perjantai 19. elokuuta 2016

Ihania sohvatyynyjä ja tarinaa niiden tekijästä | Tarja Ritari Design

Elämä tuo aina välillä yllättävissä tilanteissa eteen upeita ihmisiä ja upeita tarinoita. Tapasin loppukesällä ihanan, taitavan naisen, Tarja Ritarin, jolla on upeiden töiden lisäksi myös tarina takanaan. Naisen työt olivat minulle jo ennestään tuttuja, mutta tarinan myötä ne saivat entistä enemmän syvyyttä.

Haluankin nyt jakaa näiden arkihuoneemme sohvatyynyjen tekijän, Tarjan, tarinan kanssanne.

Tarja Ritari Designin Tarja on oiva esimerkki siitä miten sydämensä ääntä kannattaa kuunnella. Kaupallisella alalla työuraansa tehnyt nainen alkoi vajaat kymmenen vuotta sitten miettiä elämäänsä ja mitä siltä haluaisi. Niitä meille monelle nelikymppiselle tuttuja ajatuksia. Hän oli aina harrastanut kädentaitoja, mutta opiskelu ja oman itsensä kehittäminen kiehtoi.
Niinpä hän haki ja pääsikin opiskelemaan tekstiiliartesaaniksi. Jo opiskelujen puolivälissä Tarja perusti yrityksen opiskeluihin liittyvän projektin takia. Mielessä oli, että oma yritys tulisi mitä suurimmissa määrin olemaan ainoa vaihtoehto alalla työllistymiseen.

Yritys mahdollistikin työssäoppimisjaksot omassa yrityksessä ja opettajien ammattitaidon hyödyntämisen kaikessa mahdollisessa eteen tulevassa. Opintojen päättyessä Tarjalla oli jo valmiina oman malliston tuotteita ja nyt yritys työllistää hänet. Minusta aikamoinen rohkaisutarina kaikille meille aikuisille alanvaihtoa miettiville. Helppoa tuo ei ole varmastikaan ollut eikä tule olemaankaan, mutta kun usko unelmaan on vahva, määrätietoisuutta riittää, eikä työ pelota, kantaa tuo usko.
Materiaalit ovat Tarja Ritarille tärkeitä. Tuotteen tuntu ratkaisee ja materiaalina hän käyttääkin paljon laadukasta pellavaa, sekä myös luomulampaantaljaa. Tarja kehittelee tuotteensa itse, ompelee ja painaa ne myös itse käsityönä Naantalissa olevalla työhuoneellaan. Tyypillistä on myös, että aina ei kehitetä täysin uutta, vaan Tarja Ritari Designilla on mallistoja, joihin tehdään uudistuksia ja lisäyksiä.

Oma suosikkini on Factory-mallisto, jonka valaisintyyny on näissä kuvissakin. Sarjan tuotteet ovat saaneet innoituksensa teollisuustyylisistä kalusteista ja valaisimista. Factory-malliston painokuviot on Tarja Ritarille suunnitellut muotoilija (amk) Ella Makkonen.
Valaisin-tyynyn vieressä oleva vaalea Hiekka-sarjan tyyny vie puolestaan ajatukseni vaaleille hiekkadyyneille, jotka tuuli on muovannut aaltomaisiksi. Mielikuva, johon palaan mielelläni pimeän loska-ajan keskellä tyynyyn nojatessani.
Tarja tekee tuotteensa rakkaudella ja tunteella. Naisen omilla sanoilla: "Nämä ovat tällaisia onnellisen naisen munia." Voiko tuotteistaan enää kauniimmin sanoa.
Jos kiinnostuit, niin käy ihmeessä tutustumassa lisää näihin upeisiin tuotteisiin Tarja Ritari Designin kotisivuilla ja verkkokaupassa.

Voisin kuvitella tietäväni lukijoista ainakin erään, joka pitäisi Tarjan öljylamppu-sarjasta ja  jos en vallan väärin arvaa, niin luulen tietäväni myös henkilön, joka voisi tykästyä Factory-sarjan vanha suihku -tekstiileihin, mm. tähän saunatyynyyn. Sivuilla on paljon ihanaa - suosittelen piipahtamaan. Ja jos löydät jotain, lupasi Tarja seuraavien kahden viikon ajan postituskulut 5 €:lla, yli 50 €:n tilaukset ilman postikuluja. Erillisiä koodeja ei tarvita.

