perjantai 8. elokuuta 2014

Päivän koru ja tarina tähden takaa

Se tunne, kun näkee korun, joka on niin oman näköinen kuin vain voi olla. Koru, jonka yksityiskohdista ei muuttaisi yhtään mitään. Rakkautta ensi silmäyksellä.


Löysin tuollaisen korun ja olen rakastunut. Pidän koruissa yksinkertaisuudesta, mutta niissä on silti kiva olla joku juju. Marudesignin tähtikoru* on juuri sellainen vai mitä pidätte päivän korustani? Koruni toinen puoli on peiliä ja toinen puoli valkoinen. Korua voi siis kääntää päivän asuun sopivaksi. Marudesignin valikoimasta löytyy myös muita malleja sekä värivaihtoehtoja.


Korun takaa paljastui mielenkiintoinen tarina. Turkulainen Marja Aalto-Setälä, Maru, ei ole itsestäänselvästi aina ollut korusuunnittelija, vaan hän on tehnyt uransa mainostoimistossa. Veljenvaimon vakava sairastuminen ja menehtyminen laittoivat naisen kuitenkin miettimään, mitä hän elämältään haluaa.Mainostoimistotyö jäi ja alkoi etsikkoaika. Luova nainen oli haaveillut maalavansa, mutta maalaaminen ei tuntunutkaan hyvältä. Materiaalikokeilut vaihtuivat hopeasta lasiin ja lopulta löytyi akryyli, josta minunkin koruni on valmistettu. Toiseksi materiaaliksi jäi betoni, josta marudesign valmistaa upeita kynttilä- ja kukkaruukkuja. Karu betoni ja elävä tuli onkin Marun mielestä maailman kaunein yhdistelmä.

 
Betonituotteiden kuvat Marudesign
Inspiraatiota Maru sanoo saavansa ihmisistä ja avoimin mielin kulkemisesta. Hän kertoo, että jokainen hänen korunsa näyttää eri ihmisten yllä erilaiselta: henkilön persoona nostaa korun esille. Punaisena lankana tuotteissa on ajatus siitä, että kun kaikki turha on karsittu pois, saavat perinteisetkin raaka-aineet uudenlaista voimaa ja tuon voin kyllä allekirjoittaa.

Marun asenne on todella tsempparimainen ja nainen tuotteidensa takana on samanlainen, kuin mitä hän sanoo tuotteistaan; samanaikaisesti herkkä ja luja. Hän puhuu paljon siitä miten jokaisella on omat ongelmansa ja vastoinkäymisensä, mutta miten siitä huolimatta itseensä on aina uskottava. "Ei elämä ole niin helvetin vaikeaa. Rentous, hurtti huumori, maalaisjärki ja positiivisuus kantavat, kunhan terveys vain säilyy. Kateutta ja negatiivisuutta on aina, mutta niistä ei saa piitata. Kulkeminen kohti omaa unelmaa vaatii valtavasti työtä ja aikaa. Onnenkantamoiset auttavat perille pääsemisessä ja niitä minullakin on ollut matkassani.".


Tarina korun takana antoi ainakin minulle vahvan tunnesiteen koruun. Tarina tulee mieleeni aina kun ripustan korun kaulaani. Koru muistuttaa minua elämään tätä päivää, koska elämä voi todellakin muuttaa suuntaansa hyvinkin nopeasti, sekä hyvään suuntaan, että ikävämpään. Toisaalta se muistuttaa myös siitä, miten koetut ikävät ja surullisetkin hetket voivat rohkaista tekemään jotain aivan uutta ja sitä kautta avaavat aivan uuden maailman. Tiedätkö Eija Jaakola-Partasen Jäähyväiset-runon? Tuo runon ajatus on jotenkin niin lohduttava. En löytänyt suoraa linkkiä runoon, mutta se löytyy ainakin tältä sivulta kun rullailet sivua tarpeeksi paljon alaspäin. Korun tähti symbolisoi minulle uutta tähteä, joka syttyi taivaalle puolisentoista vuotta sitten minulle vieraasta henkilöstä, mutta toisaalta rohkaisi toista henkilöä kokeilemaan siipiään ja uskomaan unelmaansa.


