Bonjourno kaikki herkkusuut! Maistuisiko valkoinen pizza? Meillä hurviteltiin tällä viikolla ja syötiin päivälliseksi pizzaa KESKELLÄ viikkoa. Ai kauheeta.
Pizzahimotus alkoi kun ystävä kertoi tehneensä valkoista pizzaa ja kehui sen maasta taivaaseen. Ajatus ei tällä(kään) kertaa jättänyt rauhaan ennen kuin olin päässyt testaamaan ja maistamaan. Googlailin erilaisia ohjeita ja niistä yhdistelin omani.
Pizzapohjan tein durumjauhopussin ohjeen mukaan. Sekoitan pohjaan sekä vehnä- että durumjauhoja, sillä durumjauhon käyttö tekee pohjan kaulitsemisen todella paljon helpommaksi. Jokaisella on kuitenkin se oma lempitaikinansa pizzapohjaan ja sitä voi luonnollisesti käyttää tähän.
Juttu valkoisessa pizzassa - tai pizza biancossa - on se, ettei pohjan päälle levitetäkään tomaattikastiketta. Minun kastikkeeni oli purkki creme fraicea, jonne sekoittelin erilaisia tuoreita yrttejä: oreganoa, rosmariinia, persiljaa ja jonkin verran minttuakin sekä reilulla kädellä valkosipulia, muutaman pyöräytyksen pippuria ja hyppysellisen suolaa. Tämän kastikkeen levitin pizzapohjan päälle. Kastikkeen päälle asettelin tuoreita tomaattiviipaleita, mozzarellaa ja ohuet nauhat hyvää oliiviöljyä. Tämä setti sitten uuniin.
Pohjan valmistuttua koottiin pizzan päälle loput täytteet: keko rucolaa ja viipaleet parman- tai serranonkinkkua sekä vielä kevyt loraus oliiviöljyä ja pippuriropsautukset. Ja voi taivas mikä pizza, nam! Perheen epäilevät tuomaatkin olivat samaa mieltä ja lupa tehdä tätä pizzaa toisenkin kerran heltisi ilman aneluita. Muutama pala jäi vielä seuraavan päivän lounaalle, maut olivat tasaantuneet ja esikoisen kommentti oli, että tuntui kuin pizza olisi ollut vielä tuoretta pizzaakin parempaa. Samaa mietin minäkin. Tai sitten meillä oli vain hurja nälkä molemmilla.
Oletko sinä testannut valkoista pizzaa? Mitä pidit siitä? Mistä ihmeestä voisi löytää jonkun nonnan opettamaan italian keittiön salat... Olisi niin ihana oppia enemmän italialaisesta keittiöstä.
Lämpöä viikonloppuusi!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Jälleen ihana uusi resepti :-) ja näyttää kyllä eri herkulliselta :-) tässä tulee nälkä :-)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua ♡
Seija - stella vanilja
Mukavaa viikkistä sinullekin Seija! Ethän vietä viikonloppua nälkäisenä ;)
PoistaOi namskis, minkä näköinen pizza! Tuli ihan nälkää :))
VastaaPoistaTäytyy myöntää S, että itselläkin tulee nälkä näitä kuvia katsoessa. Minkä takia jauhelihakeittoa riittää aina moneksi päiväksi, mutta tällaiset herkut, joita voisi syödä useammankin kerran peräkkäikn loppuvat paljon nopeammin... ;)
PoistaIhan uusi juttu tämä valkoinen pizza, mutta näyttää kyllä niin herkulliselta että pitäisi kokeilla :)
VastaaPoistaMä olin jostain lukenut tämän tyylisistä pizzoista, mutta ystävän kertomus oli niin herkullinen, että oli pakko testata. Testaus kannatti - vaikka en kyllä epäillyt hetkeäkään, sen verran luotettava lähde suosittelulla oli ;)
PoistaHerkullisen oloista pizzaa. Ranskassa Elsassin alueella tehdään valkoista pizzaa, se kulkee nimellä liekkipiiras, yleensä päällä creme fraichea, pekonia, sipulia, suolaa, mustapippuria ja yrttejä. Sun pizzas muistuttaa aika paljon sitä.
