sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hellepäivän rahkajäätelö ja vuosipäivä

Mahtavat helteet jatkuvat ja jäätelön kulutus on meillä luvattoman suurta. Olen katsellut sillä silmällä jo jonkin aikaa Nicholas Vahen jäätelömuotteja, joiden tikut etenkin ovat aivan superhienot. Toistaiseksi olen vielä saanut pidettyä itseni tiukkana ja jättänyt muotit kauppaan.


Nuo muotit saivat kuitenkin mielen raksuttamaan ja suunnittelemaan itsetehdystä jäätelöstä jädepuikkoja. Niinpä syntyi idea hellepäivän viilentävästä välipalasta, joka nautitaan puikkomuodossa.


* * * * *

HELLEPÄIVÄN RAHKAJÄÄTELÖPUIKOT

1 prk päärynä-kinuskirahka
1 prk Flora Vanilla

Vaahdota Flora Vanilla. Lisää vaahdon joukkoon päärynä-kinuskirahka ja vatkaa vielä hetki. 

Täytä jäätelömuotit massalla ja siirrä pakastimeen jäätymään. Nautiskele.

* * * * *


Tupperwaren vanhat jäätelömuotit pääsivät taas käyttöön ja jätski maistui kaikille. Pienemmän raatilaisen kommentti oli: "Tää on törKEEN hyvää!". Maustetuissa rahkoissa löytyy valinnanvaraa, joten variaatioita on helppo tehdä ja vielä terveellisemmällä pääsee kun vaihtaa rahkan maustamattomaan versioon ja lisää joukkoon vaikkapa marjoja. Meillä päärynäjäde on yksi tyttöjen lempijäätelöistä ja siksi ei ollut vaikea valita mistä mausta kokeilut meillä aloitetaan. 


Mutta hei, tänään on vuosipäivä, sillä ensimmäinen varsinainen blogitekstini syntyi tasan vuosi sitten. Ihan parasta tässä vuodessa ovat lisääntyneet kommentit. Olen niin kiitollinen ja otettu jokaisesta lukijasta ja etenkin joka ikisestä kommentista! Kommentteja on aivan mahtavaa lukea ja niiden kautta on ollut ihana päästä tutustumaan myös teihin lukijoihin. KIITOS! Olette ihania <3 Yksi syy tähän blogin aloittamiseenhan oli, että kaipaan työpaikan kahvipöytäkeskusteluja, joissa jaetaan ideoita, herkullisia reseptejä tai ylipäätään ajatuksia. Kiitos kommenttienne, en istu enää yksikseni höpöttämässä tuossa kahvipöydässä :)

Taidanpa siis juhlistaa päivää ja napata itsellenikin yhden rahkajäden ja mennä ulos mummon seuraksi. Sitä olen tässä myös miettinyt, että aika jännää, että moni niistä blogeista, joita itse luen, on viettänyt yksivuotissynttäripäiväänsä ihan lähiaikoina. Mitähän viime vuonna tähän aikaan oikein mahtoi tapahtua, kun se innosti niin monia aloittamaan blogin kirjoittamisen...

Suloista sunnuntai-iltaa! Kannattaa muuten pysyä kuulolla, sillä synttäreiden kunniaksi on tiedossa aivan mahtava arvonta parin viikon sisällä.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

38 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki, vielä kun keksisin pojalle jonkin vastaavan "jäätelön näköisen" maidottoman vaihtoehdon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää vusopäivää! Tämä yksi vee on viikon vanhempi :D

      Poista
    2. ja ei vusopäivä ei ole mikään uusi teinien slangisana, vaan tarkoitin tietysti vuosipäivää...!

