keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

DIY Muistitaulun tuunaus

Kesää ja koululaisten lomaa on vielä reilusti jäljellä, mutta pikkuhiljaa on kiva aloittaa myös eskarilaisen huoneen päivitys koululaisen huoneeksi. Meillä tuo päivitys alkoi muistitaulusta. Nyt on tulevalle lukujärjestykselle ja muille tärkeille papereille ja kivoille kuville paikka valmiina.


Ostimme ruskean halpisperuskorkkitaulun ja suhuttelin sen mustaksi. Joku vinkkasi, että jos maalaa pensselöimällä, kannattaa laittaa maalin joukkoon hieman vettä, jotta maali ei kuivuttuaan lähde lohkeilemaan käytössä. Mietin ensin olisiko korkkia pitänyt hieman kostuttaa ennen maalausta ja suhutella se vasta sitten, mutta päädyin suhutteluihin ilman kostuttamista.


Taulun alareunaan liimasimme raidan askartelukaupasta löytynyttä tarrapohjaista magneettinauhaa. Nauhalle pääsivät heti tytön itse tekemät magneetit. Odotukseni tuolta magneettinauhalta olivat hieman suuremmat. Ainakaan näitä magneetteja se ei napannut oikein kunnolla kiinni, mutta eivätköhän ne siinä kuitenkin jaksa pysyä.


Lopuksi vielä puuvillanarusta ripustuslenkki ja taulun toiseen reunaan samaisella narulla roikkumaan pieni koukku tärkeimmille koruille ja taulu on valmis seinälle. Ensimmäisten joukossa taululle pääsi printtikortin vierelle uunituore, tärkeääkin tärkeämpi uimakoulun uintimerkki.

Huomasitko muuten, että blogi on saanut kaksi ihanaa yhteistyökumppania: Kotilaiturin ja Magia Graphicisin? Nyt molempiin näihin kivoihin suosikkiputiikkeihini pääsee helposti klikkailemaan itsensä kylään myös tästä Arjen timanttien kautta. Vinkkinä vielä, että Kotilaiturilla alkoi juuri heinä-ALE ja verkkokaupasta löytyy uusia alennettuja ihanuuksia, mm. Blossom-tuotteet -20% koko heinäkuun. Lisäksi ALE ulottuu myös toimituskuluihin asti: kirje 2 € ja paketti 7 €. Kannattaa käydä tekemässä löytöjä!

Niin on sitten heinäkuun toinenkin päivä jo illassa. Päiväohjelmassa oli tänään hammaslääkärikäynti ja pikkuhiljaa alkaa tunto palailla kasvojen vasemmallekin puolelle. Lohjennut hammas osoittautuikin ikävämmäksi jutuksi ja tiedossa on ainakin kaksi lisäkäyntiä ja juurihoitoa. Hjälp! Ei sitten yhtään kiva tällaiselle hammaslääkärikammoiselle (jolla ei ole tähän ikään juurikaan ollut reikiä...).

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

23 kommenttia:

  1. Vau, tosi hyvä idea ja hieno lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JohannaL! Taulu on jo kovassa käytössä pikkuneidillä :)

      Poista
  2. Taulusta tuli tosi hieno :-) hyvä tuunaus :-)

    Täällä on samanlainen hammas projekti kesken enkä tykkää yhtään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuunailu on hauskaa kun saa oman näköisiä lopputuloksia - tosin väliin tulee aina joitakin hutejakin ;) Voi äh Seija, vai olet kohtalotoveri. Tsemppiä sinne! Hampaat on pakko saada kuntoon, mutta miksi se on niin ikävää puuhaa...

      Poista
  3. Kiva idea maalata korkkitaulu! Myös ripustus on ollut meillä ongelma, joten ehkäpä saan varastosta yhden muistitaulun viimein käyttöön, onneksi on nämä blogit olemassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Taina K kun sait inspiraation ja toivottavasti myös taulun käyttöön :) Jos blogit tekevät niitä paljon puhuttuja tarpeita, niin on niistä hyötyä ja iloakin!

