torstai 19. toukokuuta 2016

Terassin istutukset etenevät

Viikonloppua kohti mennään vauhdilla ja terassilla mennään kohti kesää. Ensimmäiset istutukset ovat päässeet ruukkuihin ja näyttää, että vuosi vuodelta meillä on vähemmän ja vähemmän kukkivaa. Tai mistäpä sitä tietää mitä tänä kesänä vielä ruukkuihin päätyy.
Varma lähestyvän kesän merkki on myös se, että Mummo siirrettiin pihan puolelle nautiskelemaan kevätpäivistä. Mummo sai viereensä japaninvaahteran sekä vasullisen viiruhelpiä. Kotilaiturin Kati on puhunut jo muutaman vuoden viiruhelpin puolesta ja nyt vain odotan heinien kasvamista, jotta kuulen niistä sen ihanan kahinan kesän lempeässä tuulessa. Tulisiko tästä oma zen-paikkani tänä kesänä?The Puutarhakäynti on vielä tekemättä ja yleensä noilta käynneiltä tarttuu mukaan muutakin kuin mitä alunperin suunnittelin. Paljon siis mahdollista, että yrttien ja tomaatintaimien lisäksi meille muuttaa yllätysasukkaita ja terassilta löytyy vielä jotain kukkivaakin. Aika näyttää.
Syötävien viljelysten osalta käyn pientä mietintää. Meillähän on pikkuruinen kasvihuone, mutta talven myrskyt ovat kohdelleet kasvihuonetta kaltoin ja ylimmäinen oven muoviruuduista retkottaa nyt allapäin pahasti irronneena. En keksi miten oven saisi korjattua (vai saako sitä edes) ja nyt mietin mitä kasvihuoneelle pitäisi ylipäätään tehdä ja otanko sitä siis ollenkaan käyttöön. Viime kesänä teimme onneksi lavankaulusviljelmät ja sinne saan ainakin jotain hyötykasveja istutettua. Ja tomaattihan menee vaikka terassinkin puolella. Harmittaa kuitenkin, mutta onneksi tällä hetkellä elämän suuret päätökset ovat tätä luokkaa ;)

Oikein ihanaa ja nautinnollista alkavaa viikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. No en tiedä voiko ton lähemmäs zen olotilaa päästä. Näyttää rentouttavalta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mari ♥ Ilta-aurinko paistaa tuohon kohtaan ja paikka on kieltämättä aika ihana. Pieniä, uusia järjestelyjä tuli jo kun tein hiukan tuunailuja ja Mummo parka joutui hetkeksi heitteille. No, hänelle löytyy varmasti vielä uusi paikka samaiselta terassilta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Helinä! Poikkeavat taas aikaisempien vuosien istutuksista :)

   Poista
 3. Viiruhelpi on ihku - ja maassa leviääkin reippaasti. Heinäsukuiset kasvit ovat muuten valloittavia ja aivan liian vähän nosteessa. Itse olen tänä vuonna ostanut niitä normia enemmän sekä valoon että varjoon sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinät ovat tosiaan ihania! Tämä on nyt kolmas vuosi kun olen laittanut ruukkuihin jotain heinää ja tuntuu, että jokaisena vuotena muut kasvit ovat antaneet heinille tilaa. Väreissä ja tyyleissä löytyy vaikka kuinka vaihtoehtoja! Viiruhelpi tuntuu viihtyvän tuolla paikalla ainakin vielä toistaiseksi ja on kasvanut jo hurjasti.

   Poista
 4. Minä päätin, kovan talven ja myyrisn jälkeen, että laitan vaan vihreää ja kukat laitan ruukkuihin...eipä pääse myyrät niitä syömään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sinulla on myyrätaistelu. Tämä talvi taisi olla oikeasti aika kova kasveille. Meiltäkin on mennyt pari suurta suosikkiani ja muutama ei niin merkityksellinen. Tsemppiä taistoon Hannele!

   Poista
 5. Mulla on tuota viiruhelpiä tontin nurkassa sireenin alla.Tykkään kun se on niin selkeä ja yksinkertainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin jännä yhdistelmä Aikku! Viiruhelpi on tosiaan kaunis ja simppeli kasvi. Täytyy miettiä sille joku paikka kesän jälkeen pihan puolelta.

   Poista
 6. Näyttää kyllä ihanan zen! <3 Säkkituoli on mainio! Mulle käy puutarhaliikkeissä ihan samoin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuttuu enää oman mielen zen Teija ;) Puutarhaliikkeet ovat ihan vihonviimeisiä houkutuspaikkoja tähän aikaan vuodesta. Jokaisen nurkan takaa löytyy aina jotain uutta mitä tekisi mieli.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Hirmu kiva säkkituoli myös. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hosuli! Mummo (eli säkkituoli) kiittää kehuista myös ;)

   Poista
 8. Niin on nättiä! Terassiltani löytyvät muuten samat kasvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kasvimaku siis meillä Marianna - hauskaa :) Tuo japaninvaahtera on pienen siirtouhan alla, sillä pelkään, että paikka on sille liian paahteinen. Täytyy seurata tilannetta tarkasti.

   Poista