maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuun ensimmäinen

Viime viikonloppu oli pienten joulusomistusten aikaa. Viime viikot ovat olleet todella tiivisohjelmaisia ja oli aivan ihanaa luoda käsillään jotain kaunista. Se, jos mikä rentouttaa.


Vanhat esineet eivät ole aikaisemmin olleet minun juttuni. Olen pitänyt niitä kauniina, mutta omaan kotiin ne eivät ole jotenkaan istuneet. Never say never. Kelkka on kääntynyt ja nyt en saa silmiäni irti vanhasta salaattikaukalosta, jonka löysin ystävän vinkkauksesta (kiitos Kati!) Pimeeltä Vintiltä Paattisilta. Pimeeltä Vintiltä on muuten kotoisin myös se päre, joka löytyy jouluverkostamme.

Tuo paikka on aivan ihana aarreaitta. Vanhan pihapiirin rakennuksissa on vaikka mitä kaunista. Osa esineistä on löytynyt noista rakennuksista, osa muualta. Itse lähdin täsmäostoksille etsimään taikinavakkaa / salaattikaukaloa / kalansuolausastiaa ja jossain vaiheessa oli pakko laittaa laput silmille ja sulkea silmät kaikelta muulta. Niin paljon inspiraatiota herättäviä esineitä tuolla Pimeellä Vintillä oli. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa jos liikut sillä suunnalla!


Sieltä löytyi tämä ihana, yhdestä puusta veistetty salaattikaukalo, johon katoin miehen synttärikahveilla tarjottavaa ja joka nyt sai sisäänsä jouluisen asetelman. Koti on edelleen melko hujan hajan, mutta onneksi nyt on ainakin yksi paikka, jota voi katsella hyvillä mielin. Eiköhän tämä hullunmylly saada tästä ympäriltäkin tällä viikolla pikkuhiljaan taltutetuksi.


Olen melkoinen sieni imemään vaikutteita ympäriltäni. Kiitos silmieni avaamisesta näille vanhoille kauneuksille kuuluu kahdelle ihanalle blogiystävälle, upealle tyylitaiturille ja asetelmien tekemisen mestarille Villa Puomin Hannalle ja Kotilaiturin Katille. Teidän blogienne seuraaminen on herättänyt ihastuksen näihin kaunottariin ♥

Tunnelmaa alkaneelle joulukuulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


21 kommenttia:

 1. Todella kaunis asetelma ja ihanan lämmin tunnelma kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru! Toivotaan, että tuo sama tunnelma saataisiin leviämään tuolta pöydältä laajemmaltikin tähän kotiin ;) Juuri nyt tuntuu, että täällä sisälläkin tarvittaisiin lumikolaa siivousvälineeksi.

   Poista
 2. Onpa kaunis asetelma! Puun lämpö sopii hyvin kasvien kanssa ja on hyvä kontrasti valkoisille pinnoille.:) Enkä uskalla mennä tuonne linkkiosoitteeseen.;) Tunnelmallista joulukuuta Anu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kaikki kolme linkkiosoitetta ovat sellaisia, joissa voi tulla iso hurahdus Taina ;) Kannattaa miettiä tarkasti ennen kuin klikkaa *hih*. Ei vaan, ihania linkkejä ovat ja täynnä inspiraatiota. Tunnelmaa sinunkin joulunalusaikaasi!

   Poista
 3. Kuinkakohan monta kertaa olenkaan iloisesti hurutellut Pimeen Vintin ohi! Pitäisköhän sitä ens kerralla oikein pysähtyä katsomaan, jos sieltä tuollaisia aarteita löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarruta ihmeessä ensi kerralla Heidi! Paikka on aivan oma maailmansa ja siellä on valtavasti aarteita. Ja paikan pitäjältä sai ison avun kun kertoi minkä tyyppistä aarretta on etsimässä.

   Poista
 4. Kaunis asetelma. Kuvittele, minä olen onnistunut jo lähes nuivertamaan omat hyasinttini... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollenkaan vaikeaa kuvitella Sanna hyasinttien nopeaa nuivertamista. Veikkaan rohkeasti kahden viikon elinikää näille omilleni ;) Jos kastelet, ne kasvattavat pitkän varren. Jos et, kuivuvat kukat nopsasti. Taitolaji...