      Poista
  4. Kivoja ja tärkeitä juttuloita pienelle koululaiselle <3 ....Tuosta kellosta palautui hyvin mieleen poikasen kaksi ensimmäistä kouluvuotta - hän ymmärsi kellonajat, mutta ei sitä milloin oli lähdettävä kouluun. Joten jokainen lähtö hoitui aina luurin kautta työpaikalta käsin :) Kolmas luokka sujui jo ilman lähtövarmistuksia. Ja tuo hammashoito-kammo, tuttu tunne , joka osoittautuu aina turhaksi käynnin päätyttyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta rva Lahoa rautaa, että pienet jutut ovat tosiaan tärkeitä. Muistan omastakin lapsuudesta miten pienet koulun alkamisen valmistelut olivat isoja juttuja; uudet hajukumit ja mahdollisesti uusi penaali tai reppu jne. Työkavereilla on varmasti välillä hymyissä pitelemistä kun kuuntelevat pienten koululaisten vanhempien puheluja kotiin arkiaamuisin. Tuo lähtövarmistelu kuulostaa niin tutulta ;) Toisaalta ne ovat ihania aikoja muistella.

      Poista
  5. Onpas hieno lopputulos, ja ihanan söpöjä omia pieniä taideteoksia! ;) Tosi nättiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, arvaa riittääkö meillä noita omia taideteoksia ;) Nyt on kiva kun on yksi paikka lisää, johon niitä voi kiinnitellä tärkeiden lippulappujen väleihin somistukseksi.

      Poista
  6. Oho, tämähän ratkaisee meidän muistitauluongelmat, minä kun en ole niitä kelpuuttanut koskaan niiden värin vuoksi :D Loistava idea siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että sait täältä idean M! Musta on aina musta ja Magia Graphicsin sanoin: People who say black is a SAD colour have NO taste. At ALL ;)

      Poista
  7. Loistava idea tuollainen koululaisen muistitaulu! Meidänkin poju menee ekalle luokalle ja
    koulupöydän hankinta edessä. Muistitaulu sopisi hienosti pöydän yläpuolelle. Musta on niin
    cool, taidanpa kopsata tän ihkun DIY-vinkin, kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinun poikasi on Teija saman ikäinen, hauskaa! Teilläkin eletään sitten jännittäviä aikoja. Meilläkin puuttuu vielä koulupöytä ja tänään olen maalannut omaa lapsuuden sänkyäni, jotta se saadaan myös tuonne kuopuksen koulutytön huoneeseen. Hauskoja askarteluhetkiä!

      Poista
  8. Hyvältä näyttää ja tuo vaijerikin on kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granitin vaijeri on ollut tosi kiva käytössä Syvältä.Sanna. Siinä on roikkunut vaikka mitä Bruno-mandariinien tarrakeräilypaperista omiin taideteoksiin asti. Pidän siitä itsekin kovasti.

      Poista
  9. Muistitauluaskarteluja siis ilmassa S ;) Tosi kiva idea tuo sinun ideasi! Kävin heti kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  10. Vau, tykkään! Taas ihanan helppo DIY-idea. Kiitos näistä! Ja tuo itse tehty Keep calm on niin suloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonja, helpot ja nopeat ovat erikoisalaani ;) Keep calm -tartunta on saatu isosiskolta, joka värkkää Instaan erilaisia keepcalmeja puhelimen sovelluksella. Pienemällä on oma puuvärisovelluksensa samaan hommaan :)

      Poista
  11. Heippis, mulla tuo samainen tuunaus ajatuksen asteella vasta :)
    Pohdiskelinkin, että millä maalilla tuon laittaa, eipä tarvitse kapsahtaa katajaan, onko tuo muuten ihan perusmatta spray, jolla veditte pinnan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo spraymaali on aina niin helppo valinta :) Omani oli ihan perusmatta kuten epäilitkin. Maalaus- ja tuunausinspiraatiota!

      Poista
  12. Moikka Anu! Tämä on kyllä aivan mahtava! Menee kyllä toteutukseen täälläkin, koska pitäähän sitä ehdottomasti myös 4 kk ikäisellä pojalla olla oma muistitaulu! ;) Noissa magneettiteipeissä on tosiaan heikohko "imu" (hehe, termit kunnossa!). Vois auttaa, jos itse tekemiin magneetteihin liimais extra strong -magneetin... Ne on melko tujuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka! Toki pitää olla, sehän on selvä ;) Teippi oli tosiaan pieni pettymys. Tuo heikko imu (oikein hyvä termi, hih) oli molemminpuoleinen, sillä teipin liimanauha ei myöskään pitänyt ja nyt koko nauha on irti. Toki nauhan saisi varmastikin liimattua takaisin tauluun. Toistaiseksi tytsä on kuitenkin pärjännyt kiinnittämällä magneettinsa toisiin paikkoihin ja tämä taulu on puhtaasti muistitaulu.

      Poista