keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulumusiikin TOP 5

Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti tunnelmointi: kynttilät, hämyisä valo ja musiikki - no, totuuden nimissä myös pienet (?) herkut. Monet suosikkilevyistäni ovat soineet jo useampia vuosia. Huomaan myös, että joitakin levyjä kuuntelen jo reilusti ennen joulua, toiset kuuluvat lähemmäs aaton aikaa.
Olen jo aikaisempina blogijouluinanikin suunnitellut, että postaan lempijoulumusiikistani, mutta tänä vuonna on näköjään vihdoin tämän listan aika.


Tässä siis omia joulumusiikkisuosikkejani. Kerrothan kommentteihin oman joulumusiikkikärkesi. Koskaan kun ei ole liikaa hyvää musiikkia tiedossa.


 
 
 1. Joulunaikani alkaa Michael Bubblén Christmas -albumilla (2012). Musiikki siinä on ihanan soljuvaa ja kevyttä. Vaikka monet lauluista ovat vanhoja tuttuja, on toteutus kuitenkin sellaista, ettei siihen kyllästy, vaikka kuuntelukertoja olisi moniakin.
 2. Toinen suosikkini, jota kuuntelen jo hyvissä ajoin ennen joulua on Rod Stewartin Merry Christmas (2013). Karismaattisen raspikurkun joulumusiikki sopii loistavasti tunnelmointiin.
 3. Kun joulu alkaa lähestyä lisään soittolistaan Carolan Jul i Betlehemin (1999). Kävin tuon levyn julkaisemisen aikaan Carolan joulukonsertissa ja konsertin tunnelma on aina mielessäni tätä levyä kuunnellessani. Ehdoton suosikkini tältä levyltä on Carolan oma Himlen i min famn. 
 4. Tomi Metsäkedon Kuului laulu enkelten (2010) on myös yksi kestosuosikeistani. Myös Metsäkedon joulukonsertin olen käynyt kuuntelemassa monena, monena vuotena. Hänen äänensä on kuin tehty joululauluihin.
 5. Top vitoseen mahtuu vielä Wavemusicin Christmas4-levy. Nuo listani kaikki muut levyt löytyvät Spotifystäkin, mutta tätä en ole sieltä löytänyt. Muiden Wavemusicin levyjen tapaan tämä on hyvää taustamusiikkia tunnelmointiin. Levy on oiva valinta myös joulustressinpurkureseptiini eli tumppusukat jalkaan, pieni lasi portviiniä ja tämä levy soimaan taakse.  Takkamme edusta poikkeaa tällä hetkellä aika paljon kotimme muusta sisustuksesta. Takan edustan nahkarahit muuttivat uuden sohvan tultua uuteen kotiin ja nyt takan eteen on etsinnässä uusi tuoli. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan!

Jouluaikaan perinteet ovat kuitenkin vahvasti läsnä ja paikalle sopii minusta nyt tuo miehen mummon vanha tuoli pehmeällä lampaantaljalla pehmustettuna. Viereisen pöllijakkaran päällä oleva Tarja Ritari Designin suomenlampaantaljasta tehty Lumituikku on kuin pieni tuulen tuivertama lumikasa kannon nokassa. Luonto inspiroi ♥

Mukavaa, tunnelmoinnin täyttämää joulunalusaikaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. Rakastan a cappella musiikkia, joten Rajaton yhtyeen jouku cd:stä tykkäsin.
  Ihanaa loppuviikkoa Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajattoman joulut ovatkin ihania! Samoin Club for fiven. Ne olen unohtanut kokonaan. Täytyykin lisätä heti soittolistalle. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin Outi!

   Poista
 2. Kaikki ihan tuntemattomia minulle! Täytyy käydä Spotifyssa kuuntelemassa, kun alkaa Joulurauma tulemaan jo korvista ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on oma joulukanava siellä Heidi, vau! Mutta jep, käy kurkkimassa näitä Spotifyn puolella siinä vaiheessa kun haluat vaihtelua.

   Poista
 3. Kotimainen kaihomielisyys kolahtaa. Varpunen jouluaamuna is the best. Byääääääh!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snif *pyyhkii silmäkulmiaan*, todellakin kolahtaa täälläkin Saara. Kauneimmat joululaulut kirkossa on minulle paras paikka kuunnella (ja laulaa) tuota osastoa. Siellä kuulin ensimmäisen kerran myös tarinan tuon joululaulun sanojen takaa ja sen jälkeen ei Varpusen kuunteleminen ole enää onnistunut sitäkään vähää kuivin silmin.

   Poista
 4. Takan edusta vanhoine tuoleine ja taljoineen näyttää niin kutsuvalta!
  Mä hommasin hiljattain olkkariin nojatuolin, josta tuli oitis meidän
  kaikkien lempparipaikka. Nyt kilpaillaan iltaisin siitä kuka ehtii parhaan
  paikan valloittamaan :)
  Täytyykin käydä Spotifyssa kuuntelemassa sun vinkkaamiasi joululevyjä,
  jouluaskareiden tekeminen on mukavaa, kun taustalla soi kauniit juhlakauteen
  sopivat kappaleet.

  Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kiva nojatuoli olisi tuohonkin haussa ja voin kuvitella, että siitä tulisi yhtä kilpailtu paikka kuin teilläkin Teija :) Täytyypä tulla kurkkaamaan vilahtaako tuo teidän tuoli postauksissasi josko saisin ideaa siitä meillekin... Tunnelmallista joulunaikaa Teija sinulle ja koko teidän perheelle myös ♥

   Poista
 5. Radio Aaltoa olen nyt kuunnellut, kun ne soittaa joulumusaa...hitsi vie, en vaan tiiä biisien nimiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on Aalto yleensä autossa päällä. Sieltä on tullut tosi hyvää joulumusiikkia -- ja autossa on kiva laulaa joululauluja yksinään ajellessaan. Handsfree vain korvaan, niin ei tarvitse pitää taukoa liikennevaloissakaan, vaikka vieressä olisi toinen auto :)

   Poista
 6. Kiitos kivoista musiikkivinkeistä! Bublen Christmas on soinut viime aikoina ja olen samaa mieltä, että se kestää toistoa aina vaan! Hyvillä mielin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bubble on tosiaan kivaa musiikkia ja sellaista, että siitä tulee hyvälle tuulelle. Ihanaa joulunaikaa Tuija teille ♥

   Poista
 7. Minä myös kiitän joulumusiikkivinkeistä! Itse soittelen jouluna Spotifystä, mitä satun löytämään. En ole oikein osannut etsiä mitään tiettyä. Näistä on hyvä aloittaa! Iloista joulun aikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spotifyssä on joululistoja tosiaan vaikka kuinka. Yksi niistä soi minullakin nyt taustalla. Ihanaa kun musiikissa on mistä valita eri fiiliksiin ja mieltymyksiin. Mukavaa joulunaikaa sinullekin ♥

   Poista
 8. Joululaulut on tärkeä osa joulua. Suosikkeja en osaa sanoa, niitä on niin paljon :) Ihanaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikit vaihtuvat täälläkin oman fiiliksen tai halutun tunnelman mukaan. Ihania joululauluja ja ylipäätään hyvää joulumusiikkia on tosiaan paljon.

   Poista