keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kun muotoilutuote muuttaa koko kampauksen

Eipä ole tätäkään tapahtunut ennen, mutta nyt on koettu sekin. Testattavaksi saatu hiusten muotoilutuote aiheutti kampaajakäynnillä ehdotuksen: mitäs jos tehdään tällä kertaa vähän enemmän muutosta.

Sain tosiaan testattavaksi uuden idHairin Mé -sarjan tuotteita*. Hiustyyppini on perussuomalainen: ohut ja hento, lurumainen, eikä hiuksia ole mitenkään valtaisaa määrää. Hyvä leikkaus ja oikeat muotoilutuotteet ovat minulle enemmän kuin tärkeitä. Föönaus kuuluu aamutoimiini jos en halua, että hiukset menevät aivan pitkin päätä.

Koko sarja kuulosti tiedotteen tekstien mukaan todella mielenkiintoiselta ja kokeiluun olisi voinut lähteä vaikka mitä, mutta valitsin joukosta ne minulle kaikkein kiinnostavimmat tuotteet.
Alkuun ihastuin Fiber Mousseen, joka on föönausvaahto. Edellisestä muotovaahdon käyttökerrastani on jo aikaa, mutta tämän vaahdon koostumus oli hyvin erilainen kuin aikaisemmin käyttämieni vaahtojen: jo käsiin vaahtopalloa levittäessä näki vaahdon kuitumaisuuden. Tuosta profiilikuvastani näet hiusteni pituuden ja vaahto toimii niihin aivan loistavasti. Se antoi niin hyvin pitoa, että minä, joka olen melkoinen hiuslakan käyttäjä (anteeksi ympäristö), pystyin vähentämään lakan määrää - ja se kertoo paljon.

Olen tottunut viimeistelemään hiukseni vahalla ja Clay in a Spray oli etukäteissuosikkini. Kyseessä on suihkutettava vaha. Ensimmäinen kokeilukerta ei mennyt ihan kuten piti. Suihkautin pullon ensimmäisen suihkautuksen suoraan hiuksiini ja vielä liian läheltä. Lopputuloksena oli pullon suulta ensimmäiseksi tullut vahasuihke"kökkäre" hiusten etuosassa ja varsinainen märkätukkalook. Ei hyvä.
Opin kuitenkin käyttämään suihketta ja etenkin tuon kuituvaahdon kanssa, ei hiuslakkaa tarvittu välttämättä enää ollenkaan. Silti hiukset pysyivät kivasti asennossa. Vahaa voi suihkutella päivän mittaan uudelleen jos tuntuu, että pito alkaa heiketä ja sen aivan ensimmäisen suihkautuksen jälkeen, voi vahaa suihkuttaa heti suoraan hiuksiin. Ei sieltä ole enää mitään tiivistymiä tullut.

Mutta sitten. Olen laiskistunut föönin käytössä ja monena päivänä kun tiedän (tai luulin tietäväni), etten joutuisi paljon kotikonttorilta poistumaan annoin hiusteni vain kuivua itsekseen ja hiuslook oli sen näköinen. Suihkutettava vaha toi mieleeni lyhyet hiukset, joista aikoinaan pidin todella paljon niiden helppouden takia ja niinpä tartuin härkää sarvista ja leikkautin itselleni kunnon kesätukan.
Nyt on hiuselämä helppoa. Hiustenpesun jälkeen käytän hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja Blow Dry Sprayta, joka on siitä hyvä tukineste, että se antaa kevyesti pitoa, mutta ei jätä hiuksia vähääkään koppuraisen tuntuisiksi, vaikka fööniä ei käyttäisikään. Ja tänä päivänä selviän usein juuri niin: pörröttelen hiuksia kuivaksi aamutoimien välillä ja kun hiukset ovat kuivat, viimeistelen ne Clay in a Spraylla.

Suihkutettava vaha on alkuun tahmeaa, sen aikaa, että hiukset saa muotoiltua sormilla ja asettumaan haluamallaan tavalla, mutta kuivumisen jälkeen tahmeutta ei enää ole. Päälle suihkautan pikkiriikkisen lakkaa, ei välttämättä tarpeeseen, vaan ehkä enemmän vanhasta tottumuksesta ja itselle henkiseksi varmuudeksi, että hiukset pysyvät pidempään kuosissaan.

Ensimmäinen kuukausi lyhythiuksisena on nyt takana ja ensi viikolla edessä uusi kampaajakäynti. Pitäisikö vielä napsaista pikkuisen lisää pois... Joka tapauksessa, tuota suihkutettavaa vahaa en vaihda ihan äkkiä mihinkään. Testasin vaihtelun vuoksi tässä eräänä päivänä vanhaa vahaani, joka oli pitkällisen etsimisen tulos, mutta sen tuki ei tunnukaan enää läheskään niin hyvältä kuin tämän. Puhumattakaan siitä, miten paljon helpompi tätä vahaa on käyttää.

