keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kauniiden sanojen ja kiitoksen voima

Olen miettinyt viime päivinä paljon sanojen voimaa. Sitä, miten kiitokset, kehut ja kauniit sanat antavat valtavasti hyvää mieltä ja voimaa ja sitä, miten rumat töksäytykset, piikit ja ikävällä tavalla sanotut asiat tylsyttävät iloisen mielen kärjen hyvin tehokkaasti.


Joillakin ihmisillä on upea taito löytää aina kaunista ja positiivista sanottavaa toisista ihmisistä tai heidän tekemisestään. Vaikka maailma murjoisi sitä toista ihmistä vaikka kuinka, löytää tuo ensimmäinen ihminen silti jotain kaunista sanottavaa, joka nostaa toisen taas pinnan päälle. Joillain on myös taito muistaa sanoa ääneen se kaunis asia, jota toisesta henkilöstä ajattelee, eikä pitää tuota asiaa vain omassa mielessään. Olen onnekas kun minulla on tuollaisia ihmisiä ympärilläni.


Viimeisen vuoden aikana olen itselleni hieman yllätykseksikin tutustunut ja ystävystynyt mitä ihmeellisemmissä tilanteissa useampien aivan ihanien ihmisten kanssa. Ihmisten, joiden kanssa olen niin samalla aaltopituudella, että tuntuu kuin keskustelisi itsensä kanssa. Yhteistä heille kaikille on myös se, että toisten aikaansaamasta tai avustamasta hyvästä mielestä muistetaan kertoa. On ihanaa kuulla vielä viikkojenkin jälkeen, että on onnistunut ilahduttamaan ystäväänsä jollain asialla tai tekemisellä. Helposti sitä vain hyrisee itsekseen tyytyväisyyttä, mutta kun tuon tyytyväisyyden ja ilahtumisen kertoo hänelle, joka on ollut edesauttamassa asiaa, tulee ilahtuminen myös sille toiselle. Kehuja viljellään ja kiitetään. Vaikeistakin asioista puhutaan, mutta rakentavasti. Eihän kukaan voi kehittyä, ellei saa myös palautetta siitä, mitä voisi tehdä toisin tai paremmin.


Joku ehkä kaipaa kiitoksia ja kehuja enemmän kuin toinen. Mies väittää, ettei hän kaipaa kauniita sanoja. En usko sitä, mutta antaa hänen pitää mielipiteensä :) Itse huomaan saavani tuollaisista asioista valtavasti energiaa, voimaa ja virtaa. Kauniit sanat myös puskevat minua eteenpäin ja antavat lisää motivaatiota siihen mitä olen tekemässä. Työssä yllän entistä parempiin suorituksiin. Siksi varmasti yritän myös itse muistaa kiittää, kertoa ilahtumisista, antaa positiivista palautetta ja myös löytää asioita, joista voi sanoa toiselle kauniisti. Jokaisessa asiassa ja ihmisessä kun on aina jotain hyvääkin. Ja jos mietin, että jollain on joku asia hyvin elämässään tai hän on onnistunut mielestäni jossain, yritän muistaa sanoa se ääneen.


Turhat, aiheettomat mölyt voi jokainen pitää mahassaan. Ne syövät ilon, tappavat luovuuden ja motivaation, lopettavat avoimen keskustelun. Niistä ei ole kenellekään mitään hyötyä tai iloa. Tuskin edes sille mölymaijalle tai -matille itselleenkään. Ei herkkänahkainen tarvitse olla, eikä ottaa itseensä noita mölytyyppien puheita, mutta miksi kenenkään pitäisi edes joutua kuuntelemaan sellaisia.

Hyvää mieltä ja hymyjä päivääsi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

32 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus!!! <3 Kauniisti puit kauniin asian sanoiksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S <3 Taisi tulla syvältä sydämestä ja täydellä tunteella ;)

   Poista
 2. Täyttä asiaa, olen aivan samaa mieltä. Jokaisesta ihmisestä ja asiasta löytyy positiivista, joten parempi vahvistaa niitä puolia. :)

  Aivan ihania syksyisiä kuvia, näistä tuli hyvälle mielelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä Jenni! Ja kiitos inspiraatiosta! Arvaapa kenen blogista sain pakkomielteen heiniin? Yhtä hienoja ei meidän pelloilta löytynyt, kuin mitä sinulla on, mutta kylliksi lähelle kuitenkin laimentaakseen tuon pakkomielteen ;)

   Poista
 3. Kauniisti ja ihanasti kirjoitettu ♡ tätä oli ilo lukea :-) positiivisuus todella kunniaan :-)♡

