keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Huokauksia hiekkarannalla

Yksi lomamatkamme tavoitteista oli päästä näkemään Tanskan dyynit. Parhaimmat dyynit ovat ymmärtääkseni pohjois-Tanskassa, mutta myös lännestä löytyy upeita kohteita. Oma aikataulumme oli melko rajallinen ja siksi etsimme dyynejä, jotka olisivat kohtuullisen matkan päässä Legolandista.


Olimme yöpyneet Legolandin päivän jälkeen Varde-nimisessä kaupungissa, noin 40 minuutin päässä Legloandista ja hotellilta oli parinkymmenen minuutin matka Vejers Strand -nimiselle rannalle, jonne seuraavana aamuna sitten suunnistimme. Tämä on se paikka, josta halusin vinkata sinullekin. Aika ilmeinen vinkki Tanskan matkaajalle, mutta huoh, niin ihana.

Rannalle ajettiin pienen kylän läpi ja kylän loputtua alkoi aivan mahtava hiekkaranta. Olimme paikalla aamulla heti kymmenen jälkeen, jolloin rannan alussa oli menossa zumbatunti ja sen lisäksi vain muutamia auringonpalvojia oli varannut omat paikkansa  rannan etuosasta.


Ranta oli laiskan mukavuudenhaluisen rantalomailijan unelma, sillä siellä pääsi ajamaan omalla autollaan haluamalleen kohdalle rantaa. Sen jälkeen vain takakoppa auki, filtti auton lähelle ja nauttimaan hienonhienosta hiekasta ja suolaisista aalloista. Meidän lähellämme ei ollut juuri ketään muuta. Aivan uskomatonta. Puolenpäivän tienoilla ranta alkoi kuitenkin täyttyä pikkuhiljaa, mutta edelleen lähimpään naapurileiriin oli matkaa useampi kymmenen metriä. Tällöin saimme naapuriimme myös tuossa yläpuolella olevassa kuvassa näkyvän saksalaisen merirosvoleirin. Oli aivan huippua, että eväät, kaikki pienet purkit aarteiksi löytyneille simpukankuorille ja kotiin muistoksi lähtevälle hiekalle sekä muut tarvikkeet olivat koko ajan aivan vieressä.


*Huokaus* Pilvetön, sininen taivas, aava meri, vaalea hiekka ja rinteessä heiluvat heinät olivat niin kaunis yhdistelmä... Aivan mahtava paikka; lapset nauttivat ja aikuiset nauttivat, tälläkin kerralla. Kun rantaelämää oli vietetty riittävästi, pakkasimme auton ja suuntasimme nokkamme kohti etelä-Ruotsia.

Helteistä ja auringon täyteistä keskiviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

24 kommenttia:

 1. Nuissa on kyllä maisemat kohdallaan :-) aivan unelman näköinen paikka ♡ tuolla viettäisi hetken jos toisenkin :-)

  Aurinko päiviä sinnekin ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit Seija sanat suustani! Miten noin yksinkertaiset asiat ja maisemat voivatkin olla niin kauniita ja rentouttavia.

   Poista
 2. Tuo pala Tanskaa on kokematta. Aivan ihanaa! Olen suhannut autolla kohteesta toiseen = lentokentältä messuille. Tanska on kyllä koettava lomamielessä ja maaseudulta rannoille. Kiitos näistä re ntouttavista tunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin työmatkat suuntautuivat yhdessä vaiheessa tosi usein Kööpenhaminaan, mutta loppu Tanska on ollut tähän asti tuntematonta aluetta. Tämä lomailu tuolla alueella ei jää varmasti viimeiseksi. Niin paljon upeita paikkoja jäi vielä tutkimatta. Kiva jos pieni nojatuolimatkakin toi rentoutusta Kati <3

   Poista
 3. Teillä on ollut kyllä ihana lomareissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiivis paketti ja paljon kilometrejä, mutta kieltämättä nuo pysähdyspaikat olivat kyllä kaikkien kilometrien arvoisia rva Lahoa rautaa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös JohannaL! Mahtaisikohan tuollaiseen kyllästyä koskaan, jos samanlainen olisi lähempänä kotia... ;)