Pääset tutustumaan idHairin Mé-sarjan tuotteisiin tästä klik. Itse tulen vielä testaamaan sarjan hiuspuuteria, jonka uskon toimivan hyvin tässä hiusmallissani. Voisiko hiustenlaittaminen tulla sen avulla vielä tätäkin helpommaksi... Tuotteita myydään parturi-kampaamoissa sekä idHairin omassa verkkokaupassa ja hinnat ovat minusta oikein hyvällä tasolla.
Loppuun vielä sievä selfie kesätukastani. Pikkupoikien lisäksi tällainen täti-ihminenkin on onnellinen lyhyestä kesälookistaan.

Kaunista hellepäivän jatkoa! Peukalot ja varpaat ovat pystyssä, että nämä säät jatkuvat ainakin koulujen päätös- ja lakkiaispäivän yli.

Anu

* Yhteistyössä idHair, kiitos!

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos S ♥ Iso on ainakin, niin että ihohuokosetkin näkyvät ;)

   Poista
 2. Uusi tukka sopii sulle niin hyvin!!! Vanhassakaan ei ollut mitään vikaa, mutta yllätyin, miten sun tyylinen tuo lyhyt malli on ♥ Selfie on ihan paras! Siitä välittyy sun ihana luonne ja sydämellisyys, heittäytymistä ja iloisuutta unohtamatta :)
  Welcome to the short cut team :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ♥ Aika pitkä tauko oli edelliseen short cut teamin aikaan, mutta tyyli toimii näköjään edelleen.

   Sanotpa kauniisti! Taidan printata nuo sanasi tyynyni alle ja aloittaa päiväni lukemalla niitä jotta päivät alkaisivat hyvin :)Kiitos sinä ihana short cut team -ystävä ♥

   Poista
 3. Ihana kuva ❤️ Täytyykin käydä tutustumassa verkkokauppaan, monet tuotteet alkavat olla lopuillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva testata uusia hiustuotteita(kin). Monesti palaan vanhoihin, hyväksi todettuihin, mutta tästä kokeilusta jää kyllä tämä vaha käyttöön pidemmäksikin aikaa ja vaahto muistiin jos vielä palaan pidempihiuksiseksi.

   Ja kiitos Tuija - olette te ihania ♥

   Poista
 4. Ihana kuva sinusta. Nuo IdHairin tuotteet ovat kyllä ihan helmiä. Kovassa käytössä meilläkin monta tuotetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tytär ihastui tuotteiden tuoksuun. Vaha toimi muuten hänen ylikasvaneessa polkassaan aivan hurjan hyvin. Tytsä oli tehnyt lettikiharat ja harjannut ne auki. Pörröisyys saatiin pois ja kiharat tosi kauniiksi, kun suihkautettiin vähän vahaa ja rypisteltiin kiharat muotoonsa. -- Kiitos Outi ♥

   Poista
 5. Ihana kuva ja kiva hiustyypi. Tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se yksi hiusklishee ole, että pese ja pidä - tämä on juuri sellainen Tiina :D Ja kiitos ♥

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥ Tekstiä kirjoittaessani muistin, että profiilikuvassa näkyy enemmänkin hiuksiani, mutta eihän tuossa näy kuin pikkusiipale sivulle vedettyä otsista ;)

   Poista
 7. Voi sinnuu kaunokaista!! Toi lyhyt sopii sulle tositosi hyvin! <3 Kunpa saisin itsestäni irti edes pikkuisen hiustenhoitosaralla, pesu ja ponsku käytössä vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu ihteäs Teija ♥ Sulla on just hyvät pesu ja ponsku -hiukset :) Saisinpa osan sun hiuksistasi ja niiden vahvuudesta!

   Poista
 8. Ihana kuva sinusta! Noihin tuotteisiin täytyy käydäkin tutustumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tutustua! Sarjassa on monta mielenkiintoista tuotetta ja ainakin kaikki nämä testaamani olivat tosi hyviä - vaahto ja vaha oikein erityisen hyviä.

   Voi teitä... Kiitos Anu ♥ Mietin, laitanko omaa kuvaani ollenkaan, mutta mieleeni on jäänyt yksi korukuva, johon toivottiin päätä ja tähän postaukseen nyt hiukset kuuluvat aika olennaisesti, niin rohkenin - tässä on se joskus puuttunut pää :D

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ♥ Istun täällä jo ihan tulipunaisena punastellen. Ja vahahan se on se upea juttu enkä mä ;)

   Poista
 10. Kerrassaan ihana kuva sinusta ja kesähiuksistasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marianna ♥ Ensi viikolla jo tosiaan uudelleen kampaajalle - on ihana saada kuukauden aikana kasvanut malli uudelleen paremmin tuohon kuosiinsa, mikä se on tuossa parin viikon takaisessa kuvassakin :)

   Poista
 11. I H A N A uusi lookki Anu! Sopii sinulle tosi hyvin! Pirteä ja tuo kauniit kasvosi esille! Hienoa, kun rohkenit tehdä muutoksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ♥ Hiukset ovat meidän kruunumme ja on tärkeää miltä ne näyttävät. Toisaalta ne kasvavat nopeasti ja siksi on kiva välillä tehdä itseä piristäviä muutoksia, pianhan ne hiukset kasvavat takaisin jos muutos ei olekaan mieluisa.

   Poista