Resepti on saatu sieltä ihanasta etelä-Ruotsin majapaikastamme, josta kerroin Ystadin postauksessani. Sain luvan julkaista ohjeen täällä blogissa ja tässäpä tämä nyt sitten tulee; sekä Sanna sinulle, että kaikille toisillekin herkkusuille. Olkaapa hyvät, var så goda!
* * * * *
MILLIEN KIRSIKKATOMAATTIHERKKU
500 g kirsikkatomaatteja
1 tl yrttisuolaa
6 kuorittua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl oliivi/rapsiöljyä
Puolita tomaatit ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Kuivaa tomaatteja 75 asteisessa uunissa 4-6 tuntia. Anna jäähtyä uunipellillä.
Sekoita öljy, yrttisuola, basilika ja oregano. Asettele lasipurkkiin kerroksittain tomaatit ja muutamaan osaan siivutetut valkosipulit ja täytä purkki öljyllä. Säilytä viileässä.
* * * * *
Jos käytät tuoretta basilikaa, pitää se kuumentaa vedessä tai mikrossa ennen käyttöä.
Eilisen päivän lounaaksi grillasin itselleni puolitetun suippopaprikan ja kesäkurpitsaviipaleita, paahdoin viipaleen hyvää vaaleaa leipää ja lisäsin lautasen reunalle vielä palan fetajuustoa - sekä tätä tomaattiherkkua. Tällainen valkosipulin ystävä oli aivan taivaissa. Kesäreseptikirjani sai täytettä ja ensi kesänä meillä kasvaa taas vanhaan tuttuun tapaan kaksi kirsikkatomaatin taimea. Se on aivan varma.
Tästä illasta eteenpäin loppuviikko meneekin sitten urheilukilpailujen kisakansliassa. Mielenkiintoinen ja työntäyteinen viikonloppu tiedossa siis. Ehkä syytä vähentää myös tätä valkosipulin käyttöä...
Mukavaa päivää sinulle! Olethan muistanut osallistua Marudesignin tähtikorun arvontaan.
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Voi nams! Kiitos tästä vinkistä! Laitan heti reseptin talteen :))!
VastaaPoistaS, kannattaa! Onneksi tätä voi tehdä talvellakin, vaikkakaan ulkolaiset kirsikkatomaatit eivät vedä maultaan vertoja kotimaisille. Muuten voisi edessä olla piiiiitkä talvi ilman tätä herkkua ;)
PoistaIhan herahti vesi kielelle! Ja huoli siitä, että mitenköhän ne tomaatintaimet siellä Kelorannassa pärjäilee... meillä on parina vuonna käynyt niin, että vasta syyskuussa alkaa tulla satoa, vaikka taimet ovat melkoisen lämpimällä ja aurinkoisella paikalla koko kesän? No parempoi myöhään kuin ei milloinkaan :)
VastaaPoistaUrheilullista loppuviikkoa :)
Toivotaan Teija, että saatte hyvän sadon! Meillä on käynyt hiukan samalla tavalla muutamina vuosina ja lisäksi kun suurin sato kypsyy samanaikaisesti, tuntui turhalta ostaa kahta tainta. Mutta nyt tiedän, mihin "hukkaan" isommankin sadon eli ensi vuonna mennään taas useammalla taimella. Kivaa loppuviikkoa sinullekin!
PoistaOi ihana ohje. Mun onneks mun vanhemmat onkin reissussa ja kasvihuoneen sato mun käytettävissä. Taidanki tehdä retken kasvihuoneeseen ja napata tomaatit mukaan.
VastaaPoistaVoi onnellista -89! Ei muuta kuin pian sadonkorjuupuuhiin ;) Mietin muuten näitä herkutellessani, että tämä olisi ihana vieminenkin jonnekin kyläpaikkaan.
PoistaTätä pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan Minna jos olet valkosipulin ja tomaattien ystävä! Joudun tässä nieleskelemään jo pelkästä ajatuksesta...
PoistaTänään tuli avattua purkki.. Lissu jotain sanoi pitkästä tulevasta talvesta, mutta selektiivinen kuuloluustoni toimi kuten tilanteeseen kuuluu. Muuten: Olisi tarjolla toistaiseksi paras paellan resepti. Anyone?
