sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Ikioma juhannussalko

Niin alkaa juhannus kallistua lopuilleen. Kotiterassijuhannuksemme sujui tänäkin vuonna hienosti. Paikalla oli rakkaita ihmisiä, hyvää ruokaa herkuteltavana ja pelejä pelattavana, mitäpä sitä enää muuta tarvitaan. Vaikka olihan meillä myös kaivonrenkaan sisälle tehty nuotio (minikokko), jonka hiilloksessa paistoimme tikun nokassa makkaraa yöpalaksi ja juhannussalkokin. Eihän juhannusperinteitä saa unohtaa!
Sain juhannusta ennen idean omasta pienestä juhannussalosta. Viime kesänä somistelin terassejamme maalatuilla heinäseipäillä ja pari seivästä jäi tuolloin ylimääräiseksi. Heitin idean heinäseipään ympärille toteutettavasta juhannussalosta siskolleni, joka tarttuikin ideaan ja jalosti sen toteutustavan.
Niinpä kävelimme jossain vaiheessa aattoiltaa keräämään materiaaleja: saniaisia, mustikanvarpuja, puna-apiloita yms. ja palasimme kotiin sitomaan niitä pajurenkaiden ympärille eri kokoisiksi kransseiksi.

Näpertely oli hauskaa ja lopputulos yllätti, salosta tuli tekijät huomioonottaen oikeinkin kivan näköinen vai mitä sanot? Tällainen "salko" voisi olla kiva koriste vaikka muissakin kesäisissä puutarhajuhlissa.


Toivottavasti sinullakin on ollut mukavan rento juhannusviikonloppu! Helteistä sunnuntai-iltaa ja iloa alkavaan viikkoon ♥

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Beauty ♥ Tällä hetkellä salko on tosin enää vain varjo entisestään ;)

   Poista
 2. Tämä juhannussalko on niin upea <3 Aivan mahtava idea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin ilahtunut lopputuloksesta ja tekeminen toi hauskaa ohjelmaa aattoiltaan. Ehkä ensi vuonna uudelleen :)

   Poista
 3. Aivan ihastuttava juhannussalko <3
  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Nyt on viikko ehtinyt jo puoliväliin - mukavaa viikon jatkoa siis!

   Poista
 4. Kaunis salko!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima ja mukavaa viikon jatkoa sinullekin ♥

   Poista
 5. Siis aivan upea midsommarstång! Idea omasta juhannussalosta on mitä mahtavin! Me käytiin aattona Kustavissa Peterzens -vierasvenesatamassa seuraamassa juhannussalon pystytystä. Tuo kaunis perinne tuo keskikesän fiestaan erityistä juhlan tuntua.

  Leppoisaa ja lämmintä uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, en muistanutkaan, että Peterzenillähän on juhannussalko. En ole koskaan nähnyt salon pystyttämistä, joten tuonne olisikin kiva ajella joku kerta katsomaan, miten pystytys tehdään oikein virallisesti. Lämpöistä viikkoa sinullekin Teija ♥

   Poista
 6. Kylläpä on kaunis salko. Saattaapa olla, että tämä idea on pakko toteuttaa myös omassa puutarhassamme:)
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuten kirjoitinkin, niin salon valmistuttua mietin miten näyttäviä koristuksia tällaiset olisivat jossain kesän juhlissa vaikka jo pihaan astuttaessa. Aina ei välttämättä tarvita isoja istutuksia. Toki valmistus pitää tehdä h-hetkipäivänä, mikä saattaa aiheuttaa hieman hoppua ;)

   Poista
 7. Oi, kuinka ihanan salon olette tehneet.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos kutsusta, tulen kyläilemään blogiisi. Kastehelmi-kakkuvati houkuttelee kyllä uuden blogituttavuuden lisäksi :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Yhteistyössä on voimaa: yhdeltä idea, toiselta toteutus :)

   Poista
 9. Loistoidea :) Salosta tuli oikein kaunis.
  Juhannusviikonloppu oli mahtava. Kokonkin veli oli kasannut, mutta se jäi polttamatta (kukaan ei jaksanut jäädä valvomaan kipinämikkona Ü)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Välillä mukavuus menee perinteiden edelle :) Onneksi meillä on vapaus valita.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar ♥ Nyt jäljellä ovat enää kuivat kukat ja pitäisi keksiä heinäseipäälle uutta virkaa :)

   Poista
 11. Wau, aivan mahdottoman kaunis, hitsi vieköön tuollainen olisi kiva toteuttaa itsekin. Josko ensi vuonna sitten, ohjeet löytyykin täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Tiia - nyt onkin oiva hetki alkaa suunnitella ensi juhannusta :)

   Poista
 12. Wau! Tuo on erittäin hieno ja on ollut varmasti hauska toteuttaa!

  Mun blogissa on sulle haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Salkoa oli tosiaan kiva näperrellä aattoiltana.

   Kiitos kivasta haasteesta, koppi napattu. Ajattelin, että kuittaan sen sinulle postaukseesi kun olen saanut suosikit listattua ja postattua. Palataan siis asiaan lähiaikoina :)

   Poista