keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesän retkiä

Ensimmäinen blogikesä menossa ja niin vain tuntuu postausten väli pitenevän samassa suhteessa ilmojen lämpenemisten kanssa. Sisällä ei malttaisi olla sitten yhtään. Sää on varmasti ollut yksi tämän kesän puhutuimpia asioita, mutta en voi olla hehkuttamatta tätä nyt tullutta lämpöä ja aurinkoa. Ihan mahtavaa.


Meillä viimeiseen viikkoon on mahtunut pari retkipäivää. Viime perjantaina vietimme päivän Kustavissa. Kustavin savipajan pihapiirissä on kesän ajan käsityökylä. Keramiikkapajan ja -myymälän lisäksi alueella on hopeapaja, sepänpaja, Paratiisipajan suuri kynttilä- ja sisustusmyymälä, tekstiilitupa sekä kahvio, josta löytyi muuten hurjan hyviä munkkeja. Pihapiirissä on lisäksi pieni leikkipaikka lapsille sekä lampaita ja pupuja.


Pajoissa näkee käsityöläisiä työssään ja puodeissa on vaikka mitä ihanuuksia ostettavana tuliaisiksi kotiin tai lahjaksi. Alueella riitti nähtävää ja saimmekin melko pienellä alueella kulumaan monta tuntia ihan huomaamatta. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos olet liikkeellä tuolla suunnalla tai kurvata auto ihan vartavasten Kustaviin.


Vink, vink kaikille nikkareille. Lastauslavoista voi nikkaroida vaikka tällaiset pihakalusteet.


Kauniista maalaismaisemasta siirryimme vielä Peterzénsin vierasvenesatamaan. Satama-alueen talot ovat aivan huikean kauniita ruokokattoineen (vai ovatko nuo kaislakattoja?). Loviisan aitan pop-up myymälän ihanuudet ja Laura Peterzenin myymälän aarteet tulivat katsastettua ja vierasvenesataman isot trampat testattua. Niin kaunista - siis nuo maisemat ja kaikki aarteet, eivät niinkään ne trampoliinit.


Eilisen päivän vietimme ystävien mökillä. Lapsilla päivä oli täynnä kaikenlaisia touhuja. Meillä aikuisilla taas höpöttelyä. Kerrankin oikein kaikessa rauhassa. Kaunis ilma ja herkullinen ruoka kruunasivat vielä päivän. Kaunis kiitos isäntäväelle! Näihin kuvan tunnelmiin päättyi eilinen päivämme. Onko kauniimpaa kuin katsoa auringonlaskua meren äärellä...


Blogin oikeaan reunaan on taas ilmestynyt uusi kuva, Åblogit. Kerron siitä lisää lähipäivinä.
Hyvää yötä, kauniita unia, auringonlaskun kuvia!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, ja olipas tosi ihanat kupit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, ne kupit ovat tosi ihania ja erilaisia tekstejä löytyy aivan valtavat määrät; suomeksi, ruotsiksi ja enkuksi.

      Poista
  2. Kiinnitin ihan samaan asiaan huomiota, että onpa kauniit kupit. Ja kauniita kuvia muutenkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himoitsin Nanne noita kuppeja, samoin tosin myös saman muotoisia kulhoja (ilman korvaa tietysti), joissa myös oli ihania tekstejä kaikilla kolmella kotimaisella. Lopputuloksena päädyin tällä kertaa ottamaan vain kuvan kun en osannut päättää, mistä versiosta olisin pitänyt kaikkein eniten ;)

      Poista
  3. Ihana kuulla, että vietitte onnistuneen päivän Kustavin maisemissa!
    Savipajan ja vierasvenesataman alue on ihan ainutlaatuinen.
    Kesäillat meren äärellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain kaikista vinkeistä Teija! Ennen lähtöä kävin vielä blogisi puolella kertaamassa teidän päivän kulun ;) Savipajan ja vierasvenesataman maisemat ovat kyllä molemmat todella kauniita.

