keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Valmis!

Eikä mennyt edes viimeiseen iltaan. Ei lähellekään, eihän. Joulukortit ovat siis valmiina vietäviksi huomenna postiin. Ja heti tähän alkuun: jos odotat meiltä joulukorttia tänä vuonna, laitathan silmät kiinni, niin kortti ei paljastu ennen aikojaan.


Kuulun siihen harvenevaan joukkoon, joka tykkää lähettää joulukortteja. Joulukorttien askarteleminen on yksi jouluun liittyvistä perinteistäni ja vaikka se monesti meneekin lähes yöaikaan touhamiseksi, on se silti mukavaa puhaa ja vie ajatukset taas askeleen lähemmäs lähestyvää joulua.

Kortteja meiltä lähtee melko reilu pino ja olen huomannut, että korttien tyyli, kuten ehkä omakin tyylini, karsiutuu vuosi vuodelta. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä tänä vuonna kauniita kauriinpääkortteja, mutta testitekeleiden jälkeen totesin, että niiden tekeminen olisi mennyt niin näpräämiseksi, että tuollaisen korttipinon tekemisen kanssa olisi mennyt ikä ja terveys. Idea piti siis yksinkertaistaa.


Kuusikortteihin tein leiman palsternakasta, lumihiutaleleimasin tuli leimasinsetissä, joka löytyi Granitista parin viikon takaisella Helsingin reissulla. Pieni glitterpilkku jokaisen lumihiutaleen keskellä antoi pientä tuiketta kortteihin. Tekstit ovat korttieni kompastuskivi, sillä niitä en saa kortin kanteen käsin tekstaamalla onnistumaan. Siispä leimasimet avuksi teksteissäkin.

Tänä vuonna apunani on ollut niin tehokas tyttöpari, että hetken jo pelkäsin jääkö minulle yhtään ystävää tai sukulaista, jolle voisin lähettää kortin. Vielä niitä jäi, tyttöjen ahkeroidessa kortteja myös omille ystävilleen. Tässä alla olevassa kuvassa kuivuvat kuopuksen tänään askartelemat kortit. Hiukan sain häneltä noottia, kun kaikki korttini olivat "ihan saman näköisiä".


Mitäs, vieläkö sinä lähetät joulukortteja?

Nyt on hyvä mennä nukkumaan. Hyvää yötä!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.
20 kommenttia:

 1. Kauniita. <3 itsekin rakastan korttien tekemistä ja lähetetään aina hurja pino kortteja, mutta nyt toista vuotta olen tilannut poikien kuvasta kortit valmiina. Yksi työ vähemmän, joka varmasti palaa kunhan oma apukaksikkoni kasvaa. Postimerkkien liimaus on heidän kontollaan. <3 ihania päiviä Anu sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteja on kiva tehdä ja ihana, että teilläkin on apujoukkojen kasvattaminen jo käynnissä ♥ Siitä se lähtee. Lasten kuvat ovat kivoja joulukorteissa. Sellaisia kortteja on yhtä kiva saada kuin itsetehtyjäkin. Mukavia joulunaluspäiviä teillekin Kaisa!

   Poista
 2. Minä lähetän myös käsintehdyt postikortit :) Kun vain sais ne huomenna vielä postiin asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo postiin asti saaminen on tosiaan se viimeinen ponnistus joulukorteissa Miina ;) Välillä tuntuu, että tulisiko mitään tehtyä ilman viimehetkiä ja aikarajoja. Terveisin nimimerkki Postimerkit vielä liimaamatta

   Poista
 3. Todella kauniita kortteja, ihania nuo kuuset, mitä olet leimaillut. <3 Meiltäkin lähtee kortit joka joulu matkaan, sattumalta viimeisinä vuosina niissä on seikkaillut tonttutyttö. :D Reipasta torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet tonttutytöt ja -pojat ovat ihania korteissa ♥ Perunaleimailussa, tai tässä tapauksessa palsternakkaleimailussa saikin olla yllättävän tarkkana, että leikkasi leiman pinnan suoraksi, jotta koko kuva tuli leimaan mukaan. Kivaa loppuviikkoa sinullekin Jenni!

