torstai 14. elokuuta 2014

Räätälöityä ruokailutilaan

Näin loppukesällä kiinnostus kotia kohtaan alkaa taas lisääntyä kun elämä siirtyy pihalta takaisin sisälle. Koti on ollut pari kuukautta lähes rempallaan, mutta näillä ilmoilla jaksaa taas lenkkeilyttää imuriakin. Loppukesäisin täällä meillä ainakin on liikkeellä banaanikärpästen lisäksi myös sisustuskärpäsiä ja kotiin tekee mieli jotain uutta.


Mietin jo keväällä ruokailutilaamme uusia printtitauluja. Idea syntyi kun kävin kurkkimassa Magia Graphicsin kotisivujen vaarallisen inspiroivassa vinkkipankissa: haluan ruokapöytämme viereiselle seinälle pari reseptitaulua, sekä perheemme oman taulun. Niinpä annoin reseptit sekä perheenjäsentemme nimet ja kotimme koordinaatit MG:n Millalle ja tuloksen näet tässä.


Pannari ja makaronilaatikko (yllätys, yllätys) ovat etenkin lasten suosikkilistan kärkipäässä ja niitä meillä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti - ja aina samoilla resepteillä. Olen kuitenkin sen verran harvapää, etten muista kummankaan ainesmääriä ulkoa. Sen lisäksi, että taulut ovat minusta aivan ihanat, ovat ne myös hyödylliset.


Uusien taulujen myötä ruokailutilasta tuli taas erilainen ja ehkä aavistuksen ryhdikkäämpikin. Tykkään kovasti - entäs sinä?

Mukavaa torstai-iltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

38 kommenttia:

  1. OI kuinka kauniita kuvia täällä ja ihana tuo tiiliseinä <3 <3

    Mukavaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 S

      Talomme on rakennettu 70-luvulla ja tuo tiiliseinä on suoraan siltä ajalta. Pidän siitä kovasti itsekin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Samoin tykkään minäkin JohannaL. Itse asiassa koko ajan vain enemmän ja enemmän :)

      Poista
  3. Todella kivat :) Tulin tänne blogiisi Onnen hetkiä paratiisissa -blogin kautta ja ihastuin kovasti! Lukijaksi jään tietenkin :) Nauratti tuo banaanikärpänen-sisustuskärpänen ajatuksesi, sillä molemmat ovat ajankohtaisia täällä meilläkin. Hyvää elokuun jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne Marianna ja kovasti tervetuloa! Hauskaa, että muuallakin on kärpsyjä liikenteessä ;) Meillä oli viime vuonna aivan hirmuisesti banaanikärpäsiä ja tänään bongasin tämän vuoden ensimmäiset. Asia oli siksi melko pinnalla tätä postausta kirjoittaessani... Jostain syystä pidän paljon enemmän noista sisustuskärpsyistä.

      Poista
  4. Hih, ihanat! 😊 Kiva idea! Minusta on niin vaikea keksiä, mitä tauluihin voisi laittaa.. Mutta Milla varmasti osaa sitten auttaa ideoinnissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa Katri käydä tuolla MG:n vinkkipankissa. Sieltä idea näihinkin lähti, sillä tuo pankki oli oikeasti inspiroiva. Millalta voi ja kannattaa ehdottomasti kysyä myös apua. Siinä on ihminen, jolta eivät ideat ihan äkkiä lopu ;)

      Poista
  5. Ihanat taulut, ja aivan upea toteutus! Kaunista teillä on kyllä. <3 sisustuskärpänen pörräilee täälläkin toden teolla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Kaisa A! Toteutus on aivan täysin MG:n käsialaa, minulta lähtivät vain reseptit ja perheen tiedot. Ai sielläkin kärpäsiä ;) Meilläkin kärpsyt jatkavat edelleen surinaa, enkä millään henno lätkiä niitä pois... Ihan kiva kun surisevat.

      Poista
  6. On kyllä todella hienot taulut! :)

    VastaaPoista
  7. Voi vitsit, kun kivannäköiset! Hyvältä näyttää koko kokonaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät rva Lahoa rautaa! Minustakin tämä on aikast hyvä setti :)

      Poista
  8. Siis aivan huippuihanat taulut! Sopii tuohon teidän ruokailutilaan ihan kympillä!

    Rentouttavaa viikonvaihetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät Teija! Minäkin olen aivan täydellisen ihastunut :) Leppoisaa viikonloppua sinne teillekin!