Ja jos liikut Naantalin suunnalla, kannattaa poiketa Tarjan työhuoneen yhteydessä olevaan ihanaan Lahja- ja sisustusmyymälään, joka on ainakin toistaiseksi avoinna aina torstaisin. Myös huomenna lauantaina (20.8.) Naantalin Innon Yritystalossa on tapahtumapäivä, jolloin myymälä on auki ja käynnissä syystyhjennys. Lisää siitä mm. Tarja Ritari Designin Facebook-sivulla.

Oikein hyvää alkavaa viikonloppua!

Anu

* Tyynyt saatu Tarja Ritari Designilta bloginäkyvyyttä vastaan. Kiitos ♥

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitettu! Tuotteet ovat todella kauniita. Kaikkea hyvää ja tsemppiä Tarjalle! T. eräs joka myös toivoo joskus työllistyvänsä alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Oma tarinasi on aika samankaltainen kuin Tarjan. Tuoreempi vain. Ja hei, sun ihanilla tuotteilla on aivan varmasti tulevaisuus ❤ Pidä lippu vain korkealla ja anna mennä!

   Poista
 2. Onpa upeita tyynyjä! Tuo viltti on kyllä kans upee! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minustakin! Ja kiitos, filtti on tosi rakas, siskoni tekemä.

   Poista
 3. Tarina on mahtava ja niin on kyllä tyynytkin. Tuo lampputyyny sopisi täydellisesti myös meidän sohvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihana kuulla tällaisia tarinoita ja saada tuotteille lisää taustaa ja toisaalta myös kasvot. Siksi niitä tänne blogiinkin jaan ja toivon että joku muukin tykkää Outi ☺ Arvion pitkään tämän tyynyn ja sellaisen tyynyn välillä jossa oli vain yksi lamppu. Molemmat olivat yhtä mieluisia ja valinta vaikea. Muitakin kivoja vaihtoehtoja löytyi.

   Poista
 4. Ihania tuotteita! Kävin jo verkkokaupassa ihastelemassa ;)
  Miten upeaa, että uskaltaa irrottautua tutusta ja turvallisesta, ja tehdä unelmistaan totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihania Ellen! Kiva kun kävit kurkkimassa. Mahtavaa tosiaan uskaltaa ja varsinkin kun omaa tällaisen lahjakkuuden. Kerranhan täällä vain eletään ❤

   Poista
 5. Hieno ja rohkea ratkaisu tuo yrittäjyyteen siirtyminen:) Olisipa ihana voida sukeltaa haaveiden perään...!
  Pitää käydä kurkkaamassa verkkosivuilla, sillä kauniit tyynyt hän on tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkea ratkaisu on ollut M, samaa mieltä. Käy ihmeessä kurkkimassa ja omilla valinnoillahan meistä jokainen voi tukea toinen toisensa unelmia ja auttaa siipiä kantamaan ♥ Jonain päivänä joku voi vielä tukea meidän unelmiamme :)

   Poista
 6. Peukkuja kaikille unelmiensa toteuttajille ja itsensä työllistäjille!!
  Nuo lampputyynyt kyllä sopisivat meillekin <3
  Kiitos Anu, kun vinkkasit näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot peukut, kyllä todellakin Celia! Lampputyyny on ihana ja laatu on aivan viimeisen päällä. Voin todellakin suositella ♥

   Poista
 7. Onpa ihanat tyynynpäälliset!<3 Kävin tuolla selaamassa valikoimia, ja ilokseni huomasin, että Lahdestakin Millan putiikista saa näitä!:D Minusta teillä Länsi-Suomessa on usein paremmat sisustusvalikoimat kuin täällä idemmässä...Ruotsin läheisyys vai mikä vaikuttaa.:)
  Ihanat muuten nuo sinun viherkukkaostoksesi myös!<3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta vau, sähän pääset sitten suht helposti hypistelemäänkin näitä! Arvasitko muuten, että tarkoitin sinua noilla öljylampputyynyillä (niillä, joihin on painettu öljylampun kuva)? Ihminen, joka ei ole koskaan tavannut tai jutellut kanssasi, luulee silti tuntevansa makusi - eiks oo kiva ;) Mutta joo, täällä on kieltämättä paljon aarteita sisustajalle. Toki välillä tuntuu, että ruoho on aina vihreämpää aidan takana. Paljon ihanuuksia löytyy teiltäkin ♥

   Poista
 8. Kivoja tyynyjä. Kelpaisi tännekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ovat minustakin ja hieman erilaisia kuin monet muut, persoonallisia. Eikös nyt voi jo alkaa kirjoitella joulupukillekin Satu? ;)

   Poista