   Poista
 5. Upeita rantatunnelmia! Olen aina haaveillut vuokraavamme kesämökin Tanskan dyyneiltä,
  nuo valkohiekkaiset rannat houkuttavat kovasti.
  Teidän Tanskan matka on ollut ihan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin Teija aika unelmaa! Tuossa melko lähelläkin oli upeita kaislakattoisia mökkejä vuokrattavana, myös lyhyemmiksikin ajoiksi, eivätkä hinnat olleet ollenkaan pahoja. Harmitti vain, että loma-aikamme varmistui niin myöhään, ettei varauksia ehditty tehdä hyvissä ajoin, emmekä päässeet enää sellaiseen mökkiin. Ehkä hyvä niin, sillä voi olla, ettei minua olisi saatu lähtemään siitä mökistä millään ;)

   Poista
 6. Ihanalta näyttää! Toivottavasti Ruotsin puolella hyvät säät jatkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät suosivat ja hellivät meitä Sanna koko matkan. Ihan mahtavaa! Koko matkan ainoat sateet tulivat viimeisellä ajopätkällä Tukholmaan, mutta perille Tukholmaan päästyämme paistoi jo taas.

   Poista
 7. vohoo, mikä paikka pysähtyä hetkeksi. Aika luksukselta näyttää dyynit!! ♡ ♡ Loistavaa jatkoa lomalle teille Ruotsiin!! Aurinkoista loppuviikkoa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin just Jenni :) Oli kyllä ihana paikka. Mahtavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Ihana paikka! Ja varmasti loistava lomailla noissa maisemissa. Ihan kuin etelässä!! Legoland olisi varmastikiva paikka käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan SJ kuin etelässä, mutta vain paljon lähempänä. Legolandissa riittää nähtävää ja koettavaa: upeita rakennelmia ja Legomaailmoja, huvipuistolaitteita ja vielä splash-alue viilentämään hellepäivän kävijöitä.

   Poista
 9. Samoilla nurkilla on pyöritty.:) Olikin Legolandissa todella paljon suomalaisia, törmäsin jopa vanhaan lukiokaveriini sattumalta! Upeat on maisemat...Meiltä jäi rantaelämä tällä kertaa väliin, vaikka olimme kyllä varanneet uikkarit mukaan, mutta ei sitten jaksettu raahautua. Näitä kuvia katsellessa vähän harmittaa oma viitsimättömyys, mutta onpahan syy mennä Tanskaan uudelleen!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä? Aika hauskaa Taina K! Minä en tainnut huomata kuin yhden suomalaisperheen meidän lisäksemme, eikä parkkialueellakaan näkynyt kuin pari muuta suomalaisautoa, vaikka paikka on selvästi suomalaisten suosiossa. Nyt on sitten pieni siemen kylvetty uutta Tanskan matkaa varten ;)

   Poista
 10. Oi ihanuutta, mitä maisemia! Nuo dyynit ovat olleet myös minulla haaveiden kohde, mutta tällä(kään) kertaa emme dyyneille asti päässeet omalla reissullamme. Aikaa olisi tällä kertaa ollut, mutta kylmä sää ja lasten into istua autossa ei ollut huipussaan enää Tanskassa, joten tyydyn nyt vaan ihailemaan upeita kuviasi ja jatkamaan haaveilua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisella kertaa sitten Riikka :) Eivätpä nuo olisi olleet samanlainen kokemus, jos ilma olisi ollut kylmä.

   Poista
 11. Aivan ihania kuvia <3 <3 Oikein kesäinen fiilis jäi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi S <3 Uskoisin, että palaan näihin kuviin vielä monesti syksyn ja tulevan talven pimeyden aikana...

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Eikä tarvitse edes matkustaa monien, monien lentotuntien päähän Ansku :)

   Poista