* Koru on saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 

Ensimmäiset Marudesignin tuotteet ovat tulleet myyntiin kevättalvella 2014 ja mallisto laajenee koko ajan. Tulossa pian myös sormussarja ja oma laukkumallisto. Tällä hetkellä tuotteita myyvät mm. Muotikuu ja by Pia´s design (myös verkkokauppa), jälleenmyyjäverkosto on laajenemassa. Koruja on myynnissä myös Saksassa.


Tähtihetkiä alkavaan viikonloppuusi! Toivottavasti nähdään blogikirppiksellä. // EDIT: Sain juuri kuulla, että saamme Marudesignin tuotteita myös blogikirppikselle. Kirpparipöydiltä löytyy siis taas lisää ihania tuotteita. Myös näitä upouusia juttuja.

Anu

Ps. Vinkki kaikille Turun lähellä asuville. Maru ihanine tuotteineen löytyy Turun taiteiden yöstä torstaina 14.8.2014 Kansallisen Kirjakaupan pihalta. Kannattaa piipahtaa!

20 kommenttia:

 1. Upea koru ja niin kaunis tarina. Mahtava elämänasenne, ja tottahan se on: positiivisuus kantaa, ja itsestään on niin paljon kiinni, miten elämänsä elää.. Ellei kohtalo päätä toisin.
  Upeaa, positiivisuudentäyteistä päivää sinulle Anu! Ihanaa, kun tutustutit meidät Marudesigniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Kaisa A! Olen niin samaa mieltä. Välillä näistä asioista vain täytyy muistuttaa itseäänkin. Positiivisuusviikkistä sinullekin! Kiva kuulla, että tämä oli sinulle mieluisa ensitapaaminen :)

   Poista
 2. Hienoja koruja ja betonitöitä Niin kaunis tarina näiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin molempiin Marru ja tuo tarina teki tuotteet vielä upeammiksi <3

   Poista
 3. Ihana postaus! :-) Nuo betoniruukut arvatenkin kolahti täällä :-) Ihastuttavia todella! :-)

  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaapa vain Seija, kolahtivatko täällä! Åblogien sisustuskirpparilta lähtee pari ruukkua mitä luultavimmin meidän osoitteeseemme...

   Poista
 4. Kaunis koru ja herkkä, koskettava tarina! Kauniita tuotteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tarinat ovat ihania Jenni ja mikä parempaa kun kauniilla tuotteilla on vielä kaunis tarinakin takanaan :)

   Poista
 5. Tosi hieno koru ja nuo betoniruukut on ihania. Kiva päästä su niitä hiplailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korusta tuli Laura suosikkini ihan hetkessä. Se sopii loppujen lopuksi aika monenlaiseen asuun. Ja jep, sunnuntaina hiplailen betonia minäkin ;) Kiva nähdä sunnuntaina (vaikka siellä betonipöydän vierellä)!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin ovat Kati minustakin. Hienoa niissä on myös se, että vaikka tuotteet ovatkin käsityötä, ei niiden hinta silti ole taivaissa.

   Poista
 7. Onpas kauniita betoniruukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin Suvi Tuuli! Etenkin ajatus pöytäkynttilästä tuollaisessa betoniruukussa jäi pyörimään minun päähäni :)

   Poista
 8. Kauniita koruja, tähti on minun niin minun kuvioni!
  Niitä löytyy meiltä tyynyistä, päiväpeitteistä, rouvan vaatteista,
  istuintyynyistä, kasseista, serveteistä ja melkein mistä vaan.
  Tähtiä ei voi koskaan olla liikaa :-)

  Ihana päästä vaihtamaan kuulumisia kirppiksellä,
  tapaamisiin sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähti on aina tähti, eikä sen suosio vain tunnu hiipuvan! Täälläkin tähtifani :) Kiva tosiaan nähdä sunnuntaina taas kasvokkainkin - nähdään silloin!

   Poista
 9. Kaunis koru ja tarina sen takana. Kiva idea tuossa korussa on sen jatkuva "elävyys" :)

  VastaaPoista
 10. Ihana tähtikoru, molempine puolineen. Ihan uusi tuttavuus minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä versio on tosiaan kiva kun siinä on nuo kaksi puolta: peili ja valkoinen. Päivän mukaan voi valita kumman puolen laittaa näkösälle ;)

   Poista