sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kirjaimellisesti syötävän kivat lusikat

Olisipa kiva kirjoittaa, miten ihanaa on hörppiä kuumaa kaakaota kirpeän, aurinkoisen pakkaspäivän ulkoilujen jälkeen. Ihanaahan se onkin, mutta ei tämän päivän kuvailua. Positiivista on, että saimme eilen maan valkoiseksi täällä lounaisessakin Suomessa, aurinko näyttäytyi myös jossain vaiheessa päivää ja maistuuhan sen kaakao loskakeliulkoilujenkin jälkeen.


Löysin nimittäin jokunen hetki sitten paikallisesta leivontatarvikeliikkeestä ihanat polkkakarkkilusikat. Nuo lusikat ovat siitä asti poltelleet kaapissa, mutta tänään tuli hyvä hetki testailla ne. Lusikat sopisivat minusta kivasti vaikka joulumuistamiseen liitettäväksi, mutta halusin testata ne itse, ennen kuin laitan niitä ystävän pakettiin.


Siispä kaakaon keittoon. Perinteiset polkkakarkkikepit ovat aika reippaasti näitä lusikoita kovempia ja sulavat hitaasti. Lusikat pehmenivät sopivan, eivät kuitenkaan liian nopeasti ja antoivat makua kaakaoon. Kivan näköisiltäkin ne näyttivät mukeissa. Ihan hyvin voisin kääriä ne myös pakettiin.


Mukavaa kolmannen adventin iltaa! Ihan uskomatonta, että tämän jälkeen on enää yksi sunnuntai ennen joulua...

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Onpa kivat lusikat, en ole ennen nähnytkään. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ollut nähnyt tuollaisia lusikoita ennen. Yritin kovasti ohittaa ne, mutta lopulta oli pakko palata hakemaan yksi paketti testiin ja ihania olivat. Mukavaa viikkoa sinullekin JOhanna!

      Poista
  2. Löysin blogisi tässä lauantaiehtoona :)
    Kerrassaan ihanat lusikat. Polkkakaramellit ovat meillä suosikkeja, joten olisipa mukava löytää näitä jostain tämän seutukunnan puodista. Pentikiltä olen ostanut polkkakarkkisauvoja - niistä saa myös sommiteltua vaikka sydämiä tai jouluiseen piparkakkurekeen jalakset.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne ja tervetuloa piipahtamaan Villa Mezzoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini kaimani - tervetuloa uudelleenkin! Kävinkin jo kurkkaamassa blogissasi ja kuten sinne kommentoinkin, taitaa meillä olla muutakin yhteistä kuin etunimi ;) Polkkasauvat kuuluvat meilläkin joulun vakiovarustukseen. Nämä tuntuivat aavistuksen pehmeämmiltä ja olivat tosi kivat kaakaon joukossa. Toivottavasti löydät jostain. Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Onpas ihania :) Kivaa vaihtelua polkkakepeille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin Miru :) Mutta kiva on polkkakeppejäkin mutustella.

      Poista
  4. Ihanat! Meilläkin lapset on ihan hulluna polkkakarkkeihin. Kai ruotsireissaamisen peruja. Aika pitkään pysyy takapenkki tyytyväisenä kun saa imeskellä ihanaa polkkakarkkitankoa ;)
    Jouluksi on karkkikeppejä jo tontun piilossa odottamassa...nämä olisivatkin hauska yllätys. Pitää käydä etsimässä.

    R&T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tarvinnut meilläkään kovasti kysellä perheeltä, että haluttaisiinko pitää tauko Grännassa kesällä R&T. Yksimielisesti tuli joo. Ehkä arvasitkin, mutta sieltä uudesta leipojan paratiisista nämä löytyivät. Toivottavasti niitä on vielä jäljellä.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niinpä Miina. Ja ihanaa kun niistä ehti liueta makua myös siihen kaakaoon.

      Poista
  6. No NaM! Polkakeppejä kaapin perukoilta löytyykin, mutta nämä ovat ihan uusi juttu minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä kiva löytö. Tosin polkkakepeillä on silti se ihan oma paikkansa joulussa. Tai voisi kai sitä lusikkaakin natustella aattoiltana kirjaa lukiessaan, kuka sitä sanoo missä muodossa se polkka pitää olla ;)

      Poista
  7. Nami ja maiskis! Miten alkoi heti tehdä mieli sekä kuumaa kaakaota, että tuollaista herkkulusikkaa.;D Pitkä päivä takana...ehkä mä tosiaan keitän kupin kaakaota. Hyvää kolmatta adventtia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tää blogien vaikuttaminen tätä Taina ;) Puolin ja toisin. Toivottavasti keitit hyvät kaakaot ja sait illan aikana rentouduttua pitkän päivän pois päästä ♥ Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  8. Hauskat lusikat ja kuulostaa toimivalta jutulta, kun eivät sula liian nopeasti. Pirteät vielä väriltäänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimivat kyllä hyvin. Tai aikuisilla toimivat, lasten käsissä tahtoivat hiukan käydä tahmaisiksi kun lusikkaa piti imeskellä pystymmässä asennossa ja kaakao valui lusikan vartta pitkin sormille. Mutta herkkuja olivat ja eiköhän se lusikka-asento saada opetettua lapsillekin ;)

      Poista
  9. Ooh, eipä oo ennen tullut vastaan! Confetistako? Ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Confetistapa juuri Teija :) Oli muutenkin aika vaarallinen paikka...

      Poista
  10. Voi mikä löytö nuo lusikat. Juuri tuollaisia uusia kivoja juttuja kaipaa. Jotain sellaista, mikä ihastuttaa ;).Aivan loistava joulupakettiin myös :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisista pienistä löydöistä tulee minullekin hyvä mieli Katja. Kivaa on antaa myös lahjaksi jotain pientä, jossa on kuitenkin jujua takana.

      Poista
  11. Vähänkö ihania, pakko saada! Tahtoo, tahtoo! :)
    Ihanaa maanantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jos tahto iskee ihan hurjaksi, niin ei kun kurvaamaan tänne meidän kylille Minna ;) Kivaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Ja kiva kun innostuit noin paljon. Herkkuhetkiä siis odotettavissa Villa Mezzossa :)

      Poista
  13. Oi joi, onpas hauskat lusikat. Tuollaisia mielellään nuoleskelee kaakaon kaverina. Kiva blogi sinulla, tulin jostain toisen blogin kautta ja klikkauduin jäseneksi. Tervetuloa myös tutustumaan minun blogiini, jossa sisutellaan, tehdään käsitöitä ja hullaannutaan kosmetiikasta. http://kristallikimara.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa porukkaan Mysterious M ♥ Täytyypä tulla vastavierailulle hetikohta. Blogisi kuulostaa kovin oman näköiseltä :)

      Poista