      Poista
  9. Julkaise please se kirsikkatomaattiohje josta rehvastelit :) Ihanat taulut! Vähänkös kätsyä kun voi vilkaista määrät seinältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai rehvastelin, eikäkö mä vaan olin kade sun tomaateistasi ;) ;) ;) Mutta joo, ostin tänään tomaatteja ja teen kokeilun niistä ja jos lupa reseptin antajalta vain heltiää, niin julkaisen sen kyllä. Nuo taulut ovat harvapäisen ja laiskan reseptin etsijän unelmat :)

      Poista
  10. Tykkään tykkään tykkään! Ihan täydellinen kokonaisuus! <3 Tuo tiiliseinä! Ja aivan mahtava idea nuo taulut! Voi on niin kiva kokonaisuus!! Ihanaa viikonloppua sinulle Anu<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punastun täällä ihan Jenni ;) Kiitos kauniista sanoistasi! Olen itse myös ihan supertyytyväinen tähän kokonaisuuteen. Kivaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  11. Ihana idea, Anu! Tuo seinä on kyllä niin ykkönen - tykkään siitä myös kovasti.
    Kodin koordinaatit on hauska idea ja kokonaisuus on loistava, kun yksi on mustalla taustalla.
    Minä en ole kärsinyt banaanikärpäsistä enkä kyllä sisustuskärpäsestä - amppareista kylläkin!!! Onneksi ei ole pistänyt, mutta jos pistää, toivottavasti olisi sisustusamppari ;) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati <3 Saat olla onnellinen, että banaanikärpäset ovat pysytelleet poissa - eikä niiden sisustuskärpästenkään läsnäolo ihan välttämätöntä ole... Meilläkään banskukärpsyjä ei ole ainakaan vielä ollut riesaksi asti, vain muutama kaveri, ettei totuus unohtuisi. Tuo sisustusamppari olisikin hyvä juttu - sen voisikin lanseerata amppareita pelkäävälle jälkikasvulle. Toivotaan kuitenkin, ettei tule edes sisustusampparin pistoja. Hauskaa viikkistä myös sinulle!

      Poista
  12. No, hienoltahan ne näyttävät!:) Ihanaa, kun syksyllä voi taas sisustella, vaikka tyynyillä, tauluilla ja kynttilöillä, ei sen tarvitse niin suurta olla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin juuri Taina K. Pieniä juttuja minäkin harrastan. Eri vuodenaikoina silmää miellyttävät erilaiset värit ja pikkujuttuja kodissa muuttamalla tekee jo kivaa vaihtelua.

      Poista
  13. Aika hienoja tauluja, en ole tuollaisia ennen nähnytkään!! Ja tämä blogikin vaikuttaa todella mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruut! Magia Graphics on melko tuore yritys ja heillä on oman valmiin malliston lisäksi mahdollisuus teettää printtejä omista teksteistä ja sillä tyylillä kuin itse haluaa. Aika mahtavaa! Tervetuloa toistekin lueskelemaan <3

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Niin tykkään minäkin :)

      Poista
    2. Pitäsköhän oikein ottaa omaankin käyttöön. Joku suolaisen piirakan ohjekin olisi usein käytössä, ja joka ikinen kerta etsin sen ohjeen pupulandian blogista :D Kauhee vaiva!

      Poista
    3. Kannattaa ehdottomasti. Tämä on sitä käytännöllistä kauneutta - kaksi kärpästä yhdellä iskulla ;)

      Poista
  15. Siis aivan loistavat! Ei voi muuta kuin kehua. Näyttävät tosi hyviltä seinällä ja ovat upeat! Niin kiva ideakin laittaa ihan sen lemppari makaronilaatikon ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura - olen näihin todella tyytyväinen. Molemmat reseptit on jo kertaalleen hyötyluettu seinältä kokkailujen aikana :)

      Poista
  16. Taulut ovat mainiot! Tosi hauska idea ja aihepiiriä vaihtamalla sopisivat mihin huoneeseen vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Olen innoissani näistä MG:n printeistä. Kesällä tilasimme esikoisen hyvälle ystävälle oman printin, johon esikoinen mietti adjektiiveja ystävästään. Nuo sanat kirjattiin printtiin erilaisilla fonteilla samalla tyylillä kuin reseptitaulussakin ja keskellä oli ystävän nimi. Se lahjakin oli kiva antaa.

      Poista