      Poista
    3. Kiitos Sanna! Vusopäivä voi olla vaikka meidän taaperoblogien ihan omaa slangia - hyvin ymmärsin kyllä ;) Minttu tuolla kommenteissa ehdottelikin kaurajugurtin käyttämistä maidottomaan jädeen. Sitä minäkin mietin, samoin soijajugurttia. Ainakin Alprolta löytyy esim. vaniljasoijajugurttia ja siihenhän voi lisätä vaikka marjoja joukkoon (jos sattumat sallitaan). Jos päädyt testaamaan jotain, niin tule ihmeessä huikkaamaan miten onnistui! Onnea vielä sinunkin 1-vuotiaallesi <3

      Poista
  2. Sydämelliset onnittelut 1-vuotiaalle! Blogiasi on ollut ilo seurata. Täältä olen napannut
    monet herkkureseptit, kiitos siitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teija ja kiva jos olet löytänyt herkkureseptejä! Sinun yksivuotiaastasi on löytynyt monia kivoja vaihtareita ;)

      Poista
  3. Hei, ihanaa että jätski maistui. Meilläkin on tänään Teron kanssa vuosipäivä. Tasan 22v. sitten kävimme ekoilla treffeillä Turussa. Hedelmäiset marjawienerit odottavat syöjiä. Ensin pitäis vielä tehdä omatekoiset hampparit. Terkkuja perheelle. J <3 T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ollaan J vakavasti, hyvin vakavasti kipeitä jos ei jätski maistu ;) Onnea vuosipäivän johdosta teillekin <3 Melkoinen yhteinen taival jo ja ihania herkkuja olette juhlan kunniaksi herkutelleet. Kiitos terkuista - terkkuja kovasti myös teille!

      Poista
  4. Täytyypä kokeilla! Eiköhän tuota jätskiä kulu näillä keleillä vähän jokaisessa taloudessa melkoisen reippaasti... Syvältä.Sanna: Voisihan tuota kokeilla vaikka kaurajugurtista lisäten jotain piltti tms. sosetta tai hilloa, että saa hiukan makeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä kai sitä Minttu kuluu ;) Meillä voitaisiin lähes elää jäätelöllä, mutta oikein hyvin maistui tämäkin versio. Ei sen aina tarvitse olla näköjään kaupan jätskiä.

      Poista
  5. Voi vitsi et tuosta rahkasta tulee varmasti hyvä jäde :-) nuo rahkat on kovassa käytössä muuten :-)

    Onnea ensimmäisestä vuodesta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä hyvä jäde Seija! Samoin meillä käytetään kovasti samaa settiä ilman jäädyttämistäkin. Kiitos onnitteluista <3

      Poista
  6. Jälleen kerran ihana jätskiresepti! Pitääkin kokeilla kun kotiin päästään :) Ja onnea 1vee päivän johdosta <3 Loistavan päivän valitsit, toivottelee Ella 6vee :) Ihana blogi jossa on todellisia arjen timantteja <3 Kiitos Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtavasti onnea synttärikaimalle! Terkkuja Ellalle, että loistavan päivän on hänkin valinnut putkahtaa tähän maailmaan ;) Kiitos Kati kauniista sanoistasi - sinä aina löydät ne!

      Poista
  7. Onnea kovasti vuosipäivän johdosta!
    Meillä menne myös kolmella lapsella jäätelöä ihan kiitettävän määrät näillä helteillä..Tämä tuli siis todella tarpeeseen tämä resepti. Meillä muotteihin laitetaan milloin mitäkin, viimeisin hyvä kokeilu oli Froosh -smoothie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka onnitteluista! Kiva, jos tuli yksi lisäkokeiluresepti teidänkin jädevalikoimaan. Minä puolestani testaan tuota Frooshia ;) Huomasitko muuten Legolandissa Legoukon mallisia jäätelömuotteja? Meille sellaiset lähtivät mukaan ja niissä on nyt tehty keltaisia mehujäitä. Ovat tosi hauskan näköisiä.

      Poista
  8. Hurjasti onnea 1-vuotiaalle!
    Ja kiitos reseptistä, joka menee taatusti kokeiluun. En olekaan pitkään aikaan mitään jäätelömuoteilla tehnyt - jotenkin ovat päässeet unohtumaan, kun ei enää lapsille tarvitse mehujäätä tehdä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ja iso niiaus Lady of The Mess! Tähän ei tarvita vältsisti edes muotteja. Massaa jäi yli ja laitoin sen suoraan pakastimeen metallikulhossa. Muistelin lukeneeni joistain oikeista jäätelöresepteistä, että massaa pitäisi vatkata muutamia kertoja jäädyttämisen välillä. Kerran muistinkin vatkauksen tehdä, mutta seuraavaa kertaa en enää. Harvapää kun olen. Jäätelö toimi kuitenkin tuolla tavallakin tehtynä. Se tiramisurahka voisikin olla aika ihana pohja aikuisten jätskille...