  Mukavaa syyspäivää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuudella on kyllä aivan valtava voima! Kiitos Seija, sinulta löytyy aina kauniita sanoja kommentteihin <3

   Poista
 4. Itse olen huomannut lähiaikoina nykyisessä koulu/työelämässä kuinka positiivisella palautteella on ihan huikea vaikutus omaan jaksamiseen. Niitäkin löytyy, joilta tulee aina (vain) pelkkää negatiivista palautetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Sanna! Jos jokainen ihminen saisi työssään, koulussaan, kotonaan tai missä sitten viettääkin suurimman osan päiväänsä aina vähintään yhden mietityn positiivisen palautteen päivässä, niin tiedä missä sfääreissä tämä maailma olisi. Negatiivinen palaute on niin paljon helpompaa antaa ja se ryöpsähtää hyvin helposti suusta. Oma lukunsa ovat sitten ne henkilöt, joiden on pakko tölväistä aina jotain ikävää, oli siihen syytä tai ei.

   Poista
 5. Sait kyyneleet silmiini Anu. Joka rivissä on asiaa. Uskon, että hyvät ihmiset kohtaavat ja jäävät rinnalle kulkemaan! Hyvää mieltä syksyysi! Kiitollinen sinusta, Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Hanna <3 Silmät alkavat kostua täälläkin... Nämä asiat ovat olleet niin pinnalla viime päivinä, että tuli suuri tarve purkaa sydän myös tänne blogin puolelle. Kauniisti sanottu tuo hyvien ihmisten kohtaaminen - uskon samaan. Onnellinen olen minäkin, että tiemme ovat kohdanneet!

   Poista
 6. Hienosti kirjoitettu! Paitsi että blogisi huokuu tätä positiivisuutta, myös kommenteissa sama jatkuu.:) Jokainen meistä tarvitsee kiitosta ja hyväksyntää, ja yleensä sitä saa, kun muistaa antaa toisillekin. Olemme niin hanakoita muistamaan kritiikin ja asiat, jotka menivät pieleen... Mukavaa keskiviikkoa, Anu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai juu, ja aivan mielettömän ihana lautanen!

   Poista
  2. Kiitos Taina - ja kiitos samoin <3 Tuo on muuten aivan totta, että positiivinen palaute ja kiitokset ruokkivat itseään. Kauniit sanat pulppuavat kaikkein helpoiten ja liukkaimmin samoihin suuntiin, joista niitä kuulee itsekin.

   Tuo tarjotin on omakin suosikkini. Kirjoittelinkin siitä aikaisemmin kesällä http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/06/onni-tulee-joskus-pienesta.html

   Poista
 7. Kyllä oli niin asiaa! Tänään olen itsekin juuri näitä asioita miettinyt ja työkavereiden kanssa niistä puhuneet. Työssäni lasten kanssa positiivinen palaute on myös erityisen tärkeää ja yritän muistaa antaa sitä jokaiselle lapselle päivittäin. Ihanaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ajatukset JohannaL <3 Olet oikea helmi lapsille, kun jaksat keskittyä tähänkin asiaan kiireisten päivien aikana. Lapsille sanotuilla positiivisilla sanoilla on vielä kauaskantoisemmat seuraukset kuin aikuisille. Upeaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 8. Niin täyttä asiaa ja sinut tuntien aitoa ja syvältä sydämestä <3 Niin monet lohdutuksen ja välittämisen sanat olen sinulta kuullut ja erityisesti viime viikkojen aikana ne ovat olleet kultaakin kalliimmat. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämestä tuli todellakin, toivottavasti tunnistit Kati itsesi myös tuosta postauksen tekstistä <3 Tästä on juteltu aikaisemminkin, mutta olen niin onnekas, että meidänkin polkumme ovat kohdanneet. Kiitos itsellesi!

