Tyttöjen partiotapahtumassa oli joskus tarjolla Nallin nappeja. Napit ovat löysästä pullataikinasta paistinpannulla avotulen päällä paistettuja "lettusia", jotka paistamisen jälkeen kieriteltiin vielä sokerissa. Todellisia namipaloja kun ne herkuteltiin vielä lämpiminä ja ulkoilmassa. Napit tulevat aina silloin tällöin mieleeni ja kun eilen törmäsin Jennys Matblogg -nimisessä blogissa näihin krabbeluureihin, jotka kaukaisesti muistuttavat noita Nallin nappeja, piti niitä saada heti.
* * * * *
KRABBELUURIT
1 1/2 dl hienosokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tlk leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria (itse laitoin hieman vajaan)
2 munaa
1 1/2 dl maitoa (ehkä jopa ihan tilkkanen enemmänkin)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tlk leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria (itse laitoin hieman vajaan)
2 munaa
1 1/2 dl maitoa (ehkä jopa ihan tilkkanen enemmänkin)
Sokeria viimeistelysokerointiin.
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja neste sen jälkeen.
Paista krabbelluurit paistinpannulla reilussa voimäärässä, kolme kerrallaan, kunnes krabbeluurit ovat kauniin kullankeltaisia. Lämpötila kannattaa pitää keskilämmöllä ja paistamisessa olla hyvin tarkkana, sillä nämä tuntuvat ottavan tummahkoa paistopintaa melko helposti kuten joistain kuvistakin näkyy.
Kaada krabbeluurien kypsymisen aikana ruokalautaselle sokerikerros, jotta voit kieritellä krabbeluurit sokerissa heti paistamisen jälkeen. Muuten sokeri ei enää tartu kiinni. Nauti heti.
* * * * *
Alkuperäinen resepti bongattu Jennys Matbloggista, jossa on muuten huomattavasti kauniimpien krabbelur-kuvien lisäksi aivan ihania reseptejä vaikka ja kuinka. Tack Jenny!
Alkuperäisessä ohjeessa krabbeluureja nautiskeltiin aamiaisella. Brunssille ja toki myös välipalaksi nämä sopisivat minusta myös aivan loistavasti. Krabbeluurit maistuivat ihan sellaisenaan kädestä syötynä, mutta pala vaniljajäätelöä vieressä kruunasi herkun. Miksei vieressä voisi olla jotain hilloakin, johon suupalan voisi dipata.
Meillä testattiin krabbeluureja iltapalalla ja yritin saada terveellistä vivahdetta hedelmillä. Tuoreet mansikat voisivat kuitenkin sopia näitä meidän hedelmiämme paremmin ja täytyy myöntää, että pelkkä jäätelö olisi ollut ihan riittävä. Ensi kerralla yritän muistaa myös tehdä hieman pienempiä krabbeluureja, näistä tuli hieman liian suuria.
Pöydässä mietimme vielä mitä krabbeluurit oikein ovat. Ne eivät ole pannukakkuja, eivät pullia, eivätkä munkkeja. Jotain ihan omaa ne selvästi ovat ja jos tiedät jonkun käytössä olevan suomenkielisen nimen näille, niin vinkkaa ihmeessä. Herkullisia ovat kuitenkin, olivatpa mitä tahansa!
Aurinkoa tiistaipäivääsi!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Oi, mitä herkkuja. Näitä tehdään meillä varmasti. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaHerkkuja ovat ja aineksetkin löytyvät yleensä aina kotoa jos makeanhimo iskee yllättäen ;)
PoistaOlivatpa krabbeluurit mitä tahansa, niin hitsin hyviltä kuulostavat ja näyttävät :)
VastaaPoistaNoin just Outi! Mitä sitä suotta määrittelemään herkkujaan - pääasia, että maistuvat hyviltä :D
PoistaKiitti ohjeesta ja ideasta 😍 Näitöhän vois mökkiolosuhteissa paistella, kun tuon kaasu-uunin kanssa pelaaminen on vähän arpapeliä.
VastaaPoistaOnnistuvat varmasti mökillä Tuija ja vaikka nuotiolla kun pitää pannua riittävän kaukana kuumimmista paikoista. Ja sopivat yllärivieraillekin kun tulevat helposti ja nopsasti ja aineksia yleensä on saatavilla.
