keskiviikko 17. elokuuta 2016

Mihin sitä raidoistaan pääsisi, edes kasveissa

Jos ja kun ihminen on raitaihminen, sitä on sitten raitaihminen alusta loppuun asti. Tämän totesin tänään(kin) kun palasin viherkasviostoksilta.




Edesmenneen oliivipuun paikalle riisikoriin piti hankkia uusi kasvi ja kriteerinä oli sopivan ulkomuodon lisäksi helppohoitoisuus. Meillä kasvit eivät saa hetkahtaa pienistä kastelu-unohduksista. Silloin kun kasvini saavat vettä, ne saavat sitä reilusti, mutta sen jälkeen voikin olla pidempi kuiva kausi.


Riisikoriin päätyi silkkimaija, joka ohjeiden mukaan pärjää hienosti jos sitä muistaa kastella noin puolentoistaviikon välein, reilusti kerrallaan.




Pienemmän kasvin, kurttumuorin, lehdet olivat upean väriset - ja tietysti raidalliset nekin. Ilokseni kuulin, että myös tämä kasvi pärjää jotakuinkin samanlaisella hoidolla. Kurttumuori sai siis sekin kodin toiselta muorilta. Omaa kurttuisuuttani en vielä myönnä, e-ei...






Aikaisemmin tällä samaisella pöydällä oli suuri, vihreä lasipullo. Sen väriin sopisivat upeasti myös kurttumuorini värit. Täytyy katsoa josko löytyisi paikka tai asettelu, johon nämä ystävykset saisi vierekkäin. Toistaiseksi kuitenkin näin. 

Elämä on selvästi siirtynyt taas pihalta sisälle ja pesänrakennusvietti herännyt. Eilen illalla polttelin ensimmäistä kertaa tauon jälkeen kynttilöitä, eikä pilvien hämäräksi vetämä ulkoilma haitannut yhtään. Mites siellä - tunnistatko pesänrakennuskärpäsen pureman?

Mukavaa keskiviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

  1. Heyyy, eilen mäkin laitoin ekat kynttilät kotona palamaan <3

    Kauniit kasvit löysit. Ikinä en oo tuosta maijasta kuullutkaan, näyttää veikeeltä! Harmi että hamstrasin uusia kasveja jo viime viikolla, nyt on paikat täynnä ;)


    (Terkuin toinen raidallinen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkasvivillitystäkin siis liikkeellä 😉 Maija oli mullekin uusi tuttavuus ja elän toivossa että se on niin helppohoitoinen kuin luvattiin. Lehtien suihkutteluun pitää vielä opetella rutiini. Ja juup, nyt kun sanoit niin yhdistän sutkin vahvasti raitoihin 😃

      Poista
  2. Ihania kasveja. Pieni vihreys kodissa on aina paikoillaan.
    Ihanaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Mä olen niin onneton viherpeukalo että meillä on kasvit olleet hiukka harvinaisempia. Nyt takana on kuitenkin muutama onnistunut kokeilu ja ajattelin testata vieläkö saisin pysymään pari lisää hengissä ☺ Leppoisaa iltaa sinullekin ❤

      Poista
  3. Kauniita kasveja molemmat! "Kurttumuori", mikä nimi!
    Nimen keksijällä on toden totta ollut pilkettä silmäkulmassa :)
    Itse odottelen vielä sisustuskärpäsen puremaa, salaa mielessäni
    haaveilen ihanasta intiaanikesästä ja leppoisista hetkistä aurinkotuolin sylissä.
    Muksaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intiaanikesää toivon Teija vielä minäkin - tarkoituksella välttelen s-sanaa ;) Saa nähdä vieläkö viikonlopuksi luvatut kauniit päivät pitävät paikkansa. Hih, tuo kurttumuori oli minustakin ihana symppisnimi. Täytyy muistaa vilkaista kasvia jos omat kulmat tahtovat painua kurttuun, ettei meitä tule kahta kurttumuoria tänne. Kivaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  4. Kauniita! Nyt alkoi tehdä mieli lähteä kukkaostoksille....vaikka olen päättänyt, että NYT riittää. Olen jo muutaman antanut eteenpäinkin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tauti tarttuu Hannele ;) Tosin kuulostaa, että sinulla on tämä "tauti" ollut ennenkin ja sait nyt vain jonkun samaa laatua olevan jälkipuuskan :D Mutta mikäs sen mukavampaa kuin antaa toisesta päästä kasveja kiertoon ja ilahduttaa ystäviä. Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  5. Noi Maijat ovat moninaisuudessaan ihania! Mulla oli sellainen minkä lehdet oli alapuoleta violetit. Laitoin sen liian varjoisaan paikkaan ja se kuoli. Se siitä helppohoitoisuudesta. Tuon silkkimaijan mäkin voisin hankkia. Tykkään värikkäistä lehdistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hjälp! Jos ei pärjännyt sinulla Kati niin... *huokaus* ei välttämättä kovin pitkäikäinen kasvi sitten meilläkään. No, katsotaan miten käy ja seurataan tilannetta. Meillä paikka on aika valoisa, mutta ei kuitenkaan paahteinen, mitä myyjän mukaan pitää myös välttää. Arvoin pitkään tuon sinulla olleen version ja tämän välillä. Ne violetit lehtien alapinnat tekivät siitä versioista todella kauniin.

      Poista
  6. Hauska viherkasvi. Juuri eilen silittelin pyykkiä, kesäisiä vaatteitani ja nauroin, onko minulla muita vaatteita kuin sini-valkoraidallisia! Kyllä raidat on kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne! Raitaa löytyy useammin kuin usein myös minun päältäni ;)

      Poista
  7. Kivan näköinen tuo Silkkimaija. Uusi tuttavuus, mutta voisin kotiuttaa meille, jos vain olisi sopiva paikka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin tähän silkkimaijaan heti kun näin sen ensimmäisen kerran. Siinä on toisaalta menneen ajan henkeä (tiedä vaikka se olisi kovinkin perinteinen kasvi...), mutta toisaalta se on juuri sopivan simppeli ja selkeä tämän päivänkin kotiin.

      Poista
  8. Ihana tuo kurttumuori <3 Mä kävin eilen kans hakemassa meille vähän viherkasveja. Nyt pitäisi saada ne vaan pidettyä hengissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se kaikkein vaikein kohta onkin Johanna ;) Peukut pystyyn meille molemmille, että kasvit saadaan pysymään hengissä sen aikaa kuin niiden halutaankin pysyvän!

      Poista
  9. Viherkasvit tekee niin hyvää sisustukselle! Vähäsen odotan, että on aika kantaa muratit sisälle niin saadaan vähän väriä tupaan. Ja heh, ne raidat... meillä on raidallinen pieni kissanpentukin. Harmaa tottakai! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin että teille on Heidi muuttanut ihana söpöys - ja vielä raidoilla ❤ Raidat ovat raitoja, niin se vain on 😉

      Poista