tiistai 30. syyskuuta 2014

Väriä viikkoon // lila

Sain Kotilaituri-blogin Katilta värihaasteen. Tarkoituksena on löytää kodista viisi väriä, tehdä viikon ajan jokaisena arkipäivänä postaus yhdestä väristä ja jokaisella värillä haastaa joku mukaan. Kiitos Kati ♥

Ensimmäinen värini on lila, syysvärini. Lila on väri, joka on miellyttänyt silmääni jo muutamina syksyinä. Siinä vaiheessa kun kanervat alkavat kukkia metsässä ja luonto saada oranssin sävyjä, lähden etsimään kaapista syksyn sävyistä villafilttiäni ja näitä liloja tyynyjä.
Lilaa löytyy myös tästä hyvien aikojen purkistamme. Purkkiin on kerääntynyt jonkin verran lappuja, mutta pientä muistuttelua purkin olemassaolosta kaipaamme selkeästi vielä kaikki. Sovimme, ettei kukaan lue lappuja kesken vuotta, joten uudenvuodenpäivänä meillä tulee olemaan varmasti aika ihanaa kun tutkimme kaikki laput tarkasti ja muistelemme vuoden tapahtumia.

Mitäs lilaa vielä...


Esikoisen 6-vuotiaana kuvataidekerhossa tekemästä värikokeilutaulusta löytyy lilan eri sävyjä. Mariskoolissa on lilaa. Hiukan väljällä määritelmällä tästä orkideastakin ehkä löyty lilaa...


Ensimmäinen väriä viikkoon -haasteeni lähtee Tainalle Mansikkatilan maille. Mukavaa syyskuun viimeistä!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo "hyvien aikojen purkki! <3 Lila on yksi eniten vierastamistani, mutta pakko todeta että se näyttää varsin hyvältä juurikin valkoisen parina!
  Mukavaa syyskuun viimeistä sinullekin, menipä se syyskuu hujauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieninä rippasina lila on minusta kiva lisä juuri näin syksyisin mustan, valkoisen ja harmaan piristeeksi. Ja noin juuri, olen sitä mieltä, että tässä syyskuussa oli päiviä kyllä reippaasti normikuukautta vähemmän. Mikään muu ei selitä sitä, että syyskuu meni jo :)

   Poista
 2. Tämä on kiva haaste, itselleni tässä olisikin todella haastetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa Sanna - luepa siis seuraava postauksenikin kun saan sen aikaiseksi. Mitä olisi elämä ilman haasteita ;) Tylsää, eikä me tylsyyttä haluta.

   Poista
 3. Hei, kiitos kivasta haasteesta!:) Lasketaanko väreiksi musta, valkoinen, ruskea ja harmaa?;)) Ei vaan, kyllä meiltä löytyy kirkkaampiakin värejä. Hauska katsella kotia uudella silmällä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Taina! Nyt kun värejä piti löytää, niin huomasin miten paljon meiltäkin löytyi tosiaan juuri mustaa, valkoista ja harmaata. Mutta kun tarkemmin katsoi ympärilleen, niin löytyihän niitä muitakin värejä. Kiva tulla kurkkimaan teidän kodin värikarttaa :)

   Poista
 4. Ihana väri, lila, liila on yksi kestosuosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila tai liila on kyllä kaunis väri. En tosin tiedä miksi minulla se yhdistyy niin vahvasti aina syksyyn ;)

   Poista
 5. Ihana idea tuo hyvien aikojen purkki. Minunkin oli tarkoitus tehdä sellainen mutta jotenkin se vain jäi. Varmasti mahtavaa lukea laput uutena vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tulee olemaan mahtava hetki Johanna. Oman lisänsä lappuihin tuo vielä, että kaikkein ahkerin kirjoittaja taitaa olla tuo kirjoittamista opetteleva kuopus. Hänen lapuissaan on ihan omaa suloisuutta kun sanat on kirjoitettu yhteen pötköön ja kaksoiskonsonantit ja -vokaalit ovat vielä treenauksessa, mutta tytsän sanavarasto on laaja ja aikamoisen monipuolinenkin. Uskon, että meillä tehdään samanlainen purkki ensi vuodeksikin.

   Poista
 6. Ihana piristys syksyyn! :-) Ja kaunis sävy! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Syksyllä luonto on pullollaan värejä, mutta jostain syystä silloin kaipaa (tai ainakin minä kaipaan) erilaisia värejä myös sisälle.

   Poista
 7. Kivat väripilkut löysit ja purkkiajatus on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati haasteesta! Tämä on kiva toteuttaa. Väripilkkuja tosiaan :)

   Poista
 8. Voi, hyvien aikojen purkki. <3 vitsit tosta saa ihania onnen muistoja talteen. Mulla on tämän syksyn väri vielä hakusessa, puuh. Ihania päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, etten malta heittää näitä muistolappuja vuodenvaihteen lukemisen jälkeen pois, vaan haluan säilyttää ne pidempään. Kiva palata vielä yhdessä kaikkiin kivoihin tapahtumiin ja toisaalta nähdä mitä kukakin on pitänyt kivana tapahtumana. Eiköhän se syksyn väri sieltä pulpahda esille Kaisa. Tai jos ei pulpahda, niin annat mennä vanhoilla väreillä ;)

   Poista
 9. Kiva haaste ja ihana lila, niin nättiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, minustakin tämä oli kiva haaste lähteä mukaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan joukkoon ♥

   Poista
 10. Ihana lila - ja esikoisen taideteos on hieno!
  Kivaa viikon jatkoa, Anu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo taideteos on hieno ja sen vieressä on vielä toinen samanmoinen taulu, jossa olivat testailleet keltaisen ja sinisen väriyhdistelmiä. Lasten tekeleistä saa oikeasti kivoja tauluja seinille. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin Lady ja erityistsempit uuden elämänvaiheen aloitukseen ♥

   Poista
 11. Oiii mikä ihana idea tuo purkki :) Tykkään kovasti myös liiloista yksityiskohdistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkissa on minustakin ihana idea. Vielä kun kaikki vain muistaisimme täyttää lappuja sinne ;)

   Poista
 12. Hauska tämä värihaaste, olet löytänyt kodistanne
  kauniita liloja yksityiskohtia!

  Tapaamisiin sunnuntaina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Tuota orkideakuvaa ottaessani mietin, että voi kunpa sunnuntain jälkeen saisin kohdistettua kuvan siihen osaan, johon haluankin kohdistaa. Piti nimittäin ottaa ihan muutama otos, ennen kuin kuva oli edes jotain sinne suuntaan mitä halusin. Sunnuntai tulee siis todella tarpeeseen. Kiva nähdä silloin ♥

   Poista
 13. Ah, lila on mun lemppari väri <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla S! Se on myös selkeästi väri, jota on melko vaikea löytää sisustusjuttuihin.

   Poista