PoistaVoi, mitä herkkuja!!! Ovat varmasti herkullisia, olivatpa mitä tahansa. ;)
VastaaPoistaHerkullisia olivat Tiina :)
PoistaÄitini paistoi lapsuudessani saman näköisiä herkkupullia, tosin taikina oli vähän kakkutaikinaa muistuttava. Niitä kutsuttiin poossareiksi.
PoistaT. 76 v
Kiva idea! Kiitos! Vähän kuin munkkeja mut helpommin, ehkä?
VastaaPoistaKiva idea! Kiitos! Vähän kuin munkkeja mut helpommin, ehkä?
VastaaPoistaMunkin tapaisia kyllä Katri ja todellakin helpommin. Tekeminen on kuin lettuja paistaisi, kypsyminen vie vain hiukan kauemmin.
PoistaNää näyttää niin herkullisilta ja kuullostaa myös. Pakko kokeilla =) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHelppoja ja herkkuja - kahden hoon combo, joka toimii aina Suveliina :)
PoistaOijoi! Täydellisiä kesälomaherkutteluun!
VastaaPoistaToiseen käteen tuore mansikka ja toiseen krabbeluuri, kivat maisemat ja vaikka hiukan kuohuvaa viereen, niin kuulostaa aika täydelliseltä lomavälipalalta :)
PoistaOlen kerran tehnyt krabbeluureja mutta ainakaan sen reseptin perusteella en ymmärrä niiden suosiota.
VastaaPoistaKaikki ei maistu kaikille. Voi kunpa minäkin löytäisin jonkun herkun, joka ei maistuisi :D
PoistaNäitä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu Kristiina :)
PoistaNam! Noi on varmaan niin hyviä :)
VastaaPoistaOvat hyviä kyllä Doris :D
PoistaVoi vitsit mikä resepti, taitaa mennä kokeiluun viikonloppuna mökillä! Nyt kun tässä mielessäni maistelen, niin voisivatko etäisesti olla sukua köyhille ritareille? Nää on tietty parempia, kun taikina on tuoretta :)
VastaaPoistaMahdoitkohan testata Teija...? Mitä pidit? Nämä ovat enemmän kakku- tai pullamaisia kuin köyhät ritarit, mutta jotain samaa näissä on sen verran, että voivat hyvinkin olla etäistä sukua :)
PoistaEn olekaan koskaan kuullut näistä! Uskon kyllä, että ovat herkullisia kun pelkistä kuvista alkaa kuola valua. :P
VastaaPoistaMullekin olivat ihan uusi juttu Heidi. Kuva pisti silmääni kun olen haaveillut niistä Nallin napeista ja siksi lähdin testaamaan, vaikka nämä eivät nappeja olleetkaan :)
PoistaTaatusti hyviä! Ihan tuntematon herkku minulle.
VastaaPoistaOtan ohjeen talteen, joten kiitos siitä :)
Ai ovat sinullekin tuntemattomia Marianna. Ajattelin, että nämä voisivat olla Norjassa tuttu juttu, mutta ilmeisesti ovatkin ruotsalaisten ikioma herkku. Vai ovatkohan sielläkään sen laajemmin tunnettuja... ;) Täytyy selvittää.
PoistaNam! Aloin tässä heti miettimään, että mitä aineksi kaapista löytyy.. Kaikkia. :D
VastaaPoistaTuo on näissä juuri se ihanuus (tai kauhistus, ihan miten sen haluaa ajatella...), että aineksia on yleensä aina kaapissa. Makeannälkään saa helposti helpotusta Marie :)
PoistaIhana, kesäinen pullavinkki! Nappaan ohjeen heti talteen,
VastaaPoistakiitos kun jaoit sen!
Kiva jos innostuit Teija! Tämä on helppo möksäherkku.
PoistaKääk nyt täälläkin halutaan näitä heti!!! Ihan mahtava tuo nimikin, yhtä hullu kuin pumpernikkeli. :) Herkullista päivää ja kiitos tästä, pakko tehdä näitä tällä viikolla. <3
VastaaPoistaKrabbeluuri on kyllä mahtava nimi. Hei, ajattelepa Tiia jos pitäisi hepsankeikkojen puutarhajuhlat, joissa tarjolla olisi krabbeluureja ja pumpernikkeleitä ja kahvia kukallisista kahvikupeista. Voisi olla aika ihanaa!
PoistaNäyttääpä hyviltä! Nam! Mäkin haluun!!
VastaaPoistaVielä ehdit hyvin leipaista tähän iltaan Marita :D
Poista