      Poista
  4. Kesän tunnelmaa ihanasti kuvissa ♡ näitä oli ilo katsella :-) nautitaan näistä ihanista päivistä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Seija, että oli kiva katsella. Päivä oli tosi mukava ja maisemat kauniit, toivottavasti ne välittyivät kuvistakin. Kiitos samoin, nautitaan näistä ihanista päivistä! Näitä voi muistella syksyllä sitten kun tuntuu, ettei päivä valkene ollenkaan ja räntää vihmoo vaakasuorassa ;)

      Poista
  5. Ihania kuvia ja varmasti ihania paikkoja! Upea tuo viimeinen kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon viimeisen kuvan hetki oli todellisuudessakin lähes satumainen JohannaL. Meri oli aivan tyyni auringon laskiessa ja värjätessä maiseman upeisiin sävyihin.

      Poista
  6. Aivan ihanat retket ootte tehneet! Ja kelit senkun hellii :) ..Mulla on pino lastauslavoja terassilla odottamassa pöydän rakentamista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on Miru kyllä mun luonto :D Meilläkin on pihalla yksi kivetty alue vailla kalusteita ja mietin nuo pöytäryhmät nähtyäni voisiko niistä saada jotain vinkkejä siihen.

      Poista
  7. Kivoja kesäkuvia ja tuo viimeinen kuva on ihana <3<3 Ei sitä kukaan sisällä istu kesäisin ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen kesä on sen verran lyhyt, ettei sitä tosiaan viitsi tuhlata sisällä istumiseen S ;) Viimeisen kuvan maisema oli sellainen, että olisin voinut jäädä katselemaan sitä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Joutsenkin sattui paikalle vielä kreivin aikaan.

      Poista
  8. Kesäretket ovat ihania. Yleensä hetken mielijohteesta syntyneitä ja täynnä positiivista latausta! Ihania kuvia. Ihan kuin itse olisi ollut paikalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta SJ, että extempore-retket tai sellaiset retket, joissa mennään aina sinne minne nenä näyttää ovat usein kaikkein parhaita. Kiitos, voi miten kauniisti sanoit kuvista *hymyilee täällä*!

      Poista
  9. Kustavissa on tehnyt mieli käydä jo kauan ja nämä kuvat ja juttu vain vahvistavat ajatusta. Meillä on ystäviä Uudessakaupungissa, ja monesti on ollut puhetta, että mentäisiin vaikka yhdessä, mutta kun harvoin nähdään, niin jotenkin ei raaski nipistää ajasta matkailuun...Noihin mukeihin minäkin iskin silmäni, savi muutenkin tuntuu mukavan aidolta materiaalilta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä molemmat alueet, joissa kävimme ovat tosi pieniä, mutta aivan ihania - ja aikaa niissä sai tällainen nautiskelija silti kulumaan koko päivän. Voin kyllä suositella jos liikut noilla kulmilla. Uudessakaupungissakin on kivoja paikkoja, etenkin näin kesäaikaan ;)

      Poista
  10. Ihania kuvia <3 Kustavi ja Peterzenin ranta on ihana retkikohde oli sitten liikkeellä autolla, pyörällä tai veneellä. Saaristolaispöytä on jotain uskomatonta, suussasulavia herkkuja aurinkoisella terassilla :)
    Kivoja kuvakulmalöytöjä olet myös bongannut. Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati <3 Nuo paikat kieltämättä inspiroivat oikein katsomaan maailmaa objektiivin kautta. Saaristolaispöytä minulla onkin vielä testaamatta. Me lounastimme kevyesti savipajan täytetyillä patongeilla :)

      Poista
  11. Ihania kuvia Anu! Nuo on just Kustavin lempparipaikkoja jossa pitää aina piipahtaa :)

    Kyllä blogista saa pitää vähän taukoakin välillä. Tekee jopa hyvääkin ja kesästä pitää nauttia ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura <3 Nautitaan nyt tosiaan kesästä, tankataan valoa ja lämpöä ja kirjoitetaan silloin kun siihen löytyy aikaa ja tuntuu hyvältä. Niinhän se toimii kaikkein parhaiten :)

      Poista