VastaaPoistaKaunis kiitos ihan mahtavasta reseptistä herra Majatalon isäntä <3 Paellan resepti kiinnostaa, luonnollisesti! Haluatkos olla vieraileva bloggaaja ja kirjoittaa paellapostauksen ja napata kuvat siihen, sillä uskon, että muitakin kiinnostuneita löytyy? Voin julkaista reseptin sitten täällä. Ei olisi huono idea aloittaa blogissa tällaista Vieraileva kokki -sarjaa ;)
PoistaSaakelin hyvä idea! Saako lainata?
PoistaToki Sanna! Ei ole vielä patentti vetämässä ;)
PoistaNo voi nam, ihan kuola valuu kun reseptiä lukee. :) Pakko kokeilla, täällä on muutenkin välimeren maut suosiossa. Ja paellaresepti kiinnostaa ainakin täällä, vieraileva kokki kehiin!
VastaaPoistaKiva kuulla, että sinulla on Kaisa A sama reaktio kuin minulla kun näin tämän ohjeen ensimmäisen kerran :) Toivotaan, että saamme vierailevan kokin paellaresepteineen pian kyläilemään.
PoistaAivan ihana resepti! ♥ Tässä olis mullekin syy laittaa ensi vuodeksi kirsikkatomaattia kasvamaan. Ne on mun herkkua ja valkosipulia laitan joka paikkaan.
VastaaPoistaVoi, siinä tapauksessa pidät tästä Eija ihan varmasti! Ja nonni, se on sitten ensi kevään istutusmietinnät aloitettu sinullakin ;) Tästä se lähtee...
PoistaMums! Voi mitä herkkua! Itsetehty kirsikkatomaattipurkki olisi aivan huippukiva idis joululahjaksi,
VastaaPoistajos niitä maltaa sinne asti säästää.
Mukavaa, urheilullista viikonloppua!
Mums mums tosiaan Teija ;) Minä ottaisin ainakin mielelläni tällaisen tuliaisen tai joululahjan paketoituna kauniiseen purkkiin. Tuo riski siinä kyllä on, että annettavaksi tarkoitetut joululahjat on jo itse syöty syyskuun alussa... Kivaa viikkistä sinullekin!
PoistaHerkullisen näköistä. Pitäisiköhän itsekin kokeilla. Löysin blogisi Onnen hetkia paratisissa-blogin kautta ja kirjauduin heti lukijaksesi.
VastaaPoistaKiva kuulla, että olet löytänyt tänne Teijan ihanan blogin kautta - lämpimästi tervetuloa! Tämä tompskuherkku on ollut tosi monikäyttöistä herkkua. Tai kaipa sitä keksii kaikelle herkulle paljon käyttötapoja, jotta saisi herkutella, mutta tämä on todettu oikeastikin toimivaksi monenlaisissa yhdistelmissä.
PoistaTämä menee kyllä ehdottomasti testaukseen! Mikä piristääkään keskellä talvea syötävää salaattia paremmin kuin tämä!! :)
VastaaPoistaKiva kuulla Nanne! Aika ihanaa purkittaa kesän muistot talteen. Tämän herkun säilyvyyttä en tosin ole päässyt vielä testaamaan, sillä meillä purkki vetelee jo viimeisiään.
PoistaJeeee!!! Kiitti Anu, kokeilen heti tänään tätä!!!! Namskis!
VastaaPoistaOlepa hyvä Sanna! Kerro sitten mitä pidit. Minä ainakin otin ensimmäiset maistiaiset jo heti seuraavana päivänä herkun tekemisestä ja hyvin olivat maut jo siinäkin vaiheessa kunnossa. Öljy tosin on voimakkaammin maustunut kun antaa tekeytyä hieman pidempään. En vain malttanut odottaa :)
PoistaMulla valmistu just toinen satsi. Aivan taivaallisia. Ekan satsin lopuista (n. Puolet) tein punaista pestoa ja ah kuinka hyvää myös niin ;)
VastaaPoistaNiin ja nää tomaatit oli myös hyvä lisuke sen valkoisen pizzan kanssa :)
PoistaKiva kuulla, että sinäkin ihastuit! Ja joo hei, valkoisen pizzan päälle nämä sopivatkin kuin vartavasten tehdyt ja punainen pestokin kuulostaa hyvältä. Mmmmm ja nam... Kiitos vinkeistä!
Poista