sunnuntai 17. elokuuta 2014

DIY Heijastin

Kesän aikana kadoksissa ollut askarteluinspiraatio löytyi taas kun haimme kuopuksen ystävälle lahjaa kotikaupunkimme ihanasta askartelukaupasta. Mukaan tarttui yhtä ja toista, mutta idea oli selvä: tehdään heijastimet, jotka on kiva ripustaa reppuun heilumaan.


Elokuun pimeät illat ovat upean tunnelmallisia ja ihania, mutta eipä aikaakaan (ilman mitään manaamisia), kun aamut ovat jo sen verran hämäriä, että koululaiset tarvitsevat heijastimia. Heijastinkangasta löytyy perinteisen hopeanharmaan lisäksi myös mm. mustana ja valkoisena ja tuosta mustasta lähdin nyt askartelemaan meidän versioitamme.


Kangas yksinään on liian ohutta ja sitä voisikin liimata esimerkiksi kivan puukuvion päälle. Meidän vahvikkeeksemme valikoitui pinkki softis, joka on mukavan pehmeää, eikä heijastin näin kolise mihinkään kun reppua siirrellään. Softiksen molemmille puolille liimasin heijastinkangasta sandwich-tyylillä. Saksilla pieni reikä tähden sakaraan ja vasaralla pieni sirkka kiinni reikää siistimään. Avaimenperärinkulalla heijastimen saa kiinnitettyä reppuun ja koska olen helposti sortuvaa tyyppiä, ostimme vielä pienet viimeistelykorut liitettäväksi rinkulaan. Nyt on yksi heijastin lisää turvaamassa meidän tyttöjen koulumatkoja. Heijastimiahan ei voi olla liikaa.


Nyt ajattelin mennä viettämään perheenäidin omaa hetkeä viinimarjapuskan vierelle. Jostain syystä siellä saa olla aivan itsekseen. Kukaan ei taida uskaltaa tulla lähellekään, ettei joudu hommiin ;) Eilen sade katkaisi marjojenkeruu-urakan. Toivottavasti tänään saan viimeisenkin pensaan tyhjennettyä.

Rentouttavaa sunnuntaita!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Ihanat heijastimet! Tuollaisia ei joka tytöllä repussa heilukaan!
    Tsemppiä marjapuskien pariin <3
    Me lähdetään nyt Maskun
    Kankaisten kartanoon Wanhan ajan -markkinoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehtynä saa Teija tosiaan sellaista mitä toisilla ei ole; välillä hyvässä, välillä huonommassa ;) Toivottavasti teillä oli kivat markkinat! Täällä puskiin jäi vie-lä-kin marjoja, mutta nyt ei enää mahdu pakkaseen...

      Poista
  2. Kivat heijastimet ja ihana idea! Minäkin just tulin vattupuskista, kun sade loppui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JohannaL! Arvaapa kuka sai heti seuraa puskiin, kun ehdin sanoa, että siellä saa olla ihan itsekseen ;) Tosin seura oli ihanan hyväntuulisesti pulputtava pikkutyttö eli oikein kiva niin.

      Poista
  3. Kivat heijastimet, kuin korut! Missäs päin te oikein puskailette kun meillä Liedon suunnalla ei ole sadetta nähtykään. Synttäritohinoissa mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin vähän ajattelinkin Kati, että heijastimet ovat samalla kuin pienet korumaskotit. Kotipihalla on puskailtu ;) Tänään ei täälläkään ei ole satanut, mutta eilinen puskakeikka päättyi vesisateeeseen. Toivottavasti teillä on ollut hyvät syntskäjuhlat <3

      Poista
  4. Oi mahtava idea. Taitaakin syntyä muutamat heijastimet (tänäkin vuonna) kavereille syyslahjoiks. Millä liimasit ton heijastin kankaan tohon softikseen? Pikaliima varmaan sulattaa softiksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin -89 hyvä idea antaa heijastimia kaverilahjoiksi. Liimasin isomman sprayliimalla ja se meni ehkä aavistuksen siistimmin (ja tuntuisi pitävän paremmin nuo reunat) kuin normi Erikeeperillä liimattu pienempi. Aika näyttää kumpi liima pitää paremmin kerrokset yhdessä, vai onko mitään eroja.

      Poista
  5. Tosi mahtavat :-) ilo ja hyöty samassa! :-) hyvä muistaa heijastimet nyt heti kun alkanut illat pimeentyä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin juuri Seija :) Minun muistillani on parempi laittaa heijastinasiat kuntoon niin kauan kuin muistan. Muuten käy niin, että ensimmäisenä hämäränä aamuna etsitään heijastimia kiireessä kissojen ja koirien kanssa.

      Poista
  6. Onpas kivat heijastimet. Täällä taidetaan heti apinoida idea, viimevuotiset heijastimet kun ovat mystisesti jonnekin taas kadonnet! Mistä ostit heijastinkangasta?
    Ihanat ovat myös nuo edellisen postauksen taulut, upea idea varsinkin se oman perheen taulu!!
    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijastimet, sukat ja hanskat ovat katoavaista sorttia Riikka ;) Heijastinkangas (kuten kaikki muutkin tarvikkeet) löytyivät Myllyn Inspiraatiosta. Iloa alkavaan viikkoon sinullekin!

      Poista
  7. Pian ovatkin heijastimet tarpeen. Hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Sanna. Vielä onneksi on valoisia aamuja jonkin aikaa - nautitaan niistä :)

      Poista
  8. Ihanat heijastimet - ja aion kylmästi pölliä idean;)
    Heijastimia ei ole koskaan liikaa!
    Kivaa viikkoa ja turvallista koulutietä pikku kulkijoille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idean saa vapaasti pölliä Lady of The Mess ja tehdä juuri oman näköiset ja haluamansa muotoiset heijastimet ;) Mukavaa arjen alkua sinulle!

      Poista
  9. loving the idea. what kind of glue did you use?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Homemoma <3 I tested two different kind of glues but spray glue worked better.

      Poista