      Poista
  9. Vaikuttaa herkulliselta ja täytyy kokeillakin joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteiden luvataan jatkuvan, joten kokeile ihmeessä SH :)

      Poista
  10. Kiitos ohjeesta, tätä me kokeillaan tyttöjen kanssa! Ja onnea yksivuotiaalle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä helteillä on ihana herkutella kaikella mahdollisella kylmällä. Toivottavasti tykkäätte JohannaL! Kiitos onnitteluista <3

      Poista
  11. ONNEA 1 -vuotiaalle!! <3 Ja kiitos, että innostit minutkin bloggailemaan muutenkin kuin vaan joulun aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru! Vuosi erossa blogipostauksistasi olisi ollut aiiiiiiivan liian pitkä aika. Onneksi päädyit ympärivuotiseksi bloggaajaksi :)

      Poista
  12. Meillä on nuo samat muotit ja niillä on tehty smoothie-jädejä. Onnea 1-vuotiaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tupperin muotit taisivat jossain vaiheessa olla aikamoisenkin suosittuja ja hyvin ne toimivat kyllä edelleenkin. Mmmmmm.... smoothie-jädet kuulostavat herkuilta! Kiitos onnitteluista <3

      Poista
  13. Meidän kahden aikuisen huushollissa voitais kokeilla tuota reseptiä jäädykkeenä vuokaan, vaikka olis mulla jotkut Tupperware-puikkomuotitkin. Onnea yksivuotiaalle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoka toimii varmasti myös Eija. Minua jäi hiukan kutkuttamaan tuo tiramisurahkaversio, josta kirjoitin Ladylle eilen tulleissa kommenteissa. Tosin vaniljarahkasta tehty jäädykekin voisi olla aikamoisen herkku tuoreiden marjojen kanssa... :)

      Poista
  14. Hiphei ja onnea yksivuotiaalle! Ihania herkkuja olette kokeilleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja hurraa kanssa ;) Kiitos SJ onnitteluista <3 Päärynärahkajäde oli kyllä hyvää. Vaikka mikäpä jäde ei olisi tällaisen jätskihirmun ja jälkeläistensä mielestä!

      Poista
  15. Ai sinäkin innostuit viime kesänä! :) KYllä se helle viime vuonnakin on varmaan ollut osasyyllisenä.. :) Ihanan kuuloista jäätelöä! Ja ennenkaikkea, onnittelut 1-vuotiaalle! Samaa mieltä olen, että kommentit ovat ihania kahvipöytäkeskusteluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain mielenkiintoista viime kesänä on tosiaan ollut ilmassa. Ehkä se on silloinkin ollut tosiaan tuo helle ;) Kiitos onnitteluista! Kommentit tuovat tosiaan blogin kirjoittamiseen ihan uuden levelin.

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos Laura <3 Kesä ja jäde kuuluvat yhteen - ja ilta-aurinko on niin ihana!

      Poista
  17. Taapero sai juuri lahjaksi muumijädemuotit, nyt tiedän millä ne täyttää :) Kiitos!
    Onnea ihanalle yksi vuotiaalle ja paljon mukavia hetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumijädemuotit onkin varmasti ihanat! En ole sellaisia nähnytkään. Toivottavasti tulee herkullisia ja taaperolle maistuvia muumeja! Kaunis kiitos onnitteluista Peggy <3

      Poista
  18. Hieno blogi! Ja loistava jätskiohje :) Taidan muuten napata sut paikan tullen avuksi blogin ulkoasuseikoissa. Tarvitsisin jeesiä luokan blogin siistimisessä...Pian se alkaa taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari <3 Voin mielelläni konsultoida luokan blogissa, vaikka minusta se on kyllä oikein hyvä sellaisenaankin. Mutta toki uuden lukuvuoden kunniaksi voidaan keksiä sinne jotain uutta kivaa :) Helteistä loman jatkoa - vielä muutama lomapäivä ennen arjen alkamista!

      Poista