   Poista
 9. Voi että, aivan mahtava teksti. Blogiasi ja ihania kommenttejasi lukeneena ja sinut kerran tavanneena on jäänyt tunne aivan ihanasta, lämpimästä, sydämellisestä ihmisestä, ja teksti vielä vahvistaa tunnetta.
  Kunpa kaikki ymmärtäisivät, että kehuminen ja hyvien asioiden löytäminen toisista ei ole itseltään pois - päinvastoin, se antaa niin paljon. Oppii näkemään omatkin hyvät asiat paremmin, kun keskittyy positiivisiin asioihin. Uskon, että ihminen, joka tuo toisille vain huonoa mieltä, ei ole löytänyt sitä hyvää itsestään. Vaikea selittää, mutta ehkä ymmärrät. <3 Kaikissa on takuulla jotain hyvää, ja vauvasta vaariin kehujen kuulijan silmät alkavat loistamaan. Hoitoalalla positiivisuuteen keskittyminen on erityisen tärkeää ja koen, että se onkin opettanut itseäni hurjasti.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Anu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että ymmärrän Kaisa A :) Ja aivan sama fiilis on jäänyt sinustakin; lämmin ja sydämellinen, ihana ihminen. Tuo on yksi parhaita tunteita kun näkee tosiaan toisen silmistä sen loisteen. Voiko parempaa mieltä enää saada. Upeaa viikon jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 10. Kyllä kirjoitit niin asiaa - ja kauniisti. Kiitoksen ja kehun sanominen eivät koskaan putoa kuivaan maahan - eivätkä ne maksa mitään.
  Onneksi tässä maailmassa on ihmisiä, jotka osaavat ottaa toiset kauniisti huomioon - ja sinä osaat. Kiitos, että olen saanut sinuun tutustua, kiitos että olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hienosti sanottu tuo, etteivät kehut putoa kuivaan maahan. Kuvaa hyvin asiaa Lady, joka olet itsekin aivan ihana ja huomioiva ja lämmin ja ja ja paljon muuta hyvää. Ilo tuoreesta tutustumisestamme on minun puolellani <3

   Poista
 11. Totta joka sana. Liian usein vain maristaan kaikesta ja unohdetaan kehut ja kiitokset.
  Kaunista torstaita ihana Anu! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne marinat tulevat vain NIIN helposti Minna. Niin se kai vain on. Eikä aina "jaksa" kiittää ja kehua, mutta tärkeintä tai ainakin vähintä on ehkä, ettei myöskään heitä lokaa toisen niskaan tai vedä jatkuvasti mattoa jalkojen alta. Ei ainakaan aiheetta. Hyväntuulista torstai-iltaa sinullekin Minna <3

   Poista
 12. Ihana postaus <3 Olen niiiin samaa mieltä kanssasi, kauniit käytöstavat kunniaan! Pienillä, mieltä lämmittävillä sanoilla on uskomaton merkitys, ne saavat hymyn huulille. Sinulla on taito ilahduttaa muita,
  olet ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä olen täällä ihan hämilläni, ei ollut tarkoitus kalastella tällaista määrää kehuja itselle... Mutta jep, sanat merkitsevät paljon ja niissä on voimaa. Kauniit sanat nostavat ihmistä pikku hiljaa korkeammalle, ikävät tokaisut pudottavat syöksyssä alas. Olet itse ihan loistava esimerkki ystävällisyyttä ja hyvää mieltä ympärilleen sädehtivästä ihmisestä Teija <3

   Poista
 13. Samaa mieltä. Anna hyvän kiertää... <3
  R&T

  VastaaPoista
 14. Olipas kauniisti ja hyvin kirjoitettu! Olen palannut takaisin työelämään useamman kotiäiti- vuoden jälkeen. Työpaikalla olen huomannut, että siellä jyllää tällä hetkellä marmattamisen-aikakausi. Valittaminen ns.turhista asioista ja negatiivinen-asenne on hyvin tarttuva tauti :( Nyt yritän saada suuntaa kääntymään juuri runsaan, aiheellisen, positiivisen palautteen kautta. Kirjoituksesi antoi minulle lisäenergiaa tähän muutostyöhön. Kiitos! Aurinkoista syksyn jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti kirjoitit Hanna, olen otettu ♥ Tiedän niin, niin tuon tunteen. Kokemuksesta tiedän myös, että yksi innostunut positiivinen ihminen voi saada työpaikalla fiiliskelkan kääntymään. Kaikkien ajatusmaailmaa ei voi saada muuttumaan (jokaiseen työporukkaan mahtuu aina se hra tai rva Nega), mutta moni on jäänyt ajan mittaan negaihmisten jalkoihin ja nyt se yksi uusi positiivisuutta ympärilleen kylvävä ihminen voi saada heidät taas lentoon. Lähetän sinulle ison kasan tsemppiä, voimaa ja kärsivällisyyttä tuohon muutostyöhön, oikein tosissaan ja oikeasti! Olen varma, että se tulee kantamaan ja tiedän, että jo yksikin mukaan saatu ihminen kiittää sinua vilpittömästi mukanasi tuomasta positiivisesta tuulahduksesta. Iso halaus ja kaunista syksyä sinulle ♥

   Poista