perjantai 30. joulukuuta 2016

Lakritsimantelit | Vieläkö herkkuvatsassa on tilaa?

Meillä koko perhe on aivan hulluna erilaisiin maustettuihin manteleihin. Joulun alla meillä on ollut jo monena vuonna tapana tehdä "Saksan manteleita", mutta tänä vuonna resepti vaihtui.




Turun Sanomista löytyi nimittäin ohje lakritsimanteleihin. Mantelit paahdetaan ensin uunissa ja sen jälkeen ne pyöritellään valkosuklaassa ja lakritsi-kaakaojauhesekoituksessa. Kuulostaa hyvältä, eikö?

* * * * *

LAKRITSIMANTELIT

150 g kuorellisia manteleita
150 g valkosuklaata
1,5 tl kaakaojauhetta
1,5 tl lakritsijauhetta

Paahda manteleita pellillä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kaakaojauhe ja lakritsijauhe.

Sulata suklaa. Kaada mantelit sulaneen suklaan joukkoon ja nosta mantelit haarukan avulla leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki. Pyörittele lopuksi kaakao-lakritsijauheseoksessa.

* * * * *




Kuten manteleistani näkee, en nostanut niitä haarukalla suklaan joukosta, vaan kauhoin lusikalla ja irroittelin niitä sitten hieman jäähtyneen suklaan joukosta puhtaammalle kohdalle leivinpaperia. Pieni viitseliäisyys olisi tehnyt ison muutoksen esteettiseen puoleen... Alkuperäisen ohjeen kuvassa mantelit näyttivät paljon kauniimmilta.

Maku laktritsimanteleissa oli kuitenkin erinomainen. Herkkukiintiö alkaa varmasti olla jo yhdellä jos toisellakin aika täynnä, mutta jos herkut vielä maistuvat, sopivat lakritsimantelit vaikka uudenvuoden kuohuvan vierelle. Ja voihan näitä tehdä vaikka ihan sen takia, että jouluisen mantelipussin pohjalle on jäänyt vielä jämiä. Täytyyhän pussinpohjat nyt käyttää pois kaapeista pyörimästä...

KIITOS kaikille teille ihanille, jotka olette blogiani lukeneet ja etenkin kaikille, jotka olette jaksaneet / viitsineet / ennättäneet jättää vielä kommenttiakin, muiston käynnistänne. Olette tärkeitä ♥

Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja iloista tuiketta ja pilkettä alkavalle uudelle vuodelle 2017! 

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

24 kommenttia:

  1. Namskis! Kohta kyllä täytyy tehdä toppi tälle kaikelle herkulle, mitä napaansa on laittanut viimeisten viikkojen aikana, mutta taidan tehdä ennen toppia näitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta kaima :) Stopin tekeminen ei ole ihan helppoa kun on päässyt taas oikein kunnolla herkkujen makuun. Tsemppiä meille!

      Poista
  2. Sain joululahjaksi suklaan tekoainekset ja eilen ostin kotiin myös kaakaovoita ja -massaa, tarkoitus tehdä suklaata jossain vaiheessa ja käyttää omia marjoja siihen. Ihania on kaikki herkut näin joulun aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa ihanalta Aikku! Jouluun liittyy valtavasti herkkuja, suolaisia ja makeita. Nyt alkaisi ainakin täällä olla pikkuhiljaa paluu parkeen. Kääk :) Tosin tuo sinun suklaasi on terveellinen herkku, joka taitaisi olla aika paljon sallitumpaa näin joulun jälkeenkin.

      Poista
  3. Ja vielä toinen herkkusesepti! NäitäKIN on pakko testata, mut taidan nyt kuitenkin nukkua ensin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, viime kerralla sinulla olikin Heidi melkoinen starttinopeus :D

      Poista
  4. Oi mitä herkkuja! Meiltä löytyisi pähkinäsekoitusta, miksei tätä voisi niihinkin testata :) Kiitos Anu reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varmasti testata pähkinöilläkin Jenni. Eipä kestä - toivottavasti tykkäät :)

      Poista
  5. Nam, mantelithan ovat terveellisiä. Jos vielä vaihdan valkosuklaan raakasuklaaseen, niin tästä tulee terveysruokaa - ei tarvitse tuntea edes huonoa omaa tuntoa herkutellessa. Kiitos mukavan iisistä reseptistä :)
    Hyvää uutta vuotta toivotellen, C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän sen sanoit Celia :) Raakasuklaa olisi myös varmasti hyvää manteleiden päällä ja silloin puhutaan tosiaan jo terveysruuasta. Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  6. Lakritsimantelit kuulostaa kyllä aivan tosi herkullisille, pitää varmaan joskus vielä itsekin testata! Ihanaa vuotta 2017 sulle :)

    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja olivat ja sen verran tiuhaan kävi kulhossa useamman käsi, että maistuivat monelle muullekin kuin vain itselleni ;) Oikein hyvää tätä vuotta sinullekin Fiiia!

      Poista
  7. Varmasti hyviä! Mieheni rakastaa lakritsia, joten taidanpa tehdä näitä vielä joku kerta.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös miehen herkkua kaikki missä on lakritsia :) Ihanaa alkanutta uutta vuotta sinullekin Marianna!

      Poista
  8. Voi mitä herkkuja! Miten sitä kaikkia ihanuuksia eteen tupsahtaakin, juuri kun on herkkulakossa?
    Täytyy palata ohjeeseen myöhemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hops, täältä oli jäänyt muutama kommentti vastaamatta - pahoittelut. Eikös se niin mene, että kun on herkkulakossa, ei muuta näekään kuin herkkuja ;) Peukkuja lakollesi Souliina!

      Poista
  9. Kiva ohje, menee testiin. Mä rakastan myös pähkinöitä ja manteleita.
    Mukava blogi sinulla, tervetuloa kylään :)

    Maiccu
    https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi

    VastaaPoista