perjantai 19. joulukuuta 2014

Kylässä kauniissa joulukodissa

Jos olet lukenut blogiani jo syksyllä, saatat muistaa ystävän toivomuksen esitellä kauniita, tavallisten ihmisten koteja. Tässä postauksessa meille avautuvat kauniin joulukodin ovet.


Kodissa asuvat perheyrityksessä työskentelevien vanhempien lisäksi 10- ja 13-vuotiaat tyttäret, sekä 17- ja 19-vuotiaat pojat. Perhe on muuttanut vuonna 1962 rakennettuun kotiinsa vuonna 1997 ja taloa on remontoitu vuosien mittaa paljon - kuten kuvistakin näkyy.


Tässä kodissa yhdistellään mielellään uutta ja vanhaa, tehdään itse ja tuunataan. Perheen äiti on esteetikko päästä varpaisiin. Erilaisten asetelmien tekeminen on hänelle mieluista vastapainoa työpäivien tietokoneen äärellä istumiselle ja kodista löytyykin paljon mitä upeampia taidokkaasti tehtyjä astelmia. Huomasinkin kuvia kamerasta purkaessani, että olen keskittynyt kuvaamaan ihania yksityiskohtia ja yleiskuvat kodista jäivät pienemmälle.


Eteistilojen jälkeen siirrytään keittiön puolelle. Keittiö ja ruokailutila ovat yhtenäistä tilaa. Toisessa päässä pitkän mallista huonetta on perheen aamiais- ja välipalapöytä - toisessa päässä huonetta pitkä ruokapöytä. Yksi tuon tilan ehdottomista helmistä on vanha astiakaappi. Myös sen sisälle rakennetaan oma joulu nisseineen ja tuikkuineen. Ihana.


Keittiön vierestä löytyy olohuone ja lisää kauniita asetelmia ihanilla tasoilla. Olohuoneen kulman takana on tunnelmallinen takkanurkkaus vanhoine sohvineen.


Tyttöjen huoneissa jatkuu kodin kaunis tunnelma ja molempien neitien sängyt olivat kutsuvan näköisiä lekottelupaikkoja. Nuoremman tytön huoneessa vaatteet säilytetään yhdessä kodin aarteista, vanhassa vaatekaapissa.


Tällainen joulukoti. Ihana, eikö. Kiitos perheelle kun saimme tulla kylään. Sinisen sävyiset ja rakeiset kuvat eivät anna täyttä oikeutta kodille, mutta katsottehan kuvia sellaisten silmälasien läpi, jotka antavat anteeksi edelleen jatkuvan hieman hämärässä kuvaamisen harjoitteluni.


Yhdessä joulukoirien Sulon ja Viivin kanssa toivottelemme sinulle ihanaa, kaunista ja inspiroivaa joulunalusviikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Hieman liippaa läheltä meidän viimeisimmät postauksemme :D Mutta kodit erilaiset, kummatkin omalla tavallaan oikein kauniit ♥ Ihania tällaiset vierailut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa tosiaan yhteensattuma! Viime aikoina on tosiaan liipannut yksi ja toinenkin asia läheltä Miru ;) Kauniissa kodeissa on aina ihana vierailla ja kerätä inspiraatiota itsellekin.

      Poista
  2. Aivan ihana joulukoti, täynnä ihania yksityskohtia!
    Upea tuo vanha lipasto, jonka päällä kauniita
    hyasinttejä ja kynttilöitä. Kipsinen peuranpää kruunaa
    kokonaisuuden, lovely!
    Suloisia ovat myös joulukoirat, luulin niitä ensinäkemällä
    pehmoleluiksi :-)

    Rentoa perjantai-iltaa Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kodissa ihania yksityiskohtia todellakin riittää Teija. Ja vaikka yksityiskohtia on paljon, on niiden ympärilläkin niin paljon tilaa, etteivät ihanuudet tunnu yhtään liialta, vaan juuri sopivalta. Joka kerta tässä kodissa huokailuttaa ja pääni pyörii kun ihastelen kaikkea kaunista. Ja joulukoirat, voisivat hyvin olla pehmoja ;) Leppoisaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  3. Kauniilta näyttää! Eikä näissä kuvisa todellakaan ole mitään vikaa.:) Hyvää viikonloppua Anu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos kiitos Taina :) Itseä vain turhauttaa kun kuvista ei tule sen näköisiä kuin haluaisi. Mutta koti on kaunis minustakin. Mukavaa viikkistä sinullekin!

      Poista
  4. Onpa ihanannäköinen Joulukoti :) Varsinkin nuo sukset ulko-ovella kolahti. Terveisiä myös Sulolle ja Viiville.

    Mulla on muuten vähän samantyylinen juttusarja pyörinyt blogin alusta lähtien - sisustuskahvilla. Ystäväpiirin ja tuttujen kodeista vaan saa niiiiin paljon inspiraatiota <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, arvaapa Miina kuka alkoi nuo sukset nähtyään miettiä, löytyisikö vanhempieni varastosta vielä minun tai siskoni vanhat puusukset... Sukset kolahtivat siis myös tänne. Terkut menevät perille joulukoirille, kiitos heidän puolestaan. Kiitos kun vinkkasit sisustuskahveistasi! Täytyypä tulla kuokkimaan ja hakemaan inspiraatiota :)

      Poista
  5. Kauniilta näyttää. Punatiiliseinässä on jotain mikä minua erityisesti kiehtoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo punatiiliseinä on todella kaunis Anu. Se on vastassa heti kun astuu ulko-ovesta sisälle ja ensivaikutelma kodista on heti täysi kymppi.

      Poista
  6. Kauniilta näyttää. Tuollaisessa kodissa haluaisin itsekin joskus asustaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaan Suvi tunteesi :) Pidän itsekin tuosta kodista todella paljon.

      Poista
  7. Ihana, ei muuta voi kuin huokailla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huokaillaan Riikka yhdessä. Tämän kodin sisustaja jaksaa laittaa yksityiskohdat kohdilleen viimeistä piirtoa myöten ja se näkyy.

      Poista
  8. Kauniita kuvia kauniista kodista. Ihanaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  9. On kyllä kaunis joulukoti <3 ihanaa, että pääsit vierailulle ja jaoit myös meille palasia ihanasta tunnelmasta tuolta <3 leppoisaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin tosi iloinen kun sain luvan julkaista kuvia tästä kodista Jenni. Kiva että tykkäsit. Tunnelmallista ja kivaa alkavaa jouluviikkoa sinulle ♥

      Poista