   Poista
 5. Hurmaava asetelma :) kuvissa on niin ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Tuo salaattikaukalo on upea alusta asetelmille. Tuntuu, että sen päällä melkein mikä tahansa näyttää hyvältä :)

   Poista
 6. Kiitos Anu ♥ Vanhojen aarteiden kanssa olen parantumaton. Mieheni mukaan nuuskija - haistan aarteet (vanhat romut) jo kaukaa :) Mukavaa, kun löytyi tuo kaukalo, sillä se on niin monikäyttöinen, kuten olet jo itsekin testannut :) Toimii vuodenaikojen mukaan enkä malta odottaa, mitä kaikkea kkäyttöä keksitkään.
  Hanna sai kaukalon taas uuteen lentoon ♥ Sinä taas olet niin ihana ja innostut kaikesta kivasta :) Hyvä me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun katsoin vielä uudelleen upeat kuvasi - olet muuten onnistunut niissä niin hyvin - huomasin siellä myös tutut tuikkukupit! Sopiipa ne hyvin tuohonkin :)

   Poista
  2. Ollapa itselläkin sinun nenäsi Kati :) Vai nuuskija... Adalmiinan Helmessä katsoimme samaa pöytää; minä en nähnyt siinä mitään - ennen kuin sinä napsit katsottavaksi vaikka mitä ihania. Toisilla on taito löytää isomman tavaramäärän keskeltä ne aarteet ja sinulla on se taito. Kotilaiturin tuikkukupit olivat tosiaan passeli lisä tuohon asetelmaan. Ne ovat muutenkin olleet kovassa käytössä.

   Poista
 7. Voi tätä ystävyyttä! On ollut voimaannuttavaa tutustua jokaiseen blogiystävään ja huomata lähellään olevan sielunsiskoja! Lämmin kiitos Anu kauniista sanoistasi ja tästä blogiystävyydestä! Niin on ilo jakaa ideoita ja saada niitä myös sinulta! Super kaunista teidän kodissa joulukuun ensimmäisenä! Suloiset joulukukat sammaleissa ja kaunis valo tuossa kuutiossa! Nautitaan tästä ajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olisi bloggaamista aloittaessaan uskonut, että yksi tämän harrastuksen (jota tehdään omassa ylhäisessä yksinäisyydessään) parhaita puolia tulee tosiaan olemaan aivan ihanat, uudet ystävät. Sielunsiskot, kuten Hannis sanoitkin ♥ Välttämättä ei tavata kovin usein, mutta silti tuntuu kuin olisi tunnettu aina. Kiitos sinulle siitä.

   Poista
 8. Kaunis asetelma ja mikä ihana pikkulamppu siellä pöydän reunalla valaisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Tuo valaisin on tosiaan ihana, kotimaistä käsityötä oleva kube. Kirjoittelen siitä lähiaikoina lisää :)

   Poista
 9. Oikein ihanaa adventtiaikaa! Kauniita juttuja ootkin puuhaillut viime aikoina :) Kunpa tässä itsekin ehteis jotain väkertämään, muutakin kuin hätäisesti valoköynnösiä sinne tänne :D

  Joulua odotellessa, ja kaikkia mukavia blogitapaamisia tulevaisuudessa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kiitos Teija teidänkin perheelle ♥ Voi kuule, eiköhän sulla ole noita erilaisia väkertämisiä riittänyt enemmänkin kuin omiksi tarpeiksi tässä syksyn aikana ;) Nautitaan kynttilöistä ja niistä valoköynnöksistä! Joulu tulee niilläkin. Ja tosiaan: ihania blogitapaamisia odotellessa :)

   Poista
 10. Onneksi olkoon uuden ihanan kaukalon johdosta! Itselläni on melko samanlainen
  asetelma siinä kaukalossa, jonka ostin Adalmiinan Helmestä.
  Tuo Pimee Vintti kuulostaa paikalta, jonne täytyy päästä ostoksille. Ties mitä
  aarteita sieltä löytyykään!
  Ihanaa joulukuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Sinun kaukalosi olikin se viimeinen pisara tähän omaan kaukalotarpeeseeni :) Ehkä sen tiesitkin. Tee ihmeessä retki Pimeelle Vintille. Olen varma, että tulet löytämään aarteita. Lisäksi paikassa on hyvällä tavalla tosi jännä tunnelma. Sitä ei osaa oikein selittää, mutta tuntuu kuin hyppäisi toiseen maailmaan kun astuu pihapiiriin. Tai ainakin minulle tuli metkan taianomainen olo ja fiiliksen kruunasi koleana päivänä puuhellassa rätisevä tuli. Mielenkiintoista kuulla koetko samoin :) Tunnelmaa joulukuuhun ♥

   Poista