sitten viettää aina keväisin viinipäivänseisausta SJ :) Kiitos kuvakehuista <3

   Poista
 5. Hih, olen viinin ystävä, mutta enpä ole tuosta ennen kuullutkaan. Luonnostaan se tuppaa aina punainen kääntymään valkoiseksi tuossa keväällä... Hyvä viini kruunaa aterian. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinipäiväntasaus on tullut ymmärtääkseni pikkuhiljaa enemmän esille vasta pari vuotta sitten olleen Viini-lehden jutun jälkeen, joten ei ihme, jos et ole vielä kuullut Satu :) Hyvä viini antaa tosiaan sen viimeisen pisteen herkullisen ruuan päälle. Ja aika ihanaa on ottaa lasillinen punaviiniä tumppusukat jalassa raskaan päivän päätteeksikin.

   Poista
 6. Oi, oi.. elämä on nautintoja täynnä! Ja pistaasit... ihan perfect! Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on <3 Kukkakauppias hieman jo nikotteli mennessäni heti seuraavana päivänä hakemaan pistaaseja. Eräs rouva kun oli hakenut yrityskäyttöön juuri suuremman erän... Taisi olla sama rouva, jolta olin inspiraationi oksiin saanut :) Saattavat pistaasioksien myynti-indeksit nousta heillä vielä lisää tässä lähiaikoina...

   Poista
 7. Ystävyydelle voi aina ottaa lasillisen!!

  VastaaPoista