VastaaPoistaVoi Eija, nyt heräsi uusi kuume! Noilla täytteillä täytyy tehdä uusi kokeilu ihan ehdottomasti ;)
PoistaKiva. Mulla kaalilaatikko uunissa ja sit tuun lukee tälläsistä herkuista. Ei sillä ettei kaalilaatikko olis hyvää, mut tää menee kyllä ehdottomasti kokeiluun :)
VastaaPoistaIhana -89 <3 Toivottavasti kaalilaatikko maistui :)
PoistaOli laatikko hyvää :) nyt pizzataikina kohoamassa ja creme fraiche maustumassa :)
PoistaNo hyvä ;) Toivottavasti myös pizza maistui, eikä tuottanut pettymystä!
PoistaOi kyllä maistui. Ehdottomasti menee uudelleen tekoon. Sanoisin että jopa parempaa kuin "oikea pizza".
PoistaVoi kun kiva kuulla! Mä tykkäsin kanssa ihan hurjasti tästä versiosta, mutta jännäsin kovasti sun mielipidettä :)
PoistaUuh, kuulostaa ja näyttää ihan älyhyvältä. En ollut ennen kuullutkaan Pizza Biancosta :). Kiitos tästä postauksesta!
VastaaPoistaOlepa hyvä Miia! Tällaiset uudet kokeilut ovat tosi kivoja ja on ihana löytää niiden kautta uusia herkkuja.
PoistaNams! Olen monesti miettinyt, että pitäisi tehdä valkoista pizzaa, jota olen kuullut kovasti kehuttavan. Tämä postaus vahvisti asian, pizza on varmasti suurta herkkua, testattavaksi menee! Kiitos reseptistä Anu!
VastaaPoistaSuosittelen Teija testaamaan kunhan kotiudutte reissusta :) Voi miten tekisikin mieli tehdä uusi pizza ja kokeilla erilaisilla täytteillä. Tähän päällehän kun voi heittää mitä tahansa mitä kaapista löytyy.
PoistaKiva ruokaidea ja muikea uusi blogituttavuus. Ripustaudunpas koukkuun! :) T. Teija Haaveita ja Heinäseipäitä -blogista
VastaaPoistaKiva Teijuliini kun ripustaudut koukkuun ;) Tervetuloa! Tulenpa tässä illan aikana vastavierailulle.
PoistaKuulostaapa hyvälle! Varmasti olisi ainakaan omaan makuuni, mutta hieman epäilen tuota meidän miesväkeä...Mulle tulee välillä kokatessa sellainen italialaisfiilis.;) Yhdestä ystävästäni epäilen, että hän on varmaan ollut edellisessä elämässä italialainen, kun tempperamenttiä riittää ja kaikki hänen tekemänsä ruoka on NIIN hyvää.;) Kyllä, nonnan oppiin lähtisin minäkin!:)
VastaaPoistaMeilläkin Taina K tuo herrahenkilö oli toinen noista tuomaista ("Miksi pitää lähteä säveltämään jotain uutta jos vanha on jo hyväksi havaittu?") ja koska kuopus oli toinen, tein varmuudeksi perinteisen pizzan toiseksi pizzaksi. Jostain syystä isomman tuomaan santsiannos oli kuitenkin nimenomaan tätä valkoista versiota ;) Kiva, jos saan susta kaverin sinne nonnan oppiin. Nyt ei enää puutu muuta kuin se nonna!
PoistaVoi ei, tätäkin täytyy kokeilla! Mistä mä kehitän ajan kaikkiin keittiökokeiluihini?? Täytyy varmaan jäädä töistä pois. ;)
VastaaPoistaNiin tuttu tunne Minna, että keittiökokeilujen todo-lista on pidempi kuin mitä mahdollisuuksia toteutuksiin on. Ja silti sitä välillä miettii, mitä tekisi kun ei aina haluta tehdä niitä samoja ruokia / leivonnaisia kerta toisensa jälkeen... ;)
PoistaEtsiskelin jotain uutta hyvää suolaisen reseptiä ja taisin juuri löytää sellaisen! Tätä on kyllä pakko kokeilla. :)
VastaaPoistaToivottavasti maistuu Sara! Itse jäin kieltämättä koukkuun tähän :) Juuri mietin, miltä maistuisi jos creme fraichen maustaisi yrttien lisäksi tuoreella chilillä...
Poista