   Poista
 4. Ihania kortteja, molempien äidin ja tytön :)

  VastaaPoista
 5. Mä pyrin lähettämään kuvakortin vaikka tykkäänkin askarrella. Kiva suunnitella sitä kuvaa, enkä halua mennä siinä ns. helpoimman kautta, että tonttulankki päähän tuohon istumaan. Siis siitä syystä, että se olisi mun mielestä tylsä vaihtoehto "valokuvaajalle". Enpä malta odottaa, että pääsen näyttämään blogissakin lopputuloksen, sillä se on simppeli, mutta mielestäni hauska. En ota stressiä kuitenkaan, esim. viime vuonna lähti valmiskortit.

  Sulla on ihana idea noissa korteissa. Tykkään juuri tuollaisista yksinkertaisista jutuista ja pihlajasydämet on kauniit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla olisi sinun valokuvaustaitosi, niin meiltäkin lähtisi melko varmasti kuvakortit Sonja. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisen kuvan olet ottanut. Simppelit ovat usein niitä parhaimpia, askarrelluissa ja kuvatuissa korteissa, niin se vain taitaa olla :) Ja totta, stressiä korteista ei kannata ottaa - siihen löytyy paljon suurempiakin aiheita.

   Poista
 6. Kauniita kortteja! Sen jälkeen, kun tuo pikkumies syntyi, oon tyytynyt valmiisiin joulukortteihin. Sitä ennen askartelin ne aina itse, usein tyttöni avustuksella. Jotenkin tuntuu, että nyt ei riitä aika eikä energia moiseen. Joulukortteja kyllä lähetän, mutta sekin pino tuntuu harvenevan vuosi vuodelta. Kortteja on kuitenkin kiva saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, eipä korteista tai muistakaan joulutekemisistä kannata ottaa paineita. Miksi tehdä jotain vain sen takia, että sitä muka PITÄISI tehdä. Tekemisessä pitää kuitenkin olla ilo mukana. Kortteja on tosiaan kiva saada ja vaikka joskus tuntuu hölmöltä lähettää korttia ihmiselle, jonka kanssa ei juuri muuta yhteyttä pidetä kuin joulukortit, niin silti sellaiselta ihmiseltä on kiva saada se kortti. Jatkukoon siis omankin lähettäminen, josko tunne toisessa päässä olisi sama. Kivaa viikon jatkoa kaimani!

   Poista
 7. Ihania kortteja olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja olet tehnyt. Täälläkin lähetetään kortteja, tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Luulin, että korttien lähettäminen on vähentynyt oikein kunnolla, mutta näiden kommenttien perusteella niin ei taida ollakaan. Kiva niin :)

   Poista
 9. Kivat kortit!:) Mäkin sain kortit toissailtana valmiiksi ja eilen postiin, ihme kyllä! Yleensä menee aina viimeiseen iltaan.;) Blogeissa kommentointi on kyllä ollut hieman kortilla tällä viikolla, ihan kaikkea ei millään meinaa ennättää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se tahtoo mennä mullakin Taina. Vaikka kortit saisikin valmiiksi jo ajoissa, jää viimeisen silauksen tekeminen ja kuorien kirjoittaminen aina viimetippaan. Ja niin tuttu tunne, että kommentoinnit ovat olleet aika hiljaisia. Sinunkin postauksesi käyn aina (tai ainakin lähes aina) lukemassa, mutta kommentteja en saa aina aikaiseksi jättää. Ihan kuin se veisi jotenkin ratkaisevasti enemmän aikaa... Mutta ei kanneta huonoa omatuntoa, eihän. Kivaa viikkistä!

   Poista